Assegureu-vos de visitar La meva pàgina d'AdSense, on trobareu informació personalitzada sobre el vostre compte que us ajudarà a obtenir bons resultats amb AdSense.

Informació general i indicacions sobre l'RGPD

Etiquetar una sol·licitud d'anunci per al tractament de dades restringit per als usuaris de l'EEE, del Regne Unit i de Suïssa

Podeu marcar les sol·licituds d'anunci perquè rebin el tractament de dades restringit per als usuaris de l'Espai Econòmic Europeu (EEE), del Regne Unit i de Suïssa mitjançant l'etiqueta TFUA (que abans s'anomenava "etiqueta per als usuaris que encara no tenen l'edat de consentiment"). Aquesta funció està dissenyada per facilitar el compliment del Reglament general de protecció de dades (RGPD) i de les normatives sobre privadesa infantil relacionades, com ara el Codi de disseny adequat a l'edat (AADC). Tingueu present que podeu tenir altres obligacions legals en virtut del que estableixen l'RGPD i l'AADC. Reviseu totes les directrius reguladores i consulteu els vostres assessors legals. Recordeu que les eines de Google estan dissenyades per facilitar el compliment de les normatives, però no eximeixen cap editor de les seves obligacions legals. Obteniu més informació sobre com afecten l'RGPD i l'AADC els editors.

Quan utilitzeu aquesta funció, a la sol·licitud d'anunci s'hi inclou un paràmetre TFUA. Aquest paràmetre desactiva la publicitat personalitzada (com ara el remàrqueting) per a la sol·licitud d'anunci en qüestió, així com les sol·licituds a proveïdors d'anuncis externs (com ara els píxels de mesurament d'anuncis o els servidors d'anuncis de tercers).

La inclusió del paràmetre TFUA en una sol·licitud d'anunci té prioritat sobre qualsevol opció de configuració aplicable al nivell de lloc web.

Si utilitzeu els serveis publicitaris de Google i voleu sol·licitar el tractament de dades restringit d'acord amb la Llei de protecció de la privadesa infantil a Internet dels EUA (COPPA) al nivell de lloc web, subdomini o aplicació, i no al nivell de sol·licitud d'anunci, consulteu l'article Etiquetar un lloc web o una sol·licitud d'anunci per al tractament de contingut dirigit a nens.

Més informació sobre l'etiqueta de tractament de contingut dirigit a nens (TFCD) i la COPPA

Les etiquetes TFCD i TFUA no han de tenir el valor true alhora. Si és així, l'etiqueta TFCD té prioritat.

Etiquetes de JavaScript

Si la vostra pàgina utilitza el codi d'anunci asíncron (adsbygoogle.js) per sol·licitar anuncis des d'AdSense (APC), heu de sol·licitar anuncis que siguin aptes per al tractament de dades restringit incloent el paràmetre data-tag-for-under-age-of-consent="1" a totes les etiquetes. Per exemple:

<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1234567890123456" crossorigin="anonymous">
</script>
<ins class="adsbygoogle"
    style="display:inline-block;width:728px;height:90px"
    data-ad-client="ca-pub-1234567890123456"
    data-ad-slot="0123456789"
    data-tag-for-under-age-of-consent="1"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Si feu servir l'etiqueta d'anunci síncrona (show_ads.js), que és anterior, heu de definir la variable google_tag_for_under_age_of_consent=1 en cadascuna de les etiquetes d'anunci. Per exemple:

<script>
google_ad_client = "ca-pub-1234567890123456";
google_ad_slot = "0123456789";
google_ad_width = 125;
google_ad_height = 125;
google_tag_for_under_age_of_consent = 1;
</script>
<script src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
</script>

Etiquetes <amp-ad>

<amp-ad type="adsense"> permet marcar sol·licituds de tractament de dades restringit mitjançant el component amp-consent. Aquest component permet a l'editor especificar checkConsentHref, un punt final que es consulta abans d'enviar les sol·licituds des de qualsevol component de la pàgina que especifiqui l'atribut data-block-on-consent. Més informació sobre el component amp-consent i el format de les respostes ConsentHref

Si el punt final ConsentHref de l'editor torna les claus "tfua" o "tfcd", les sol·licituds d'AdSense següents es marcaran per al tractament de dades restringit. Per exemple, suposem el cas d'una pàgina AMP amb un component de consentiment i un anunci:

<amp-consent layout="nodisplay" id="consent-element">
<script type="application/json">
{
  "consents": {
    "my-consent": {
      "checkConsentHref": "https://publisher.com/api/check-consent",
      "promptUI": "consent-ui"
    }
  }
}
</script>
</amp-consent>

<amp-ad data-block-on-consent
    width=320 height=50
    type="adsense"
    data-slot="/4119129/mobile_ad_banner"
    json='{"targeting":{"esport":["rugbi","criquet"]},
      "categoryExclusions":["salut"]}'>
</amp-ad>

La resposta següent del component ConsentHref de l'editor (https://publisher.com/api/check-consent) activaria el tractament de dades restringit per a la sol·licitud d'anunci d'AdSense:

{
  "promptIfUnknown": false,
  "sharedData": {
    "adsense-tfua": 1,
    "adsense-tfcd": 0
  }
}

Les etiquetes TFUA i TFCD també es poden definir estàticament en etiquetes <amp-ad> mitjançant l'objecte JSON de segmentació, per exemple, tal com es mostra a continuació:

<amp-ad data-block-on-consent
    width=320 height=50
    type="adsense"
    data-slot="/4119129/mobile_ad_banner"
    json='{"targeting":{"esport":["rugbi","criquet"]},
      "categoryExclusions":["salut"],
      "tagForChildDirectedTreatment":1,
      "tagForUnderAgeTreatment":1}'>
</amp-ad>

Finalment, per ajudar-vos a complir aquests requisits, tingueu present quedata-block-on-consent també es pot definir per a altres components AMP que fan sol·licituds a tercers, com ara amp-analytics i amp-pixel.

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
La vostra pàgina d'AdSense

Presentem la pàgina d'AdSense: un nou recurs on podeu trobar informació personalitzada i oportunitats noves sobre el vostre compte que us ajudaran a obtenir bons resultats amb AdSense.