Personoidut ja personoimattomat mainokset

AdSensen Yksityisyys ja viestit ‐työkalu sisältää useita vaihtoehtoja personoitujen ja personoimattomien mainosten käyttöönottoon. Tässä artikkelissa käsitellään näiden kahden mainostyypin eroja. Lue lisää mainosten personointiin liittyvien asetusten käyttämisestä Googlen julkaisijan mainostageissa.

Personalized ads

Personalized advertising (formerly known as interest-based advertising) is a powerful tool that improves advertising relevance for users and increases ROI for advertisers. In all our publisher products, we make inferences about a user’s interests based on the sites they visit or the apps they use. This allows advertisers to target their campaigns according to these interests, providing an improved experience for users and advertisers alike. Learn more about our advertiser policies for personalized ads.

Google considers ads to be personalized when they are based on previously collected or historical data to determine or influence ad selection, including activity like previous search queries, visits to sites or apps, location, or demographic information. For example, this could include: demographic targeting, interest category targeting, remarketing, targeting Customer Match lists, and targeting audience lists uploaded in Display & Video 360 or Campaign Manager 360.

Personoimattomat mainokset

Personoimattomat mainokset eivät perustu käyttäjän aiempaan toimintaan. Sen sijaan niissä käytetään kontekstuaalisia tietoja, kuten käyttäjän nykyiseen sijaintiin perustuvaa yleistä maantieteellistä kohdistusta (esim. kaupungin tasolla) tai kohdistusta, joka pohjautuu käyttäjän sillä hetkellä katsoman sivuston tai sovelluksen sisältöön tai juuri käytettyihin hakulausekkeisiin. Google Ad Manager ei salli personoimattomien mainosten yhteydessä mitään personointiin käytettävää dataa, ei myöskään demografista kohdistamista tai käyttäjälistaan kohdistamista.

Evästeitä tai mobiilimainosten tunnisteita ei käytetä personoimattomien mainosten kohdistamiseen, mutta niitä käytetään näyttötiheyden rajoittamiseen ja mainosraporttien koostamiseen.

Sinun on pyydettävä käyttäjiltä suostumus evästeiden tai mobiilimainosten tunnisteiden käyttöön lain edellyttämissä tilanteissa, esimerkiksi Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja tietyissä Euroopan talousalueeseen (ETA) kuuluvissa maissa sähköisen viestinnän tietosuojadirektiivin mukaisesti. Lue lisää IAB:n läpinäkyvyys- ja suostumuskehyksen (TCF) version 2.2 julkaisijaintegroinnista.

Kun kirjautunut Google-käyttäjä on ilmoittanut ikätiedot suoraan Googlelle ja on liian nuori antamaan suostumustaan, Google näyttää kyseiselle käyttäjälle vain personoimattomia mainoksia riippumatta julkaisijan EU-käyttäjäsuostumusasetuksista Ad Managerin Yksityisyys ja viestit ‐työkalussa tai siitä, välittääkö julkaisija personoimattomien mainosten signaalin mainostagissa.

Huomaa, että mainosten personointiasetuksia voi asettaa millä tahansa alueella, ei pelkästään ETA-alueella tai Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Julkaisijat, jotka haluavat tarjota käyttäjille parannetun yksityisyyden käsittelyn, voivat lukea lisää mainosten personointiasetuksista ja Publisher Privacy Treatment APIsta.