Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Beleid

Beleid voor advertentieblokken die beloningen aanbieden

Advertentieblokken die beloningen aanbieden, zijn een mechanisme om de relatie tussen uitgevers en gebruikers te versterken. Zowel uitgevers als gebruikers hebben hier baat bij. We willen een positieve beleving voor uitgevers, gebruikers en adverteerders waarborgen. Daarom hebben we hieronder vereisten beschreven voor de aard en implementatie van advertentieblokken die beloningen aanbieden via door Google weergegeven advertenties ('Advertenties met beloning').

In het kader van dit beleid geldt het volgende:

• 'Directe financiële items' betekent elke vorm van legale valuta of andere betaalmethoden die rechtstreeks kunnen worden gebruikt om goederen of services te kopen in de echte wereld.

Voorbeelden: contant geld, cryptocurrency, cadeaukaart

• 'Indirecte of niet-financiële items' betekent alles met een geldwaarde, maar dat geen directe betaalmethode in de echte wereld is of alles wat geen geldwaarde heeft in de echte wereld.

Voorbeelden: kortingen, loyaliteitsbeloningen of -punten, kosteloze productverzending, kosteloze proefperiode voor product of service, extra levens voor gamepersonages, skin voor gamepersonages

• 'Niet-overdraagbaar' betekent een beloning die alleen inwisselbaar en bruikbaar is door dezelfde gebruiker die de beloning heeft ontvangen en die niet rechtstreeks kan worden omgezet in directe financiële items of items die aan een derde kunnen worden overgedragen.

Voorbeelden: een kortingscode, spaarpunten of een game-item dat alleen kan worden ingewisseld en gebruikt door een specifieke gebruiker via het ingelogde account, en niet rechtstreeks kan worden omgezet in contant geld of gebruikt om items te kopen die kunnen worden overgedragen aan iemand anders

Vereisten voor beloningen

1. Directe financiële items mogen in geen enkel geval als beloning worden aangeboden.
  2. Indirecte of niet-financiële items mogen als beloningen worden aangeboden onder de volgende voorwaarden:
    • De beloning kan alleen worden ingewisseld en gebruikt voor een item of service op het platform of de website of in de app van een uitgever.
    • De beloning kan niet worden overgedragen (fysieke items of spaarpunten die aan een andere persoon kunnen worden overgedragen, zijn bijvoorbeeld niet toegestaan).
    • Beloningen die een korting of voucher voor fysieke items zijn, mogen niet meer dan 25% van de totale waarde van het item bedragen.
  3. Willekeurige beloningen zijn toegestaan onder de volgende voorwaarden:
    • De kans op willekeurige beloningen wordt aan de gebruiker bekendgemaakt voordat advertenties met beloning worden getoond (bijvoorbeeld door aan te geven: 'bekijk deze advertentie nu en maak kans op een willekeurige beloning').
    • Details over alle mogelijke beloningen zijn makkelijk toegankelijk voor de gebruiker (bijvoorbeeld door mogelijke beloningen te vermelden in de kennisgeving, door de muisaanwijzer op een beloning te plaatsen of door een link op te nemen naar een pagina met meer informatie). Hieronder valt ook of het niet ontvangen van een beloning een mogelijke uitkomst is.
    • De kans op het krijgen van een beloning moet groter zijn dan 0.

Implementatievereisten

1. Uitgevers moeten de vereiste actie(s) en de aangeboden beloningen duidelijk, correct en opvallend vermelden voordat elke instantie van advertenties met beloning wordt gepresenteerd.
    • Er mogen iconen worden gebruikt om de actie(s) of beloningen te beschrijven, op voorwaarde dat die iconen duidelijk en ondubbelzinnig te begrijpen zijn voor gebruikers.
    • Als advertenties met beloning worden aangeboden in een bundel of vereisen dat gebruikers een vast aantal advertenties met beloning bekijken om een beloning te krijgen, moeten die gegevens duidelijk worden bekendgemaakt aan de gebruiker (bijvoorbeeld door erbij te zetten 'bekijk nu 3 advertenties en ontvang 100 gouden munten').
  2. Advertenties met beloning, behalve advertenties die zijn geïmplementeerd via de indeling voor interstitials met beloning, mogen alleen worden weergegeven nadat de gebruiker dit duidelijk en ondubbelzinnig toestaat (bijvoorbeeld door op een knop te tikken die 'Ja' of 'Accepteren' betekent). En verder:
    • Advertenties met beloning mogen gebruikers niet dwingen een interactie met de advertentie aan te gaan (ze moeten bijvoorbeeld kunnen worden overgeslagen of gesloten).
    • Advertenties met beloning die zijn geïmplementeerd via de indeling voor interstitials met beloning, moeten een introductiescherm bevatten met een optie die 'Nee' of 'Niet accepteren' aangeeft en waarbij de gebruiker voldoende tijd heeft zich hiervoor af te melden. Deze optie mag niet verborgen, geblokkeerd of niet-functioneel zijn.
    • Als de gebruiker de advertentie met beloning overslaat of de optie voor 'nee' of 'niet accepteren' selecteert, mag het normale gebruik van het platform, de website of de app niet worden belemmerd of verstoord.
    • Uitgevers mogen geen tekst of iconen gebruiken, anders dan beschrijvingen van de aangeboden beloningen te beschrijven, om gebruikers te misleiden of de interesse van gebruikers te wekken voor een bepaalde keuze (bijvoorbeeld door iets dergelijks als 'bekijk deze advertentie om ons bedrijf te ondersteunen' erbij te zetten).
  3. Uitgevers moeten de beloofde beloningen leveren aan de gebruiker nadat de vereiste actie(s) zijn uitgevoerd.
  4. Uitgevers zijn volledig en als enige verantwoordelijk voor de toekenning van de beloningen en mogen niet vermelden of impliceren dat beloningen worden geverifieerd of goedgekeurd door Google.