Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Implementatiehandleiding voor code

De advertentiecode in uw pagina plakken

Nadat u de advertentiecode uit uw AdSense-account heeft gekopieerd, plakt u deze in de HTML-broncode van uw website.

Hoe u dit doet, is afhankelijk van de tools die u gebruikt om uw site te bewerken:

Opmerking: Voordat u de advertentiecode aan uw pagina toevoegt, zorgt u dat uw pagina voldoet aan het Programmabeleid van AdSense. Als uw pagina niet aan dit beleid voldoet, behouden we ons het recht voor op elk moment de advertentieweergave op uw site en/of uw hele AdSense-account uit te zetten.

HTML-editors

Veel uitgevers maken gebruik van een voor ontwerp verbeterde HTML-editor zoals Macromedia Dreamweaver (ook bekend als WYSIWYG, ofwel 'what you see is what you get'-software).

Als u wilt zorgen dat uw advertenties correct functioneren, plakt u de advertentiecode in de HTML-broncode van uw pagina met de HTML-weergave van de editor of de HTML-invoegfunctie. Er kunnen foutmeldingen worden getoond als u uw advertentiecode in een WYSIWYG-weergave plakt, zoals een weergave Ontwerp.

Nadat u uw code heeft geplakt, controleert u op extra tags die de software misschien heeft toegevoegd en op wijzigingen in de regeleinden, want hierdoor worden uw advertenties mogelijk niet correct weergegeven.

Als u de HTML-broncode van uw pagina niet kunt vinden in uw editor, gaat u naar het Helpcentrum of het supportteam voor uw HTML-bewerkingssoftware.

Contentmanagementsystemen (CMS)

Als u een contentmanagementsysteem gebruikt, controleert u hieronder of in uw CMS AdSense is ingebouwd, of gaat u na of het systeem een plug-in ondersteunt waarmee u uw AdSense-advertentiecode kunt implementeren.

Sites waarin AdSense is ingebouwd

CMS-software met niet-officiële plug-ins

De volgende contentmanagementsystemen (CMS) maken gebruik van plug-ins van derden om AdSense-advertenties weer te geven op pagina's die door het systeem worden gegenereerd.

Google verleent geen goedkeuring of ondersteuning voor deze plug-ins. U kunt deze plug-ins wel gebruiken, mits de advertentiecode op uw pagina ongewijzigd blijft en op geen enkele wijze door de plug-in wordt aangepast.

Gebruikt u WordPress? Krijg hulp als u AdSense-code toevoegt.

Als u hulp nodig heeft voor een plug-in, bezoekt u het officiële ondersteuningsforum van uw service of de ontwikkelaar van de plug-in. Google is niet verantwoordelijk voor schadelijke plug-ins van derden.

PHP-sites

Hoewel de AdSense-advertentiecode verklaringen van JavaScript-variabelen bevat, is het in feite een blok HTML-code dat compatibel is met de meeste PHP-sites. Voor hulp met de implementatie van de advertentiecode op een PHP-site, raden we aan te zoeken naar online informatiebronnen met termen als AdSense php.

Meer hulp

Als u problemen ondervindt bij de implementatie van AdSense met een specifiek contentmanagementsysteem, raden we u aan te zoeken naar de naam van het CMS (bijvoorbeeld Drupal, WordPress, enzovoort) en de term AdSense-implementatie.

U kunt ook in de AdSense-community vragen of andere uitgevers vergelijkbare problemen hebben opgelost of rechtstreeks contact opnemen met uw programmaprovider.