Assegureu-vos de visitar La meva pàgina d'AdSense, on trobareu informació personalitzada sobre el vostre compte que us ajudarà a obtenir bons resultats amb AdSense.

Configuració de la personalització d'anuncis a les etiquetes d'anunci dels editors de Google

La configuració de la personalització d'anuncis a les etiquetes d'anunci dels editors de Google es pot definir en qualsevol regió de manera global, inclòs l'Espai Econòmic Europeu (EEE).

Segons el que estableix la política de consentiment dels usuaris de la UE actualitzada de Google, heu de comunicar determinada informació als usuaris de l'EEE i del Regne Unit i obtenir el seu consentiment per utilitzar galetes o altres mecanismes d'emmagatzematge local, sempre que ho exigeixi la llei, així com per recollir, compartir i fer servir dades personals per a la personalització d'anuncis. Aquesta política reflecteix els requisits de la Directiva sobre la privadesa i les comunicacions electròniques i del Reglament general de protecció de dades (RGPD) de la UE.

Configuració de la personalització d'anuncis per a pàgines que utilitzen etiquetes Google Publisher Tag i etiquetes d'AdSense

Sol·licitar anuncis

De manera predeterminada, quan Google rep sol·licituds d'anunci, difon anuncis personalitzats; la selecció d'anuncis es basa tant en el contingut de la pàgina web com en l'historial de l'usuari concret que la visita. Google també admet la difusió d'anuncis no personalitzats. Més informació sobre els anuncis personalitzats i no personalitzats

Si compliu els requisits de la nostra política de consentiment i voleu difondre anuncis personalitzats entre tots els visitants del vostre lloc web que es troben a l'EEE i al Regne Unit o en altres regions regulades, no cal que feu cap canvi a l’etiquetatge dels anuncis. Podeu activar la difusió d'anuncis no personalitzats a les interfícies d'usuari d'AdSense per a continguts o de Google Ad Manager.

Si voleu difondre anuncis personalitzats entre alguns usuaris i anuncis no personalitzats entre d'altres, les etiquetes GPT i les etiquetes d'anunci asíncrones d'AdSense o d'Ad Manager permeten als editors activar la difusió d'anuncis no personalitzats pàgina per pàgina. Això us pot resultar útil si doneu a tots els usuaris (o a alguns) l'opció de triar entre anuncis personalitzats i no personalitzats.

Tot i que aquests anuncis no utilitzen galetes per a la personalització d'anuncis, sí que en fan servir per limitar la freqüència, generar informes agregats d'anuncis i combatre fraus i usos abusius. Per tant, per utilitzar galetes amb les finalitats esmentades, cal obtenir el consentiment dels usuaris que es troben en països on s'apliquen les disposicions sobre galetes de la Directiva sobre la privadesa i les comunicacions electròniques. Obteniu més informació sobre els anuncis no personalitzats.

En el cas de l'etiqueta GPT:

Utilitzeu el mètode: googletag.pubads().setRequestNonPersonalizedAds(1)

En el cas de l'etiqueta d'anunci asíncrona d'AdSense i d'Ad Manager:

Definiu el valor: (adsbygoogle=window.adsbygoogle||[]).requestNonPersonalizedAds=1

Per verificar si una etiqueta d'anunci està sol·licitant anuncis no personalitzats, localitzeu la sol·licitud d'anunci amb les eines per a desenvolupadors del navegador i cerqueu el paràmetre &npa=1. En cridar setRequestNonPersonalizedAds(0) o definir requestNonPersonalizedAds=0, es torna a activar la personalització.

Posar en pausa sol·licituds d'anunci

Les etiquetes GPT i les etiquetes asíncrones d'AdSense o d'Ad Manager admeten diverses tècniques per carregar la pàgina, però esperen un senyal explícit abans de començar a emetre sol·licituds d'anunci. És una funcionalitat que us pot resultar útil si heu d'esperar que l'usuari interaccioni amb una interfície d'usuari per a sol·licituds de consentiment abans d'emetre les sol·licituds d'anunci.

Si utilitzeu GPT: podeu endarrerir les sol·licituds d'anunci si feu servir el mode asíncron.

• Utilitzeu la funció disableInitialLoad() per evitar que l'etiqueta enviï sol·licituds d'anunci durant la càrrega inicial de la pàgina. Feu-ho abans d'activar cap sol·licitud d'anunci amb l'ordre display().
  • Configureu els espais publicitaris per mitjà de crides a googletag.cmd.push(...) com ho feu normalment.
  • Quan l'usuari hagi triat l'opció de consentiment desitjada, crideu setRequestNonPersonalizedAds(1), si cal.
  • Utilitzeu la funció refresh() per reprendre l'enviament de sol·licituds d'anunci.
  • Si no crideu refresh(), no es mostrarà cap anunci. No podeu endarrerir les sol·licituds si utilitzeu enableSyncRendering().

Si utilitzeu codi d'anunci asíncron d'AdSense o d'Ad Manager:

• Utilitzeu (adsbygoogle=window.adsbygoogle||[]).pauseAdRequests=1 per evitar que l'etiqueta enviï sol·licituds d'anunci. Feu-ho abans d'activar cap sol·licitud d'anunci amb l'ordre adsbygoogle.push(...).
  • Configureu els espais publicitaris per mitjà de crides a adsbygoogle.push(...) com ho feu normalment.
  • Quan l'usuari hagi triat l'opció de consentiment desitjada, definiu requestNonPersonalizedAds=1 si cal.
  • Utilitzeu (adsbygoogle=window.adsbygoogle||[]).pauseAdRequests=0 per reprendre l'enviament de sol·licituds d'anunci.
  • Si no definiu pauseAdRequests=0, no es mostrarà cap anunci.

Aquesta tècnica bloqueja l'enviament de sol·licituds d'anunci, però no impedeix que se segueixin carregant diversos scripts. Les galetes existents als dominis de Google es poden llegir, però no se'n poden definir de noves. Les dades associades a les galetes existents no es faran servir per a la difusió d'anuncis ni per al mesurament.

Si la vostra solució de gestió de consentiments ofereix una manera d'ajornar la càrrega dels scripts fins que l'usuari hagi fet la seva elecció, també podeu ajornar la càrrega de gpt.js i d'adsbygoogle.js. Els altres tipus d'etiquetes d'anunci de Google no admeten posar en pausa les sol·licituds d'anunci; heu d'evitar que es carreguin fins que estigueu a punt per sol·licitar anuncis personalitzats o no personalitzats.

Per obtenir més ajuda sobre les etiquetes d'AdSense, consulteu l'article Exemples de codi d'anunci per configurar la personalització d'anuncis.

Configuració de la personalització d'anuncis per a pàgines AMP

Les sol·licituds d'anunci procedents de pàgines AMP ofereixen les mateixes opcions de configuració de personalització d'anuncis que les pàgines que no són AMP, que hem descrit prèviament: els editors poden triar difondre anuncis no personalitzats entre tots els usuaris que es trobin a l'EEE o al Regne Unit, o bé difondre anuncis personalitzats i no personalitzats de manera selectiva en funció del consentiment que donin els usuaris. A continuació teniu indicacions sobre com podeu configurar, en cada cas, les pàgines AMP que sol·licitin anuncis mitjançant <amp-ad type=”doubleclick”> o <amp-ad type=”adsense”>.

Difondre anuncis no personalitzats per a tots els usuaris de l'EEE i del Regne Unit

Si les etiquetes d'anunci AMP no fan servir la configuració en temps real (RTC), n'hi ha prou amb activar la difusió d'anuncis no personalitzats a les interfícies d'usuari de Google Ad Manager o d'AdSense. No cal que feu cap altre canvi a les pàgines AMP.

Si les etiquetes d'anunci AMP que fan servir l'RTC, podeu configurar la pàgina de manera que eviti enviar sol·licituds d'RTC a usuaris que rebran anuncis no personalitzats (és a dir, els de l'EEE i del Regne Unit). Tot seguit s'indiquen els components i les configuracions (amp-geo i amp-consent) que calen per fer-ho.

<!-- First we need to set up the amp-geo extension. We define a group: `eea` which includes all European Economic Area countries and the UK. You will need to keep this list up-to-date as membership in the EEA may change over time. -->
amp-geo layout="nodisplay"
  <script type="application/json"
    {
      "ISOCountryGroups": {
        "eea": [ "at", "be", "bg", "cy", "cz", "de", "dk", "ee", "es", "fi", "fr",
        "gb", "gr", "hr", "hu", "ie", "is", "it", "li", "lt", "lu", "lv", "mt", "nl",
        "no", "pl", "pt", "ro", "se", "si", "sk"]
      }
    }
  </script>
</amp-geo>

<!-- Next we need to setup the consent with 0 timeout (i.e. it doesn’t show a consent UI  at all) and default “rejected” consent state. This halts RTC callouts and signals DFP/AdSense to serve non-personalized ads. -->
<amp-consent layout="nodisplay" id="consent-element">
  <script type="application/json">
    {
      "consents": {
        "my_consent": {
          "promptIfUnknownForGeoGroup": "eea"
        }
      }
      "policy": {
        "default": {
          "waitFor": {
            "my_consent": []
          }
          "timeout": {
            "seconds": 0,
            "fallbackAction": "reject"
          }
        }
      }
    }
  </script>
</amp-consent>

Heu d'afegir l'atribut data-block-on-consent a tots els components amp-ad que hi hagi a la pàgina, tal com s'indica a continuació:

<!-- Finally we set up the ad tag, directing it block on consent -->
<amp-ad data-block-on-consent
    width=320 height=50
    type="doubleclick"
    data-slot="/4119129/mobile_ad_banner">
</amp-ad>

Difondre anuncis personalitzats o no personalitzats segons el consentiment

Com que AMP no permet utilitzar codi JavaScript personalitzat, la sol·licitud d'anuncis personalitzats o no personalitzats es basa en la configuració d'un component amp-consent i dels atributs data-block-on-consent i data-npa-on-unknown-consent. Si heu configurat un component amp-consent i l'heu enllaçat a totes les etiquetes <amp-ad> de la pàgina mitjançant data-block-on-consent, es poden donar els casos següents:

• Si l'usuari ha donat una resposta afirmativa al component amp-consent (és a dir, accepta la sol·licitud de consentiment), els anuncis se sol·licitaran normalment.
  • Si l'usuari ha donat una resposta negativa al component amp-consent (és a dir, rebutja la sol·licitud de consentiment), se sol·licitaran anuncis no personalitzats.
  • Si la resposta que ha donat l'usuari a amp-consent és desconeguda (és a dir, l'usuari ignora la sol·licitud de consentiment), pot passar el següent:
    • De manera predeterminada, no s'envia cap sol·licitud d'anunci.
    • Si el valor de data-npa-on-unknown-consent és true, se sol·licitaran anuncis no personalitzats.
  • Si configureu un component amp-geo de tal manera que el consentiment no es pot aplicar segons la ubicació geogràfica de l'usuari, les sol·licituds s'enviaran normalment.

Si les vostres etiquetes <amp-ad> no utilitzen data-block-on-consent, o bé si el component amp-consent no està ben configurat, les sol·licituds s'enviaran normalment.

A continuació teniu un exemple de configuració que sol·licita el consentiment a tots els usuaris de l'EEE i del Regne Unit i que té com a resultat el comportament que s'acaba de descriure:

<!-- First we need to set up the amp-geo extension. We define a group: `eea` which includes all European Economic Area countries and the UK. You will need to keep this list up-to-date as membership in the EEA may change over time. -->
<amp-geo layout="nodisplay">
  <script type="application/json">
    {
      "ISOCountryGroups": {
        "eea": [ "at", "be", "bg", "cy", "cz", "de", "dk", "ee", "es", "fi", "fr",
        "gb", "gr", "hr", "hu", "ie", "is", "it", "li", "lt", "lu", "lv", "mt", "nl",
        "no", "pl", "pt", "ro", "se", "si", "sk"]
      }
    }
  </script>
</amp-geo>

<!-- Next we need to setup the consent for users in the “eea” country group -->
<amp-consent layout="nodisplay" id="consent-element">
  <script type="application/json">
    {
      "consents": {
        "my_consent": {
          "promptIfUnknownForGeoGroup": "eea",
          "promptUI": "myConsentFlow"
        }
      }
    }
  </script>
</amp-consent>

<!-- Finally we set up the ad tag, directing it to wait for consent when necessary -->
<amp-ad data-block-on-consent
    width=320 height=50
    type="doubleclick"
    data-slot="/4119129/mobile_ad_banner">
</amp-ad>

Tingueu present que hi ha altres mètodes per sol·licitar el consentiment dels usuaris de manera selectiva; per exemple, podeu configurar la pàgina perquè enviï una sol·licitud CORS POST a un punt final que hàgiu configurat mitjançant checkConsentHref. Per obtenir més informació, consulteu la documentació sobre el component amp-consent.

Configuració de la personalització d'anuncis per a altres etiquetes

Etiquetes GPT de passback

Si utilitzeu etiquetes GPT de passback, podeu marcar una sol·licitud d'anunci com a anunci no personalitzat. Per fer-ho, incloeu el codi següent a la crida a l'API:

googletag.pubads().setRequestNonPersonalizedAds(int options);

Definiu el paràmetre options amb el valor enter 1 per marcar la sol·licitud d'anunci com a anunci no personalitzat (ANP), o bé amb 0 per a les sol·licituds d'anunci aptes per als anuncis personalitzats.

Si ometeu aquesta opció de configuració, es permeten els anuncis personalitzats de manera predeterminada.

Exemple:

<script src="https://www.googletagservices.com/tag/js/gpt.js">
googletag.pubads().setRequestNonPersonalizedAds(1);
googletag.pubads().definePassback("123456/ad/unit", [100,200])
    .display();
</script>

Sol·licituds sense etiquetes

Si utilitzeu sol·licituds sense etiquetes, podeu marcar una sol·licitud d'anunci com a anunci no personalitzat afegint el paràmetre npa=[int] directament a l'URL de la sol·licitud d'etiqueta. Us recomanem que especifiqueu el paràmetre al començament de l'etiqueta a fi d'evitar-ne el truncament. Especifiqueu npa=1 per marcar la sol·licitud d'anunci com a anunci no personalitzat. Si ometeu el paràmetre, es fan servir anuncis personalitzats de manera predeterminada. Per exemple:

https://pubads.g.doubleclick.net/gampad/ad?iu=/12345/adunit&sz=728x90&npa=1&c=12345

AdSense per a cerques

De manera predeterminada, quan Google rep sol·licituds d'anunci, difon anuncis personalitzats; la selecció d'anuncis es basa tant en la consulta de cerca com en l'historial de l'usuari concret que la fa. Google també admet la difusió d'anuncis no personalitzats. Obteniu més informació sobre els anuncis personalitzats i no personalitzats.

Si voleu difondre anuncis personalitzats per a alguns usuaris i anuncis no personalitzats per a d'altres, les etiquetes d'AdSense per a cerques permeten als editors activar la difusió d'anuncis no personalitzats en funció de cada pàgina. Això us pot resultar útil si doneu a tots els usuaris (o a alguns) l'opció de triar entre anuncis personalitzats i no personalitzats.

En el cas dels anuncis de cerca personalitzada amb etiqueta d'anunci al web, afegiu el codi següent a pageOptions, a l'etiqueta dels anuncis de cerca personalitzada:
personalizedAds: false,

En el cas de l'etiqueta d'AdMob:
builder.setAdvancedOptionValue("personalizedAds", "false");

En el cas de l'etiqueta d'iOS:
[request setAdvancedOptionValue:@"false" forKey:@"personalizedAds"];

Aquests mètodes activen sol·licituds d'anuncis no personalitzats per a la sol·licitud en qüestió. Es tracta d'un paràmetre sense estat. Si no es defineix a les sol·licituds posteriors per a l'usuari, es tornarà al comportament predeterminat (és a dir, sol·licitarà anuncis personalitzats).

SDK d'anuncis de Google per a mòbils

Per obtenir més informació sobre l'SDK d'anuncis de Google per a mòbils (GMA), consulteu el lloc web per a desenvolupadors d'aplicacions (GMA SDK per a iOS o GMA SDK per a Android).

SDK d'anuncis multimèdia interactius de Google (per a vídeo)

A les sol·licituds de vídeo, afegiu el paràmetre npa=1 a l'etiqueta d'anunci per indicar a Google que voleu que tracti el contingut de vídeo com a anunci no personalitzat. Podeu fer-ho amb una etiqueta de vídeo mestre creada manualment o bé a través de qualsevol dels SDK d'IMA específics de les diferents plataformes (SDK d'IMA per a HTML5, SDK d'IMA per a iOS, SDK d'IMA per a Android o SDK d'IMA per a Google Cast).

Si el reproductor de vídeo utilitza la funció d'inserció d'anuncis dinàmics de Google Ad Manager, també pot incloure el paràmetre npa=1 a les sol·licituds de vídeos a la carta (VOD) o de reproducció en directe per tal de transferir-lo a qualsevol de les sol·licituds d'anunci incloses (SDK de DAI per a HTML5, SDK de DAI per a Cast, SDK de DAI per a iOS, SDK de DAI per a Android, SDK de DAI per a Roku o SDK de DAI per a tvOS).

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
La vostra pàgina d'AdSense

Presentem la pàgina d'AdSense: un nou recurs on podeu trobar informació personalitzada i oportunitats noves sobre el vostre compte que us ajudaran a obtenir bons resultats amb AdSense.