Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Implementatiehandleiding voor code

Veelvoorkomende problemen bij de implementatie van advertentiecode

Nadat u uw advertentiecode heeft geplaatst, raden we u aan te checken of uw advertenties correct werken. Een goede manier om te verifiëren dat uw AdSense-advertentiecode correct is geïmplementeerd, is door de advertentiecode te controleren in de broncodeweergave van uw browser:

1. Open de pagina met de advertentiecode in uw browser en bekijk de broncode van de pagina (klik in Chrome bijvoorbeeld met de rechtermuisknop en selecteer Paginabron bekijken of druk op Ctrl + U).
  2. Vergelijk de advertentiecode in de broncode van uw pagina met de advertentiecode uit uw AdSense-account.

Uw advertentiecode moet exact gelijk zijn aan de code in uw AdSense-account.

Tip: Gebruikt u WordPress? Krijg hulp bij het toevoegen van AdSense-code.

Veelvoorkomende problemen met advertentiecode

Advertenties worden mogelijk niet weergegeven op uw site bij de volgende problemen met uw advertentiecode:

• Uw advertentiecode wordt niet volledig weergegeven, er ontbreekt bijvoorbeeld een <script>- of <ins>-tag.
  • Uw advertentiecode wordt op één regel weergegeven.
  • Uw advertentiecode bevat extra HTML-tags.

Als u een van deze problemen constateert, moet u de niet-werkende advertentiecode vervangen door nieuwe advertentiecode die u kopieert vanaf de pagina Advertenties in uw AdSense-account. Meer informatie over hoe u de advertentiecode ophaalt en kopieert, leest u hier.

Tip: Voor hulp bij het implementeren van responsieve advertentieblokken raadpleegt u onze technische overwegingen voor responsieve advertentieblokken.

Meer hulp

Als u meer hulp nodig heeft bij het implementeren van advertentiecode in het ontwerp van uw pagina's, raden we u aan de volgende Google-zoektermen te gebruiken:

Als u momenteel WYSIWYG-software gebruikt of andere software voor het bewerken van HTML-code, raden we u aan de handleiding van de software te raadplegen of voor hulp contact op te nemen met het team voor technische ondersteuning van het product.