Koodin käyttöönotto-opas

WordPress-sivuston yhdistäminen AdSenseen ja sivustolla mainostaminen

Oletko WordPress-käyttäjä ja haluatko kaupallistaa sivustosi AdSensen avulla? Voit sijoittaa AdSense‑mainoskoodin WordPress‑sivustolle monella eri tavalla.

WordPress‑sivuston yhdistäminen

Jos olet uusi AdSense‑käyttäjä, sinun kannattaa aloittaa yhdistämällä sivustosi AdSenseen. Suosittelemme, että käytät Googlen Site Kit for WordPress ‑liitännäistä. Site Kit voi yhdistää WordPress-sivustosi AdSense-tiliisi ja sijoittaa AdSense-koodin kaikille sivuille puolestasi. Näin mainokset voivat näkyä automaattisesti koko sivustollasi.

Mikä on Site Kit?

Site Kit on maksuton avoimen lähdekoodin WordPress-liitännäinen, jonka avulla pääset hyödyntämään Google AdSensen, Google Analyticsin, Google Search Consolen ja PageSpeed Insightsin yhdistettyjä mittareita ja vinkkejä suoraan WordPress-tililtäsi.

Tools for publishers (and understanding their benefits) | Sustainable Monetized Websites

Näin Site Kit määritetään

1. Siirry WordPress-hallintapaneeliin ja klikkaa Plugins-valikosta Add New.
  2. Tee haku "Site Kit by Google", etsi laajennus ja klikkaa Install Now.
  3. Kun olet asentanut laajennuksen, klikkaa Activate.
  4. Klikkaa Start Setup ja määritä Site Kit seuraamalla annettuja ohjeita.
  5. Kun määritys on valmis, klikkaa AdSense-kohdasta Connect Service. Tämä kohta löytyy Site Kit ‑hallintapaneelista tai Settings-välilehdeltä.
  6. Seuraa laajennuksen ohjeita. Suosittelemme, että annat Site Kitille luvan AdSense-koodin lisäämiseen. Silloin koodi lisätään sekä sivustosi ei-AMP- että AMP-versioon.
    Huom. Tarkista, että AdSense-tililläsi on otettu käyttöön automaattiset mainokset, jotta mainokset voivat näkyä. Site Kitillä ei ole lupaa tehdä muutoksia AdSense-tilisi asetuksiin.

Kun sivustosi on valmis mainontaan ja alkaa saada liikennettä, AdSense-mittarit tulevat näkyviin liitännäisen AdSense-välilehdellä.

Vinkki: Tietoja muiden Google-tuotteiden hallinnasta Site Kitin avulla on Site Kit ‑sivulla. Jos sinulla on kysyttävää Site Kitin asentamisesta, aktivoinnista tai määrittämisestä, siirry Site Kitin keskusteluryhmään.

Mainosten näyttäminen heti AdSense-tilin aktivoinnin jälkeen

Kun yhdistät WordPress-sivustosi AdSenseen, voit valita, että mainokset alkavat näkyä heti AdSense-tilin aktivoimisen jälkeen, jolloin alat ansaita sisällölläsi rahaa saman tien.

Jos sivustollasi on kävijöitä Euroopan talousalueelta (ETA) tai Yhdistyneestä kuningaskunnasta, tätä vaihtoehtoa ei ehkä kannata käyttää, ellet ole varmistanut, että noudatat Googlen EU-käyttäjäsuostumuskäytäntöä. Kun AdSense-tilisi on hyväksytty, voit muuttaa asetuksia, jotka koskevat mainosten näkymistä ETA-maissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa oleville.

Google analysoi sivut, etsii sopivia sijoitteluja ja sijoittaa sitten mainokset puolestasi. Järjestelmä valitsee sivutyyppiisi parhaiten sopivat mainokset.

Usein kysyttyä

Mitä eroa on Site Kitillä ja AMP for WordPress ‑laajennuksella?

Site Kitin avulla voit yhdistää sivustosi suoraan tiettyihin Google-tuotteisiin ja ‑palveluihin, kuten AdSenseen. AMP for WordPress ‑laajennuksella voit puolestaan luoda sivustostasi AMP-version käyttämällä avoimen lähdekoodin AMP-kehystä.

Voinko nähdä AdSense-mittarit Site Kitin Google Analytics ‑moduulista?

Jos haluat, että AdSense-mittarit näkyvät Site Kitin Google Analytics ‑moduulissa, sinun on linkitettävä AdSense- ja Analytics-tilisi.

Olen määrittänyt Site Kitin, mutta sivustollani ei näy mainoksia. Mitä teen?

• Varmista, että Site Kitin asetusten AdSense-osiossa näkyy teksti "Code has been placed".
  • Tarkista AdSense-tililtäsi mahdolliset tarvittavat lisätoimet. Varmista esimerkiksi, että
    • sivustosi on lisätty Sivustot-sivulle
    • Automaattiset mainokset ovat käytössä Mainokset-sivulla.

Onko olemassa muita laajennuksia, joiden avulla voin yhdistää WordPress-sivustoni AdSenseen?

Tässä on muutamia kumppanien tarjoamia lisäresursseja, jotka saattavat olla sinulle ennestään tuttuja: