Beholdningsadministrasjon

Veiledning for ads.txt

Med Authorized Digital Sellers (eller ads.txt), som er et IAB Tech Lab-initiativ, kan du påse at den digitale annonsebeholdningen din utelukkende blir solgt via selgere du har autorisert (f.eks. AdSense). Når du oppretter din egen ads.txt-fil, får du større kontroll over hvem som kan selge annonser på nettstedet ditt. På denne måten kan du også forhindre at forfalsket beholdning vises til annonsørene.

Vi anbefaler på det sterkeste at du bruker en ads.txt-fil. Med denne filen blir det enklere for kjøpere å identifisere forfalskede beholdninger. I stedet for at annonsørene kaster bort penger på forfalskede beholdninger, bruker de dermed heller mer penger på beholdningen din.

Løs ads.txt-problemer i AdSense

Hvis det er et problem med ads.txt på nettstedet ditt, ser du et varsel i AdSense-kontoen din. For at du skal kunne unngå betydelig innvirkning på inntektene dine, må du følge de relevante trinnene nedenfor for å løse problemet.

Merk: Det kan ta noen dager før endringene gjenspeiles i AdSense. Hvis nettstedet ditt ikke sender mange annonseforespørsler, kan det ta opptil en måned.

Opprett en ads.txt-fil for nettstedet ditt

Via AdSense får du en personlig tilpasset ads.txt-fil du kan laste ned fra kontoen din. Den personlig tilpassede ads.txt-filen inneholder publisist-ID-en din. Publisist-ID-en må være inkludert og formatert på riktig måte for at ads.txt-filen skal kunne bekreftes.

1. Logg på AdSense-kontoen din.
  2. Hvis det vises et varsel på startsiden, klikker du på Løs problemet nå. Ellers klikker du på Nettsteder.
  3. Klikk på pil ned Pil ned for å åpne meldingen «Opprett en ads.txt-fil for …».
  4. Klikk på Last ned. Ads.txt-filen blir lastet ned automatisk.
  5. (Valgfritt) Hvis du bruker et annet annonsenettverk, må du huske å legge til det nettverket i ads.txt-filen. Kontakt annonsenettverket for å få ads.txt-informasjonen deres.
  6. Last opp ads.txt-filen til rotkatalogen på nettstedet ditt. Rotkatalogen til et nettsted er katalogen eller mappen som følger toppdomenet (example.com/ads.txt).

For å få bekreftet at du har publisert filen på riktig måte, må du kontrollere at du kan se filens innhold når du åpner ads.txt-nettadressen (https://example.com/ads.txt) i nettleseren. Hvis du kan se filen i nettleseren, finner sannsynligvis AdSense den.

Legg til publisist-ID-en din i en ads.txt-fil

Hvis publisist-ID-en din mangler i ads.txt-filen, kan du kopiere ID-en fra kontoen din og legge den til i ads.txt-filen.

1. Logg på AdSense-kontoen din.
  2. Hvis det vises et varsel på startsiden, klikker du på Løs problemet nå. Ellers klikker du på Nettsteder.
  3. Klikk på pil ned Pil ned for å åpne meldingen «Legg til publisist-ID-en din i disse ads.txt-filene».
  4. Klikk på Kopier.
  5. Lim inn linjen i alle ads.txt-filene.

Ads.txt-filen din skal nå se slik ut, der pub-0000000000000000 er publisist-ID-en din:

google.com, pub-0000000000000000, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Merk: ads.txt-filer må formateres som angitt av IAB Tech Lab for å kunne bekreftes. Mer informasjon om dette finner du i ads.txt-spesifikasjonene.