Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Hantera dina webbplatser

Lägga till en ny webbplats på listan över AdSense-webbplatser

Innan du kan utföra webbplatsrelaterade åtgärder på din webbplats, som att visa annonser på en ny webbplats eller ställa in blockeringsregler på webbplatsnivå, måste du lägga till webbplatsen på din webbplatslista.

Ny godkännandeprocess på webbplatsnivå för webbplatser med AdSense for Search (AFS)

Med start den 4 mars 2024 måste du lägga till din webbplats på sidan Webbplatser i ditt AdSense-konto innan du kan visa annonser via AdSense for Search på en ny webbplats. Varje ny webbplats genomgår en verifieringsprocess som kontrollerar att du äger domänen eller har möjlighet att ändra innehållet. Under processen granskar vi också din webbplats för att se till att den följer programpolicyerna för AdSense och policyerna för Google-utgivare. Efter kontrollerna markeras webbplatsen som klar och du kan börja visa AFS-annonser.

Kontrollera att webbplatsen är redo att visa annonser

När du lägger till en ny webbplats kör vi ett antal kontroller för att se till att den är redo att visa annonser. Vi kontrollerar att du är ägare till webbplatsen och att den följer programpolicyerna för AdSense. Detta tar vanligen några dagar men kan i vissa fall ta två till fyra veckor. Vi meddelar dig när kontrollen är klar och din webbplats är redo att visa annonser.

Welcome to the AdSense Site Approvals series

Lär dig mer om processen för webbplatsgodkännande i vår videoserie Webbplatsgodkännanden i AdSense.

Lägga till en ny webbplats

1. Logga in på ditt AdSense-konto.
  2. Klicka på Webbplatser.
  3. Klicka på + Ny webbplats.
  4. Ange webbadressen till din webbplats.
    Obs! Om din webbplats finns på någon av våra värdpartnerwebbplatser (som Blogger) måste du lägga till den i AdSense hos värdpartnern. Om din webbplats finns på YouTube måste du öppna YouTube Studio för att lägga till webbplatsen i AdSense för YouTube.
  5. Klicka på Spara.

Webbplatsen läggs till på sidan Webbplatser med statusen Kräver granskning.

6. Välj en verifieringsmetod för att koppla webbplatsen till AdSense:
    • AdSense-kodavsnitt

Klistra in koden mellan taggarna <head> och </head> i HTML-koden för din sida. Tänk på att placera koden på varje sida där du vill visa annonser. Läs mer om hur du klistrar in annonskod i guiden för kodimplementering.

Tips! Använder du WordPress? Läs om hur du infogar annonskod på din WordPress-webbplats.
      Exempel på HTML-sida där AdSense-koden har lagts till

<html>
      <head>
      <script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1234567890123456" crossorigin="anonymous"></script>
      Detta är sidans huvud.
      <title>Example HTML page</title>
      </head>
      <body>
      Detta är sidans löptext.
      </body>
      </html>

• Kodavsnitt för ads.txt

Kopiera och klistra in koden i ads.txt-filen och ladda upp filen till webbplatsens rotkatalog. Om du har en befintlig ads.txt-fil ska du klistra in koden i varje ads.txt-fil. Läs mer om hur du skapar en ads.txt-fil.

Se ett exempel på en ads.txt-fil
      Din ads.txt-fil bör nu se ut så här, där pub-0000000000000000 är ditt eget utgivar-id:

google.com, pub-0000000000000000, DIRECT, f08c47fec0942fa0

• Metatagg

Du kan använda den här metoden om du inte vill placera AdSense-kodavsnittet på startsidan.

Klistra in koden mellan taggarna <head> och </head> i HTML-koden för din sida.

Exempel på HTML-sida där metataggen har lagts till

<html>
      <head>
      <meta name="google-adsense-account" content="ca-pub-0000000000000000">
      Detta är sidans huvud.
      <title>Example HTML page</title>
      </head>
      <body>
      Detta är sidans löptext.
      </body>
      </html>

Om din webbplats är länkad till en plattform

Så här kopplar du en webbplats som är länkad till en plattform:

1. Beroende på plattformen kan du antingen kopiera och klistra in ditt utgivar-id på plattformens inställningssida eller kontrollera att inställningen har slutförts på plattformen.
      2. Kontrollera att du har slutfört inställningen på plattformen och klicka på Nästa.
  7. Markera kryssrutan för att bekräfta att du är klar och klicka på Verifiera.

Vi verifierar din webbplats. Om webbplatsen inte kan verifieras ser du till att de ändringar du har gjort på webbplatsen har publicerats och är tillgängliga för AdSense-sökroboten. Om problemet kvarstår kan du testa en annan verifieringsmetod.

8. Klicka på Begär granskning.

Vi kontrollerar att webbplatsen är redo att visa annonser.

När vi har gjort våra kontroller kan du börja visa annonser på din webbplats. Läs om hur du skapar annonser på din webbplats.

Hur får du din webbplats godkänd?