Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Annonseenheter

Slik bruker du parametere for responsive annonsetagger

Med parametere for responsive annonsetagger kan du endre funksjonaliteten til annonseenheter for responsive bannerannonser. Du kan for eksempel spesifisere at annonseenheten skal tilpasses en bestemt form. For å kunne bruke parametere for responsive annonsetagger må du som regel gjøre en liten endring i den responsive annonsekoden. Du kan for eksempel endre verdien for data-ad-format-parameteren fra auto til rectangle. Du trenger ikke å gjøre flere kodeendringer eller bruke CSS-mediesøk, som jo er tilfellet med avanserte funksjoner i koder for responsive annonser.

Merk: Alle eksemplene i denne artikkelen er godkjente endringer av AdSense-annonsekoden. Du bryter ikke programretningslinjene for AdSense hvis du endrer den responsive annonsekoden på disse godkjente måtene.

Angi en generell form (bare på datamaskiner)

Du kan gjøre endringer i annonsekoden din for å angi en generell form (horisontal, vertikal og/eller rektangulær) som annonseenheten din skal være tilpasset. I det følgende eksempelet ser du hvordan du gjør dette:

Eksempel på horisontal form

I dette eksempelet ser du hvordan du redigerer den responsive annonsekoden for å angi at annonseenheten skal ha en generell horisontal form:

<ins class="adsbygoogle"
    style="display:block;"
    data-ad-client="ca-pub-1234567890123456"
    data-ad-slot="5678"
    data-ad-format="horizontal"></ins>
<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1234567890123456" crossorigin="anonymous"></script>
<script>(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Som standard inneholder den responsive annonsekoden en data-ad-format-tag med verdien auto, som sørger for at størrelsen på den responsive annonseenheten automatisk tilpasses. Du kan imidlertid tilordne den responsive annonseenheten en generell form ved å endre data-ad-format-verdien til en av disse verdiene: rectangle, vertical, horizontal eller en kombinasjon av disse. Eventuelle kombinasjoner skal være atskilt med komma, for eksempelrectangle, horizontal.

Angi oppførselen for responsive annonser i full bredde på mobilenheter

Med parameteren data-full-width-responsive kan du angi om en responsiv annonseenhet skal utvides for å bruke hele bredden på mobilskjermen til den besøkende. Avhengig av hvordan du bruker data-full-width-responsive-parameteren, kan du tilordne den responsive annonseenheten ulik funksjonalitet.

data-full-width-responsive="true"

Vi anbefaler at du setter parameteren for data-full-width-responsive til «true». Hvis du gjør det, utvides den responsive annonseenheten oftere til hele bredden på brukerens skjerm på mobilenheter. Denne innstillingen har maksimalt potensial for økt inntekt.

Eksempel på en parameter der verdien er angitt som «true» (sann)

I dette eksempelet ser du hvordan du redigerer den responsive annonsekoden for å aktivere responsive annonser i full bredde:

<ins class="adsbygoogle"
    style="display:block;"
    data-ad-client="ca-pub-1234567890123456"
    data-ad-slot="5678"
    data-ad-format="auto"
     data-full-width-responsive="true"></ins>
<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1234567890123456" crossorigin="anonymous"></script>
<script>(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

data-full-width-responsive="false"

Hvis du ikke vil at den responsive annonseenheten din skal utvides automatisk for å bruke hele bredden på brukerens skjerm på mobilenheter, kan du sette parameteren for data-full-width-responsive til «false». Husk at dette kan føre til en nedgang i de potensielle inntektene dine. Eksperimentene våre viser at responsive annonser med full bredde fungerer bedre på mobilenheter i stående modus.

Eksempel på parameter satt til «false»

I dette eksempelet ser du hvordan du redigerer den responsive annonsekode for å deaktivere responsive annonser i full bredde:

<ins class="adsbygoogle"
    style="display:block;"
    data-ad-client="ca-pub-1234567890123456"
    data-ad-slot="5678"
    data-ad-format="auto"
     data-full-width-responsive="false"></ins>
<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1234567890123456" crossorigin="anonymous"></script>
<script>(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Ingen data-full-width-responsive-parameter

Selv om parameteren for data-full-width-responsive ikke er tilstede i annonsekoden din, utvides fortsatt den responsive annonseenheten til full bredde på brukerens skjerm på mobilenheter i noen tilfeller. Den gjør det riktignok ikke så ofte som når parameteren er til stede og angitt som «true» (sann).

Tips: Hvis du vil finne ut mer om avanserte funksjoner for responsiv annonsekode, kan du lese artikkelen Slik endrer du responsiv annonsekode.