Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Een nieuwe site toevoegen aan uw lijst met AdSense-sites

Als u een nieuwe site beschikbaar wilt maken voor sitegerelateerde acties, zoals advertenties weergeven of blokkaderegels op siteniveau instellen, moet u de site eerst toevoegen aan uw lijst met sites.

Nieuw goedkeuringsproces op siteniveau voor AFS-sites (AdSense voor zoeken)

Vanaf 4 maart 2024 moet u een nieuwe site toevoegen aan de pagina Sites in uw AdSense-account voordat u advertenties erop kunt tonen via AdSense voor zoeken (AFS). Elke nieuwe site doorloopt een verificatieproces waarin wordt gecontroleerd of u de eigenaar van het domein bent of de content van de site kunt bewerken. Via het proces wordt ook beoordeeld of uw site voldoet aan het Programmabeleid van AdSense en het Google-beleid voor uitgevers. Nadat de controles zijn afgerond, krijgt de site de status Klaar en kunt u AFS-advertenties tonen.

Controleren of uw site klaar is voor advertentieweergave

Als u een nieuwe site toevoegt, voeren we een paar checks uit om vast te stellen of de site klaar is voor advertentieweergave. We verifiëren dat u de eigenaar bent en of uw site voldoet aan het Programmabeleid van AdSense. Meestal duurt dat enkele dagen, maar in sommige gevallen kan het 2 tot 4 weken duren. We laten u weten wanneer we de controles hebben uitgevoerd en uw site klaar is voor advertentieweergave.

Welcome to the AdSense Site Approvals series

U vindt meer informatie over het proces voor sitegoedkeuring in onze videoserie over AdSense-sitegoedkeuring.

Een nieuwe site toevoegen

1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Klik op Sites.
  3. Klik op + Nieuwe site.
  4. Geef de URL van uw site op.
    Opmerking: Als uw site op een van onze hostpartnersites staat (zoals Blogger), gaat u naar uw hostpartner om uw site toe te voegen aan AdSense. Als uw site op YouTube staat, gaat u naar YouTube Studio om uw site toe te voegen aan AdSense voor YouTube.
  5. Klik op Opslaan.

Uw site wordt aan de pagina Sites toegevoegd met de status Vereist beoordeling.

6. Selecteer een verificatiemethode om uw site aan AdSense te koppelen:
    • AdSense-codefragment

Kopieer en plak de code in de HTML van uw pagina, tussen de tags <head> en </head>. Zorg ervoor dat u de code plaatst op elke pagina waarop u advertenties wilt weergeven. In onze Implementatiehandleiding voor code vindt u meer informatie over hoe u advertentiecode toevoegt.

Tip: Gebruikt u WordPress? Leer hoe u advertentiecode invoegt op uw WordPress-site.
      Voorbeeld van een HTML-pagina waaraan de AdSense-code is toegevoegd

<html>
      <head>
      <script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1234567890123456" crossorigin="anonymous"></script>
      Dit is het head-gedeelte van uw pagina.
      <title>Voorbeeld-HTML-pagina</title>
      </head>
      <body>
      Dit is het body-gedeelte van de pagina.
      </body>
      </html>

• Ads.txt-codefragment

Kopieer en plak de code in uw ads.txt-bestand en upload het ads.txt-bestand naar de root-map van uw site. Als u een bestaand ads.txt-bestand heeft, plakt u de code in elk ads.txt-bestand. Bekijk meer informatie over hoe u een ads.txt-bestand maakt.

Bekijk een voorbeeld van een ads.txt-bestand
      Uw ads.txt-bestand ziet er als volgt uit, waarbij pub-0000000000000000 uw eigen uitgever-ID is:

google.com, pub-0000000000000000, DIRECT, f08c47fec0942fa0

• Metatag

Deze methode kunt u het best gebruiken als u het AdSense-codefragment niet op uw homepage wilt plaatsen.

Kopieer en plak de code in de HTML van uw pagina, tussen de tags <head> en </head>.

Voorbeeld van een HTML-pagina waaraan de metatag is toegevoegd

<html>
      <head>
      <meta name="google-adsense-account" content="ca-pub-0000000000000000">
      Dit is het head-gedeelte van uw pagina.
      <title>Voorbeeld-HTML-pagina</title>
      </head>
      <body>
      Dit is het body-gedeelte van de pagina.
      </body>
      </html>

Als uw site is gekoppeld aan een platform

Zo koppelt u een site die aan een platform is gekoppeld:

1. Afhankelijk van het platform kopieert en plakt u uw uitgever-ID op de instellingenpagina van het platform of zorgt u ervoor dat het instellen is afgerond op het platform.
      2. Bevestig dat u het instellen heeft afgerond op het platform en klik op Volgende.
  7. Vink het selectievakje aan om te bevestigen dat u klaar bent en klik op Laten verifiëren.

We verifiëren uw site. Als uw site niet kan worden geverifieerd, zorgt u dat de wijzigingen die u aan uw site heeft aangebracht, zijn gepubliceerd en toegankelijk zijn voor de AdSense-crawler. Als u nog steeds problemen ondervindt, kunt u het met een andere verificatiemethode proberen.

8. Klik op Beoordeling aanvragen.

We controleren of uw site gereed is om advertenties weer te geven.

Als onze checks zijn afgerond, is uw site klaar voor advertentieweergave. Ontdek meer informatie over hoe u advertenties op uw site instelt.

Hoe zorgt u ervoor dat uw site wordt goedgekeurd?