Beleid ten aanzien van toestemming van gebruikers in de Europese Unie

Manieren waarop uitgevers toestemming van gebruikers in de Europese Unie kunnen verkrijgen

Er zijn verschillende manieren waarop uitgevers toestemming van hun gebruikers in de EER kunnen verkrijgen om zich te schikken naar het geüpdatete beleid van Google ten aanzien van toestemming van gebruikers in de Europese Unie en te kunnen blijven werken met de uitgeversproducten van Google.

1. De uitgever ontwikkelt zelf een oplossing om toestemming te verkrijgen

1. Ga naar AdSense en kies uw aanbieders van advertentietechnologie.
  2. Gebruik de GPT API om advertenties te onderbreken die worden geladen wanneer de pagina wordt geladen (disableInitialLoad()).
  3. Activeer de tool waarmee u toestemming wilt verkrijgen en vraag om toestemming voor Google en de geselecteerde aanbieders van advertentietechnologie.
    • Als de gebruiker toestemming geeft voor gepersonaliseerde advertenties, laat u de advertenties doorgaan met laden (refresh()).
    • Als de gebruiker toestemming geeft voor niet-gepersonaliseerde advertenties, laadt u niet-gepersonaliseerde advertenties (setRequestNonPersonalizedAds(1) + refresh()).
    • Als de gebruiker geen toestemming geeft voor Google, voert u geen advertentieaanroep naar Google uit.

Ga voor meer informatie naar de Help-pagina Instellingen voor advertentiepersonalisatie in advertentietags voor Google-uitgevers.

2. De uitgever maakt gebruik van het IAB-framework

We ondersteunen nog geen integratie met het Transparency & Consent Framework (TCF) van het IAB. De afgelopen maanden hebben we weliswaar samen met IAB Europe onderzocht hoe onze producten en beleidsregels het TCF kunnen ondersteunen, maar de technische integratie is nog niet voltooid.

Totdat de integratie van Google met IAB is voltooid, geeft Google gepersonaliseerde advertenties weer voor de aanbieders van advertentietechnologie die zijn geselecteerd in de beheeropties voor aanbieders van advertentietechnologie voor uitgevers. In de AdSense-gebruikersinterface blijven uitgevers de optie hebben om het signaal voor niet-gepersonaliseerde advertenties op te nemen in hun advertentieverzoek of om alleen niet-gepersonaliseerde advertenties weer te geven voor alle gebruikers in de EER. Houd er ook rekening mee dat de technische specificaties van het IAB TCF alleen internetpagina's ondersteunen. De specificaties voor mobiele apps zijn nog niet gereed.