Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Åtgärda policyöverträdelser

Översikt över Policycenter

Policycenter är ett verktyg som hjälper dig att följa våra programpolicyer. I Policycenter kan du upptäcka, tolka och åtgärda problem som påverkar annonsvisningen på dina webbplatser.

Öppna Policycenter genom att logga in på ditt AdSense-konto och klicka på Policycenter.

Använd Policycenter när du vill se

• vilka av dina webbplatser som har problem som påverkar annonsvisningen. Detta gäller även annonsbegäranden från dina sidor som du har bäddat in på webbplatserna med problem
  • information om problemen, inklusive problembeskrivningar och skärmbilder (om sådana finns)
  • hur du kan begära granskning av webbplatsen när du har åtgärdat problemen.
Policy Center Overview

Använda Policycenter

I Policycenter kan du upptäcka eventuella policyproblem på din webbplats och se kontots övergripande hälsostatus. Om vi upptäcker policyproblem eller andra problem på din webbplats får du en avisering om detta i Policycenter och via e-post.

När du öppnar Policycenter hittar du en lista över de webbplatser som påverkas av problem. Problemen sorteras automatiskt efter antalet annonsförfrågningar de påverkar. Du kan även sortera efter webbplatsnamn, status, typ av problem eller rapporteringsdatum. Klicka på kategorinamnet för att sortera utifrån någon av dessa kategorier.

Klicka på Ladda ned CSV-fil och välj Ladda ned alla objekt eller Ladda ned filtrerad vy för att skapa en CSV-fil som innehåller information om dina webbplatser med problem.

Exempel på policycentret i Google AdSense.

Högst upp på huvudsidan i Policycenter visas en övergripande sammanfattning av kontots hälsostatus. Där kan du se hur många webbplatser som påverkas av problem, hur många problem som har statusen Åtgärd krävs och hur stor procentandel av dina annonsförfrågningar som är begränsade eller inaktiverade. Du kan filtrera efter dessa kategorier genom att klicka på dem.

Du kan också se hur stor del av kontotrafiken som visas utan begränsningar. Tänk på att om du klickar på siffran skapas inget filter, eftersom filter bara är tillgängliga för webbplatser med problem.

Du kan läsa mer om problemen på listan genom att klicka på Åtgärda i kolumnen Åtgärd. Då öppnas sidan med information om problemet, där det också finns en beskrivning av problemet och hur du löser det.