Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Veiledning for kodeimplementering

Opprett tilknytning til AdSense, og vis annonser på WordPress-nettsteder

Bruker du WordPress og ønsker å tjene penger på nettstedet ditt med AdSense? Du kan plassere AdSense-annonsekode på WordPress-nettstedet ditt på flere måter.

Tilknytning av WordPress-nettsteder

Hvis du ikke har brukt AdSense tidligere, må du først knytte nettstedet ditt sammen med AdSense. Vi anbefaler på det sterkeste at du tar i bruk Site Kit for WordPress fra Google. Site Kit kan knytte WordPress-nettstedet ditt sammen med AdSense-kontoen din og plassere AdSense-koden på alle nettsidene dine for deg. Dermed får du vist annonser automatisk på hele nettstedet.

Hva er Site Kit?

Site Kit er et kostnadfsfritt programtillegg for WordPress som er basert på åpen kildekode. Med det blir det enklere å få tilgang til samlede beregninger og samlet statistikk fra Google AdSense, Google Analytics, Google Search Console og PageSpeed Insights rett fra WordPress-kontoen din.

Tools for publishers (and understanding their benefits) | Sustainable Monetized Websites

Sånn kan du konfigurere Site Kit

1. Gå til WordPress-oversikten din, og klikk på Add New (Legg til ny) på «Plugins»-menyen (Programtillegg).
  2. Søk etter «Site Kit by Google», finn programtillegget, og klikk på Install Now (Installer nå).
  3. Når du har installert programtillegget, klikker du på Activate (Aktiver).
  4. Klikk på Start Setup (Start konfigureringen), og følg fremgangsmåten for å konfigurere Site Kit.
  5. Når du har fullført konfigureringen, klikker du på Connect Service (Koble til tjenesten) under «AdSense». Du kan finne dette alternativet i Site Kit-oversikten eller på «Settings»-fanen (Innstillinger).
  6. Følg veiledningen i programtillegget. Vi anbefaler at du tillater at Site Kit setter inn AdSense-koden, så du er sikret at koden for begge versjonene nettstedet ditt (med og uten AMP) settes inn.
    Merk: For at annonser skal kunne vises, må du påse at du har slått på automatiske annonser i AdSense-kontoen din. Site Kit har ikke tillatelse til å gjøre endringer i innstillingene for AdSense-kontoen din.

Når det både kan vises annonser på og det er trafikk til nettstedet ditt, ser du AdSense-beregningene dine på AdSense-fanen i programtillegget.

Tips: Hvis du vil ha informasjon om hvordan du kan administrere andre Google-produkter ved hjelp av Site Kit, kan du se Site Kit-siden. Hvis du har spørsmål om hvordan du kan installere, aktivere eller konfigurere Site Kit, kan du gå til Site Kit-forumet.

Vis annonser så fort AdSense-kontoen er aktivert

Når du knytter WordPress-nettstedet ditt til AdSense, kan du velge å vise annonser så fort kontoen din er aktivert, og deretter kan du begynne å tjene penger på innholdet ditt med én gang.

Hvis du har besøkende fra EØS (Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet) eller Storbritannia, kan det være lurt å fjerne avmerkingen for dette alternativet, så du kan være sikker på at du overholder Googles retningslinjer for brukersamtykke i EU. Du kan endre innstillingene dine for visning av annonser til brukere i EØS og Storbritannia etter at AdSense-kontoen din er godkjent.

Google analyserer sidene dine, finner egnede annonseplasseringer og plasserer så automatisk ut annonsene for deg. Systemet vårt velger de mest egnede annonsene for sidetypen din.

Vanlige spørsmål

Hva er forskjellen mellom programtillegget for Site Kit og programtillegget for AMP for WordPress?

Med programtillegget for Site Kit kan du knytte nettstedet ditt direkte til bestemte Google-produkter og -tjenester, deriblant AdSense. Med programtillegget for AMP for WordPress kan du opprette en versjon av nettstedet ditt med AMP som bygger på AMP-rammeverket for åpen kildekode.

Kan jeg se AdSense-beregninger i Google Analytics-modulen i Site Kit?

Hvis du vil at AdSense-beregninger skal vises i Google Analytics-modulen ved hjelp av Site Kit, må du integrere AdSense- og Analytics-kontoen din.

Jeg har konfigurert Site Kit, men jeg ser ikke annonser på nettstedet mitt. Hva gjør jeg?

• Sørg for at du kan se «Code has been placed» (Kode er plassert) i AdSense-delen i Site Kit-innstillingene.
  • Se om det er noen handlinger som ikke er utført, i AdSense-kontoen din. Sørg for eksempel for at
    • nettstedet ditt er lagt til på Sites-siden din (Nettsteder)
    • automatiske annonser er slått på, på Ads-siden (annonser)

Finnes det andre programtillegg jeg kan bruke til å knytte WordPress-nettstedet mitt sammen med AdSense?

Her er noen flere ressurser fra partnere som du kanskje allerede bruker: