Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Automatische advertenties

Automatische advertenties instellen op uw site

Als u automatische advertenties wilt instellen, moet u uw advertentie-instellingen selecteren en de AdSense-code kopiëren en plakken op alle pagina's van uw site.

Tip: Als onderdeel van het instellen kunt u ervoor kiezen een experiment uit te voeren. Hiermee kunt u automatische advertenties testen op een deel van het verkeer op uw site voordat u ze toepast op uw gehele site.

Voordat u begint

Zorg ervoor dat uw site wordt vermeld op de pagina Advertenties. Als dit niet het geval is, moet u de site toevoegen aan uw lijst van sites voordat u automatische advertenties instelt.

Automatische advertenties instellen

1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Klik op Advertenties.
  3. Klik in de tabel van al uw sites op Bewerken Bewerken naast uw site. Uw site wordt geopend in het voorbeeld van de advertentie-instellingen.
    Tip: U kunt het voorbeeld gebruiken om verschillende advertentie-instellingen uit te proberen voordat uw automatische advertenties worden weergegeven.
  4. Zet bij Advertentie-instellingen de optie Automatische advertenties aan.
  5. (Optioneel) Klik op Op intentie gerichte indelingen om advertentie-intenties aan te zetten.
  6. (Optioneel) Klik op Overlay-indelingen om specifieke overlay-indelingen uit te zetten.
  7. (Optioneel) Klik op In-page indelingen om het volgende te doen:
  8. (Optioneel) Klik op Uitgesloten gebieden om gebieden op uw pagina uit te sluiten voor de weergave van in-page automatische advertenties.
  9. (Optioneel) Klik op Pagina-uitsluitingen om specifieke pagina's uit te sluiten voor de weergave van automatische advertenties.
    Opmerking: Voeg geen pagina-uitsluitingen toe als u een experiment wilt uitvoeren. Pagina-uitsluitingen zijn niet beschikbaar voor experimenten. U kunt pagina-uitsluitingen toevoegen nadat uw experiment is voltooid.
  10. Klik op Toepassen op site.
  11. Kies hoe u wilt opslaan:
    • Klik op Nu toepassen en dan Opslaan om uw instellingen voor automatische advertenties onmiddellijk toe te passen op uw site.

of

• Klik op Eerst een experiment uitvoeren en dan Experiment uitvoeren om uw instellingen voor automatische advertenties te testen.

AdSense voert gedurende 90 dagen een experiment uit op 50% van het verkeer op uw site. Het experiment wordt beëindigd als we voldoende gegevens hebben verzameld. Meer informatie over experimenten voor automatische advertenties.

Opmerking: Zorg ervoor dat u de AdSense-code op elke pagina van uw site plaatst. Het kan tot een uur duren voordat er advertenties op de pagina worden weergegeven. Bekijk onze implementatiehandleiding voor code voor meer informatie.

De prestaties van automatische advertenties bijhouden

U kunt de prestaties van de automatische advertenties op uw site bijhouden door naar Advertenties en dan Overzicht te gaan en op Rapport weergeven View report naast uw site te klikken.