Vi anbefaler, at du går til Din AdSense-side, hvor du kan finde tilpassede oplysninger om din konto som en hjælp til at sikre, at du opnår de ønskede resultater med AdSense.

Politikker

Ændringslog for AdSense-politikker

Google annoncerer opdateringer af vores politikker og begrænsninger med hensyn til AdSense i denne ændringslog. Udgivere er forpligtede til altid at holde sig ajour med ændringer af politikkerne og sørge for at overholde dem.

Opdateringer af politikkerne for AdSense til søgning (marts 2024)

Den 27. marts 2024 foretager Google følgende opdateringer af politikkerne vedrørende AdSense til søgning (AFS, AdSense for Search):

1. Tydeliggør, at forespørgsler skal være et resultat af tydelig søgehensigt fra brugerens side og stamme fra én af tre kilder:
  2. Foretag redaktionelle opdateringer for at gøre dem lettere at forstå og læse. Disse redaktionelle opdateringer ændrer ikke omfanget af politikkerne.

Vi introducerer også nye politikker for Googles produktintegrerede funktioner i AdSense til søgning for at præcisere følgende:

1. Følgende typer AFS-produktintegrerede funktioner er i øjeblikket tilgængelige: annoncehensigter
  2. Brugen af AFS-produktintegrerede funktioner skal overholde politikkerne for AdSense til søgning (AFS, AdSense for Search).
  3. Du må ikke placere AFS-produktintegrerede funktioner i indhold, der ikke overholder Google AdSense-programpolitikkerne, herunder, men ikke begrænset til, politikkerne for Google-udgivere.

(Opslået i marts 2024)

Opdateringer af AdSense-programpolitikkerne (februar 2024)

Den 9. februar 2024 indfører Google en ny politik vedrørende følsomme begivenheder i AdSense-programpolitikkerne.

En "følsom begivenhed" er en uforudset begivenhed eller udvikling, som i høj grad kan begrænse Googles muligheder for at offentliggøre relevante oplysninger og basisviden af høj kvalitet og for at reducere visning af "ufølsomt" eller udnyttelsesorienteret indhold i forbindelse med brug af vigtige funktioner, heriblandt funktioner til indtægtsgenerering. I forbindelse med en følsom begivenhed træffer vi muligvis diverse forholdsregler for at undgå disse risici.

(Opslået i januar 2024)

Opdatering af politikken for videoudgivere, så den bliver omfattet af politikken for Google-udgivere (april 2024)

Den 1. april 2024 opdaterer Google politikken vedrørende videoudgivere, som i øjeblikket gælder for AdSense og Ad Manager, og som gælder for al videobeholdning, herunder AdMob, under Google-udgivere Politikker. Denne udvidelse af dækningen har til formål at strømline politikkerne på tværs af Google-produkter samt at holde trit med de aktuelle branchestandarder (f.eks. IAB OpenRTB).

Gå til Opdateringer af politikken for videoudgivere i 2024 for at få flere oplysninger om årsagerne til de nye politikker for videoudgivere og en oversigt over de vigtigste ændringer.

De opdaterede politikker gælder for videobeholdningen i AdSense, Ad Manager og AdMob, der bruges til indtægtsgenerering via Google-annoncekoden ("Videobeholdning"), og de er følgende:

Beskriv beholdningen korrekt og præcist

1. Videobeholdningen skal angive erklæringer med nøjagtige signaler (se webadresseparametre for VAST-annoncetag for Ad Manager), herunder:
    • Hørbarhed for annonceplacering: Kan høres som standard eller er slået fra (se parameteren vp mute for Ad Manager).
    • Type af annonceplacering: Videoannoncer, der vises i videoafspillere med videoindhold, skal være nøjagtigt deklareret som enten "Instream-annonce" eller "Tilhørende indhold" (se plcmt-parameter) for Ad Manager. Videoannoncer, der vises på placeringer, der ikke er videoafspillere, kræver ikke erklæringer, og de fastlægges automatisk af Google ud fra beholdningsformatet som enten "Mellemliggende" eller "Separat" placering.
      • "Instream-annonce" er en video- eller lydannonce, der afspilles i streamen for video- eller lydindhold, hvor video- eller lydindholdet er i fokus for brugerens besøg eller udtrykkeligt anmoder brugeren om.

Eksempel: En videoannonce, der afspilles før, midt i eller efter streamen af et videoindhold, som brugeren har anmodet om.

• "Ledsagende indhold" betyder en videoannonce, som afspilles i forbindelse med streaming af videoindhold, der ledsager det primære indhold, som er målet for brugerens besøg, hvor afspilning af det ledsagende videoindhold ikke er hovedformålet med brugerens besøg, og hvor brugeren ikke udtrykkeligt har anmodet om det pågældende indhold. Placeringer til annoncer af typen "ledsagende indhold" skal indlæses i brødteksten på siden, og lyden skal som standard være slået fra.

Eksempel: En videoannonce, som afspilles før, under eller efter streaming af videoindhold, der afspilles med lyden slået fra og kun udgør en lille del af den primære side med redaktionelt indhold.

• "Mellemliggende annonce" betyder en videoannonce, som afspilles uden samtidig streaming af andet videoindhold ved en overgang mellem forskellige typer indhold, hvor videoannoncen er det primære fokus på siden og udgør størstedelen af viewport.

Eksempel: En videoannonce, som afspilles uafhængigt af streaming af andet videoindhold, og som er placeret fuldt synlig ved et naturligt skillepunkt eller en naturlig overgang mellem forskellige typer indhold.

• "Selvstændig" betyder en videoannonce, som afspilles uden samtidig streaming af andet videoindhold, hvor videoannoncen ikke er det primære fokus på siden.

Eksempel: En videoannonce, som afspilles uafhængigt af streaming af andet videoindhold, og som er placeret i et banner ved en artikelsides højre kant.

Brug understøttede implementeringer

1. Instream-placeringer eller ledsagende indholdsplaceringer skal bruge Googles Interactive Media Ads SDK eller Googles programmatiske adgangsbibliotek på understøttede platforme, medmindre der benyttes et officielt Google-betaprogram.
    • Partnere og udgivere må ikke bruge interkative medieannonceprodukter til at tjene penge på YouTube-indhold. Når det gælder YouTube-indhold, skal partnere og udgivernes indtægtsgenerering finde sted via YouTubes partnerprogram.
  2. Mellemliggende eller selvstændige placeringer skal bruge løsninger fra Google: På nettet: Google Publisher-tags I appen: Google Mobile Ads SDK (til Ad Manager; til AdMob).
    • Det er ikke tilladt at bruge Googles Interactive Media Ads SDK til placeringer, der er beregnet til mellemliggende eller selvstændige annoncer, medmindre der er tale om placeringer i spil.

Vær med til at sikre annoncørerne større værdi

1. Videobeholdningsindhold eller styringselement (f.eks. knapperne afspil, sæt på pause, slå lyden fra, spring over og luk) i videobeholdning, herunder eventuelt annonceindhold og eventuelle styringselementer til annoncer, må ikke blokeres eller skjules, og funktionaliteten må ikke begrænses.
  2. Når det gælder placeringer til instream-annoncer, må der hverken anmodes om eller vises lydannoncer på placeringer, hvor lyden er slået fra.

Respekter brugeren

1. Videobeholdningen må afspilles automatisk, forudsat at:
    • Kun én videobeholdning på tværs af alle placeringstyper kan afspilles automatisk med lyd ad gangen.
      • Når det gælder placeringer til annoncer af typen "instream" eller "ledsagende indhold", må autoplay desuden kun være aktiveret for én synlig videoafspiller ad gangen.
    • Autoplay må ikke aktiveres, før mindst 50 % af annonceenheden er synlig.
  2. Videobeholdning må være "klæbende", hvis følgende betingelser er opfyldt:
    • Muligheden for at lukke videoen eller annoncen skal vises i hele video- eller annonceindholdets varighed. Denne valgmulighed må ikke være skjult, blokeret eller ikke-fungerende.
    • Når det gælder placeringer til annoncer af typen "instream" eller "ledsagende indhold", skal videoafspilleren starte i det primære indhold, og den må kun flyttes til en "klæbende" placering, når brugeren flytter den væk fra siden ved hjælp af rullefunktionen.

For Ad Managers vedkommende henviser udtrykket "instream" på sider i Hjælp til Ad Manager og under produktindstillingerne både til annoncer af typen "instream" og "ledsagende indhold" som defineret i de opdaterede politikker. Hvad angår Ad Manager-videobeholdning, der i henhold til de opdaterede politikker er rubriceret som beholdning til annoncer af typen "instream" eller "ledsagende indhold", skal kravene i de respektive politikker overholdes.

De opdaterede politikker træder i kraft den 1. april 2024. Gennemgå de opdaterede politikker for at finde ud af, om ændringerne har betydning for din videobeholdning. Hvis din videobeholdning tidligere er blevet afvist, men efter din mening ikke længere bør være afvist efter opdateringen, kan du fra og med den 1. april 2024 anmode om en gennemgang eller indsende en appel.

Du kan få flere oplysninger om anmodning om gennemgang eller appel nedenfor:

(Opslået i november 2023)

Opdatering af politikken vedrørende videoudgivere (november 2023)

Den 7.november 2023 opdaterer Google politikken vedrørende videoudgivere, hvilket indebærer, at det bliver tilladt at placere annoncer, som ikke er instream, i klæbende implementeringer (dvs. annoncer, der ikke er instream og forbliver på et fast sted på skærmen).

[Opslået i oktober 2023]

Opdatering af politikken vedrørende bonusbeholdning (oktober 2023)

Den 31. oktober 2023 opdaterer Google politikken vedrørende bonusbeholdning, så den bliver til politikker for annonceenheder, der tilbyder bonusser. I henhold til de opdaterede politikker tillader vi, at elementer med en indirekte pengemæssig værdi eller med en anden værdi end penge tilbydes som bonusser, forudsat at følgende opfyldes:

1. Bonussen kan kun indløses og bruges til en vare eller tjeneste på udgiverens platform, website eller app.
  2. Bonussen må ikke overdrages og
  3. Bonusser, som er rabatter eller kuponer til fysiske varer, må ikke overstige 25 % af varens samlede værdi.

Det er fortsat ikke tilladt at tilbyde elementer med en direkte pengeværdi som bonusser under nogen omstændigheder.

I de opdaterede politikker gælder følgende:

• "Elementer med en direkte pengeværdi" betyder enhver form for juridisk bud eller andre betalingsformer, der kan bruges direkte til at købe varer eller tjenester i den virkelige verden.

Eksempler: Kontant, kryptovaluta og gavekort

• "Elementer med en indirekte pengeværdi" betyder alt med en pengemæssig værdi, men som ikke er en direkte betalingsform i den virkelige verden, eller noget, der ikke har en pengemæssig værdi i den virkelige verden.

Eksempler: Rabatter, loyalitetsbonusser eller point, forsendelse af produkter uden beregning, prøveperiode på produkter eller tjenester uden betaling, ekstra figur eller skin i spil

• "Ikke-overdragelig" er en bonus, der kun kan indløses og anvendes af den bruger, som har modtaget den, og som ikke kan konverteres direkte til varer eller penge, der kan overføres til tredjepart.

Eksempler: En rabatkode, loyalitetspoint eller et spilelement, der kun kan indløses og bruges af en bestemt bruger via den konto, brugeren er logget ind på, og som ikke kan konverteres direkte til kontanter eller bruges til køb af varer, der kan overføres til en anden person

Ud over ovenstående foretager vi også redaktionelle opdateringer af politikkerne for at gøre dem lettere at forstå og læse. Disse redaktionelle opdateringer ændrer ikke omfanget af politikkerne.

Gennemgå de opdaterede politikker for at afgøre, om det påvirker de annonceenheder, der tilbyder bonusser. Hvis dine annonceenheder, der tilbyder bonusser, tidligere er blevet afvist, men du mener, at de ikke længere skal afvises efter opdateringen, kan du anmode om en gennemgang eller appellere på eller efter den 31. oktober 2023.

Få flere oplysninger om anmodning om gennemgang eller appel.

(Opslået i oktober 2023)

Opdatering vedrørende Googles strategi med hensyn til dataoverførsler (september 2023)

Google er certificeret i henhold til EU-USA-databeskyttelsesrammen (EU-US Data Privacy Framework, som forkortes EU-US DPF) og har fra og med den 1. september 2023 indført EU-US DPF som en alternativ løsning til overførsel af personoplysninger fra EØS til USA.

Opslået i september 2023

Opdatering af begrænsningerne for Google-udgivere: Chokerende indhold (august 2023)

Den 30. august 2023 opdaterer Google Chokerende indhold i Begrænsninger for Google-udgivere, så det omfatter en undtagelse for gameplay-billeder. I forbindelse med gameplay-billeder anses de kun for at "indeholde makabre, udpenslede eller frastødende beretninger eller billeder" eller "vise voldelige handlinger", hvis de viser tortur, seksuel vold, vold mod mindreårige, vold mod fremtrædende personer med deres rigtige navne eller vold mod en enkeltperson eller en gruppe på baggrund af kendetegn, der forbundet med systematisk diskriminering eller marginalisering.

Gennemgå opdateringen for at se, om den påvirker dit website eller din app. Hvis dit website og din app tidligere har fået begrænset annoncevisning på grund af Chokerende indhold, men du mener, annoncevisningen ikke længere bør begrænses efter opdateringen, kan du anmode om en gennemgang eller indsende en appel for dit website eller din app på eller efter den 30. august 2023.

Du kan få flere oplysninger om anmodning om gennemgang eller appel nedenfor:

(Opslået i juli 2023)

Opdateringer af politikkerne for AdSense til søgning og Tilpassede søgeannoncer (marts 2023)

Google opdaterer følgende politikker i marts 2023 for bedre at præcisere: (a) anvendelsen af politikkerne for tjenester, der leveres af Google, og tjenester, der ikke leveres af Google, og (b) korrigerende handlinger mod Google-leverede tjenester i tilfælde af manglende overholdelse af politikkerne.

1. Politikker for AdSense til søgning (AFS, AdSense for Search)
  2. Politikker vedrørende tilpassede søgeannoncer
  3. Googles politik for tilpassede søgeannoncer: Alternative søgeforespørgsler

Disse opdateringer er en del af vores løbende tiltag for at gøre vores politikker mere læsbare og gennemsigtige. Der er ingen ændringer af omfanget af politikkerne eller den måde, politikkerne håndhæves på. Udgivere behøver ikke at foretage sig noget som følge af disse opdateringer.

(Opslået i marts 2023)

Politikker for Google-udgivere (januar 2023)

I januar 2023 opdaterer Google politikkerne for Google-udgivere ved at tilføje vores eksisterende politik vedrørende malware og uønsket software i afsnittet "Krav og andre standarder" i politikkerne for Google-udgivere som et led i vores løbende indsats for at forenkle og strømline vores politikker.

I de seneste måneder har Google også foretaget følgende to opdateringer af politikkerne for Google-udgivere:

Opslået i december 2022

Opdatering af tekniske krav med hensyn til rammer til visning af webindhold i apps (maj 2022)

I maj 2022 blev de tekniske krav med hensyn til rammer til visning af webindhold i apps opdateret (AdSense-politikken og Ad Manager-politikken). Appudviklere, der ønsker at tjene penge på at udgive AdSense- og Ad Manager-displayannoncer, kan bruge en af de eksisterende muligheder eller bruge den nye WebView API for Ads. Få flere oplysninger i udviklerdokumentationen til Android og iOS.

Opslået i maj 2022

Opdatering vedrørende situationen i Ukraine (marts 2022)

På grund af krigen i Ukraine sætter vi indtægtsgenerering på pause for indhold, som udnytter, benægter eller bifalder krigen.

(Opslået den 23. marts 2022)

Opdatering vedrørende indtægtsgenerering via statsstøttede medier i Rusland (februar 2022)

På grund af krigen i Ukraine bliver Google-indtægtsgenerering via statsstøttede medier i Rusland sat på pause.

Vi følger fortsat situationen og tilpasser os derefter.

Dette træder i kraft med øjeblikkelig virkning.

Opslået i februar 2022

Opdatering af listen over sanktioner, der er indført af den amerikanske myndighed OFAC (Office of Foreign Assets Control) (februar 2022)

Listen Overholdelse af sanktioner i politikkerne for Google-udgivere er blevet opdateret for at afspejle udråbelsen af de såkaldte republikker DNR (Folkerepublikken Donetsk) og LNR (Folkerepublikken Lugansk). Denne ændring er foretaget med henblik på overholdelse af de sanktioner, der er indført af myndigheden OFAC (Office of Foreign Assets Control), som hører under det amerikanske finansministerium. Ændringen træder i kraft med øjeblikkelig virkning.

Siderne med landebegrænsninger for AdMob, AdSense og Ad Manager er også blevet opdateret, så de afspejler denne ændring.

Opslået i februar 2022

Opdatering af politikken vedrørende vildledende indhold i form af upålidelige og skadelige påstande (oktober 2021)

I november 2021 opdateres politikken for Google-udgivere vedrørende vildledende indhold i form af upålidelige og skadelige påstande, så den omfatter en ny politik, som forbyder indhold, der promoverer påstande om klimaforandringer, som bestrider pålidelig, videnskabelig konsensus. Vi begynder at håndhæve politikopdateringen efter den 8. november 2021.

(Opslået i oktober 2021)

Forenkling og standardisering af vores politikker (september 2021)

Som et led i vores løbende bestræbelser på at forenkle og strømline vores politikker for udgivere lancerer vi nu – i forbindelse med de ændringer af vores politikker vedrørende adfærd, der indføres i september 2021 – en ny Hjælp til politikker for udgivere. I den nye Hjælp til politikker for udgivere kan du som udgiver nemt få adgang til vores politikker og finde ud af, hvilken konkret betydning de har for dig, uanset hvilke produkter du bruger.

Du kan stadig se Politikker for Google-udgivere og Begrænsninger for Google-udgivere i Hjælp til AdMob, AdSense og Ad Manager, men med tiden bliver politikkerne og begrænsningerne for udgivere migreret til og samlet i den nye Hjælp til politikker for udgivere.

Ud over politikkerne og begrænsningerne for udgivere indeholder Hjælp til politikker for udgivere en ordliste, hvor de mest almindelige termer, der bruges i politikken, er defineret, og særskilte sider for hver politik og begrænsning med yderligere materiale til forklaring af politikkens ordlyd.

Opslået i september 2021

Opdatering af Standardkontraktbestemmelser (oktober 2021)

I oktober 2021 opdateres politikken for Google-udgivere vedrørende Standardkontraktbestemmelser (SCC, Standard Contractual Clauses) på grund af Googles implementering af Europa-Kommissionens opdaterede standardkontraktbestemmelser.

(Opslået i september 2021)

Forenkling og standardisering af vores politikker vedrørende adfærd (august 2021)

Som et led i vores løbende bestræbelser på at forenkle og strømline vores politikker for udgivere opdaterer vi i september 2021 politikkerne for Google-udgivere og udgiverbegrænsningerne, så de omfatter justerede versioner af nogle af vores nuværende adfærdspolitikker (dvs. de politikker/begrænsninger, der definerer, hvordan annoncer implementeres). Disse justerede versioner inkorporerer de versioner af politikkerne, der har været indført i AdSense, AdMob og Ad Manager, og omfatter følgende: Manipulation af annoncer, beholdningsværdi og branchestandarder (en samling allerede implementerede standarder, som vi stiller krav om, at udgivere overholder).

I september 2019 lancerede vi ændringer af vores indholdspolitikker for alle vores udgiverprodukter, hvilket medførte, at politikkerne for Google-udgivere og begrænsningerne for Google-udgivere blev indført. Denne opdatering er en fortsættelse af denne løbende indsats.

Som et yderligere led i denne opdatering lancerer vi også to nye politikker: Overholdelse af Coalition for Better Ads' Better Ads Standards og en politik vedrørende bedrageriske erklæringer.

Vi vil gerne gøre det nemt for vores udgivere at få adgang til vores politikker og også at forstå, hvordan de påvirker dig, uanset hvilke produkter du bruger. Derfor lancerer vi også en opdateret version af Hjælp til politikker.

Bemærk! Disse politikker og begrænsninger fungerer som et supplement til eventuelle andre politikker vedrørende jeres brug af Googles udgiverprodukter.

(Opslået i august 2021)

Opdatering af politikkerne for Google-udgivere vedrørende dyremishandling (august 2021)

I august 2021 opdateres politikken for Google-udgivere vedrørende truede dyrearter for at præcisere, at vi forbyder indhold, der promoverer dyremishandling eller umotiveret vold mod dyr. Med denne opdatering samles politikken vedrørende truede dyrearter og dyremishandling under et nyt emne med betegnelsen "Dyremishandling".

(Opslået i juli 2021)

Opdatering af politikken vedrørende misvisende indhold (maj 2021)

I maj 2021 opdateres politikken for Google-udgivere vedrørende misvisende indhold, så emnerne inden for politikken organiseres bedre. Desuden flyttes to politikker, der tidligere har været anført i sektionen for farligt eller nedsættende indhold, til sektionen for misvisende indhold. De to politikker, som forbyder (1) indhold, der promoverer skadelige sundhedspåstande, og (2) indhold, der er relateret til en aktuel, alvorlig sundhedskrise og er i strid med pålidelig, videnskabelig konsensus, flyttes fra sektionen for farligt eller nedsættende indhold til den (nye) sektion for ikke-pålidelige påstande under politikken vedrørende misvisende indhold.

Disse ændringer foretages for at øge læsevenligheden og forståelsen og har ingen indvirkning på de ting, der i øjeblikket er underlagt begrænsninger eller forbud i henhold til vores politikker.

(Opslået i april 2021)

Opdatering af listen over sanktioner fra den amerikanske myndighed Office of Foreign Asset Control (februar 2021)

I februar 2021 opdateres siden Om landebegrænsninger i AdSense, så det fremgår, at Sudan er blevet fjernet fra listen over sanktionerede lande fra den amerikanske myndighed Office of Foreign Asset Control. Denne opdatering træder i kraft den 24. februar 2021.

Som følge af denne ændring bliver Google AdSense fremover tilgængelig for udgivere i Sudan.

(Opslået i februar 2021)

Opdatering af politikken for Google-udgivere vedrørende eksplicit seksuelt indhold (februar 2021)

I februar 2021 opdateres politikkerne for Google-udgivere. Indhold, der kan opfattes som promovering af en seksuel handling mod kompensation, får sin egen kategori under navnet "Seksuelle handlinger mod kompensation". Vi opdaterer desuden de anførte eksempler (prostitution, ledsagetjenester/escorttjenester, intimmassage og såkaldte "cuddling"-websites), så det tydeligt fremgår, at vi ikke tillader promovering af kompenseret dating eller seksuelle aftaler, hvor én deltager forventes at give en anden deltager penge, gaver, økonomisk støtte, rådgivning eller andre værdifulde fordele, f.eks. såkaldt "sugar dating".

Opslået i december 2020

Opdatering af politikker for Google-udgivere (september 2020)

I september 2020 opdateres politikkerne for Google-udgivere for at forbyde indtægtsgenerering fra websider, websites eller apps, der ikke primært er på et af vores understøttede sprog, eller som ikke har noget indhold. Fra og med den 15. september 2020 tillader vi ikke, at der kan tjenes penge på nye websites via AdSense, Ad Manager eller AdMob, hvis de ikke er på et af vores understøttede sprog, eller hvis de ikke har noget indhold.

(Opslået i august 2020)

Opdatering af standardkontraktbestemmelser (august 2020)

Fra og med den 12. august 2020 vil Google anvende EU's Standardkontraktbestemmelser i forbindelse med overførsel af personoplysninger vedrørende onlineannoncering og målinger ud af Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde, Storbritannien eller Schweiz. I forbindelse med Databehandlertjenester opdaterer Google Vilkår for databehandling i Google Ads, så de omfatter Standardkontraktbestemmelser for overførsel af personoplysninger til databehandlere, der er placeret i tredjelande. I forbindelse med Tjenester for dataansvarlige opdaterer Google Vilkår for beskyttelse af data mellem målingsansvarlig og dataansvarlig i Google Ads, så de omfatter Standardkontraktbestemmelserne for overførsel af personoplysninger til dataansvarlige i tredjelande. Hvor der er en relevant overførsel af personoplysninger, vil Standardkontraktbestemmelserne, som er integreret i Partners kontrakt med Google, være gældende.

(Opslået i august 2020)

Opdatering af politikker for Google-udgivere vedrørende misvisende indhold (september 2020)

I september 2020 opdateres politikken for Google-udgivere vedrørende misvisende indhold, så den forbyder koordinering med andre websites eller konti og fortielse eller afgivelse af urigtige oplysninger om din identitet eller andre oplysninger om dig selv, når dit indhold omhandler politik, sociale spørgsmål eller sager af offentlig interesse. Vi begynder at håndhæve denne politik den 1. september 2020 i USA og den 1. oktober 2020 i alle andre lande.

Vi ser med stor alvor på overtrædelser af denne politik. Hvis vi opdager overtrædelser af denne politik, suspenderer vi dine konti med det samme og uden forudgående varsel.

(Opslået i juli 2020)

Opdatering af politikken vedrørende farligt eller nedsættende indhold (august 2020)

I august 2020 opdateres vores politikker for Google-udgivere vedrørende farligt eller nedsættende indhold for at forbyde indhold, der er relateret til en aktuel, alvorlig sundhedskrise og er i strid med pålidelig, videnskabelig konsensus.

(Opslået i juli 2020)

Opdatering af politikken for Google-udgivere vedrørende muliggørelse af bedragerisk adfærd (august 2020)

I august 2020 opdateres politikkerne for Google-udgivere vedrørende muliggørelse af bedragerisk adfærd for at præcisere begrænsninger for annoncering eller indtægtsgenerering af indhold, der promoverer spyware og overvågningsteknologi. Den opdaterede politik forbyder promovering eller indtægtsgenerering af indhold, der gør det muligt for en bruger eller promoverer produkter eller tjenester, der gør det muligt for en bruger at spore eller overvåge en anden person eller vedkommendes aktiviteter uden tilladelse fra den pågældende person. Denne politik indføres globalt.

Eksempler på produkter og tjenester, som ikke er tilladt (ikke-udtømmende liste)

Spyware og teknologi, der anvendes til overvågning af intime partnere, herunder, men ikke begrænset til, spyware/malware, der kan bruges til at overvåge sms-beskeder, telefonopkald eller browserhistorik. GPS-overvågning, der specifikt markedsføres for at spionere eller spore en person uden vedkommendes samtykke samt promovering af overvågningsudstyr (kameraer, lydoptagere, kamera på instrumentbrættet, kamera til overvågning af børnepasser ), der markedsføres med det udtrykkelige formål at spionere.

Dette omfatter ikke (a) private undersøgelsestjenester eller (b) produkter eller tjenester, der er udviklet til forældre, så de kan spore eller overvåge deres mindreårige børn.

(Offentliggjort i juli 2020)

Opdatering af politikker for Google-udgivere (august 2020)

I august 2020 opdateres politikkerne for Google-udgivere. Formålet er at standardisere de eksisterende politikker for alle vores udgiverprodukter angående seksuelt misbrug og udnyttelse af børn.

Derudover gennemfører vi også nogle redaktionelle ændringer af formuleringerne i politikkerne. Alle omtaler af "interessebaseret annoncering" erstattes af "tilpasset annoncering", og politikken vedrørende beskyttelse af personlige oplysninger for overholdelse af Children’s Online Privacy Protection Act bliver opdateret.

(Opslået i juli 2020)

Opdatering af politikker for Google-udgivere vedrørende misvisende indhold (marts 2020)

I marts 2020 opdateres politikkerne for Google-udgivere vedrørende misvisende indhold. Opdateringen præciserer, at vi ikke tillader indhold med påstande, der kan påvises at være falske, og som i væsentlig grad kan underminere deltagelsen i eller tilliden til en valghandling eller demokratisk proces.

Derudover præciserer opdateringen også, at vi ikke tillader indhold, der vildleder brugerne ved hjælp af manipulerede medier omhandlende politik, sociale spørgsmål eller sager af offentlig interesse.

(Offentliggjort i februar 2020)

Opdatering af politikker for Google-udgivere (april 2020)

I april 2020 opdateres politikkerne for Google-udgivere for at standardisere de eksisterende politikker i vores udgiverprodukter vedrørende personhenførbare oplysninger, dataindsamling, offentliggørelse og brugersamtykke. Som en del heraf opdaterer vi politikken, så der kræves mere eksplicitte meddelelser, før brugerne giver tilladelse til deling af enhedsplacering med henblik på annoncering.

(Offentliggjort i februar 2020)

Opdatering af begrænsningerne for Google-udgivere: Onlinehasardspil (januar 2020)

I januar 2020 opdateres begrænsningerne for Google-udgivere vedrørende hasardspil for at præcisere, hvad vi betragter som "onlinehasardspil".

Opslået i december 2019

Opdatering til politikkerne for annonceplacering: Annoncer på sider bag et login (november 2019)

I december 2019 opdateres Google AdSense-programpolitikken for annoncer på sider bag et login for at tydeliggøre, hvordan vi håndterer anmodninger om at tjene penge på indhold, som vi ikke kan evaluere.

(Opslået i november 2019)

Opdatering til politikker for Google-udgivere: Farligt eller nedsættende indhold (november 2019)

I december 2019 opdateres politikkerne for Google-udgivere angående farligt eller nedsættende indhold.

Dette omfatter indhold, som er oprettet af eller til støtte for organisationer inden for tværnational narkotikasmugling.

Offentliggjort i november 2019

Forenkling og standardisering af vores indholdspolitikker (september 2019)

I september 2019 ændrer vi nogle af indholdspolitikkerne vedrørende vores udgiverprodukter (AdSense, AdMob og Ad Manager).

Bemærk! Vi annoncerer fremover opdateringer af Googles politikker og begrænsninger med hensyn til AdSense i denne ændringslog. Udgivere er forpligtede til altid at holde sig ajour med ændringer af politikkerne og sørge for at overholde dem.

Derfor foretager vi disse ændringer

En af de ting, vi oftest får anmodninger om fra udgivere, er en forenkling og strømlining af vores politikker. Vi ved, at mange af jer bruger flere af vores udgiverprodukter, og vi vil gerne gøre det klart og tydeligt for jer, hvordan I skal forholde jer i forhold til vores politikker, og hvordan de berører jer, uanset hvilke produkter I bruger.

I kan forvente ændringer med hensyn til følgende:

• Politikkerne for Google-udgivere, hvor de typer indhold, det ikke er tilladt at tjene penge på via vores udgiverprodukter, er angivet. Disse typer indhold omfatter følgende: Ulovligt indhold, materiale om seksuel misbrug af børn og pædofili, eksplicit seksuelt indhold, familieindhold, der indeholder temaer for voksne, overtrædelse af immaterielle rettigheder, truede dyrearter, farligt eller nedsættende indhold, muliggørelse af bedragerisk adfærd, misvisende indhold, skadelig eller uønsket software og postordrebrude​.
  • Begrænsninger for Google-udgivere, hvor de typer indhold, for hvilke annonceringskilderne er begrænsede, er angivet. Disse typer indhold omfatter følgende: Seksuelt indhold, chokerende indhold, sprængstoffer, skydevåben, dele til skydevåben og relaterede produkter, andre våben, tobak, rusmidler, salg og misbrug af alkohol, onlinehasardspil, receptpligtig medicin og ikke-godkendte lægemidler og kosttilskud. Hvad angår disse typer indhold, som er underlagt begrænsninger, vises der stadig ikke annoncer via Google Ads (som tidligere blev betegnet AdWords), men kun via andre annonceringsprodukter eller direkte aftaler mellem udgivere og annoncører.
  • Ensretning af politikkerne vedrørende vores udgiverprodukter, så de bliver mere ensartede og lettere at forstå, uanset hvilke produkter I vælger at bruge.

Hvad betyder det for AdSense-udgivere?

Det anses ikke længere for en overtrædelse af vores politikker at tjene penge på indhold i kategorien "begrænsninger for Google-udgivere". Annoncering sammen med dette indhold bliver i stedet underlagt begrænsninger i henhold til præferencerne med hensyn til hvert enkelt annonceringsprodukt og/eller annoncørernes individuelle præferencer. I nogle tilfælde vil det betyde, at ingen annonceringskilder byder på jeres beholdning, og at der ikke vises annoncer sammen med dette indhold, som er underlagt begrænsninger. I kan altså vælge at tjene penge på indhold i kategorien "begrænsninger for Google-udgivere", men det medfører sandsynligvis, at der vises færre annoncer sammen med dette indhold end sammen med andet indhold, som ikke er underlagt begrænsninger.

Det er ikke tilladt at tjene penge på indhold, der overtræder politikkerne for Google-udgivere, og der må ikke placeres annoncer sammen med dette indhold. Forsøg på at tjene penge på indhold, der overtræder vores politikker, kan medføre, at jeres konto bliver lukket, enten midlertidigt eller permanent.

Bemærk! Disse politikker og begrænsninger fungerer som et supplement til eventuelle andre politikker vedrørende jeres brug af Googles udgiverprodukter.

Hvad skal I gøre?

Ingenting på nuværende tidspunkt. Politikcenter og Hjælp til AdSense opdateres med en komplet oversigt over politikkerne og begrænsningerne, når disse ændringer træder i kraft i september 2019. Når det sker, skal I gennemgå de opdaterede politikker og begrænsninger og sikre jer, at jeres indhold overholder politikkerne.

(Opslået i august 2019)