Criteria

Ervoor zorgen dat de pagina's van uw site klaar zijn voor AdSense

Als uw site succes heeft met AdSense, moet deze unieke content hebben die relevant is voor uw bezoekers en een uitstekende gebruikerservaring biedt. Voordat u zich aanmeldt voor AdSense, raden we u aan uw pagina's te controleren om er zeker van te zijn dat deze er goed uit zien.

Wat is er speciaal aan uw pagina's?

Er zijn al veel sites. Daarom is het belangrijk dat u unieke, originele en relevante content maakt die gebruikers betrokken houdt en aanspoort om meer te lezen.

• Denk na over hoe u de elementen (tekst, afbeeldingen, enzovoort) op uw pagina's indeelt. Zorg ervoor dat uw lay-out er aantrekkelijk uitziet en uw bezoekers gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken. In onze Richtlijnen voor gebruikerservaring vindt u tips voor het indelen van uw site.
  • Overweeg om een reactiegedeelte te bieden voor uw bezoekers. Feedback van bezoekers die uw site hebben gebruikt en uw content hebben gelezen kan heel nuttig zijn om uw site te verbeteren, zodat deze steeds meer bezoekers trekt.
Opmerking: U moet het reactiegedeelte beheren zodat dit voldoet aan het programmabeleid van AdSense en geen ongepaste content bevat. Meer informatie over door gebruikers gegenereerde content en hoe u deze beheert.

Bevatten uw pagina's makkelijke, gebruiksvriendelijke navigatie?

Een toegankelijke, gebruiksvriendelijke navigatiebalk (of menubalk) is essentieel voor een goede gebruikerservaring. Houd rekening met het volgende wanneer u uw navigatiebalk maakt:

• Uitlijning: zijn alle elementen correct uitgelijnd?
  • Leesbaarheid: is de tekst makkelijk te lezen?
  • Functionaliteit: werken uw dropdownmenu's correct?

Voorbeelden

Op een reissite kan uw navigatiebalk er zo uitzien:

- > Homepage <> Bestemmingen <> Galerij <> Recensies <> Over ons

Op een computerprogrammeringssite kan uw navigatiebalk er zo uitzien:

- > Homepage <> C++ <> PHP <> JavaScript <> Beginners <> Over ons

Uiteindelijk moet uw navigatiebalk ervoor zorgen dat gebruikers snel begrijpen hoe ze met uw site kunnen omgaan. In onze richtlijnen voor gebruikerservaring leest u hoe u een duidelijke structuur aanhoudt om gebruikers wegwijs te maken.

Bevatten uw pagina's unieke, interessante content?

Waardevolle, originele content is noodzakelijk om een sterk, loyaal gebruikersbestand op te bouwen. Wanneer gebruikers uw content waarderen, delen ze die ervaring met anderen en als gevolg daarvan groeit uw site.

Wees voorzichtig wanneer u gebruikmaakt van externe bronnen, zoals artikelen op andere sites of ingesloten video's. Het is heel belangrijk dat u uw eigen originele content bijdraagt, of het nu gaat om gespecialiseerde kennis, voorstellen voor verbeteringen, reviews of uw persoonlijke ideeën. Zoals is vastgelegd in het Google-beleid voor uitgevers, worden Google-advertenties mogelijk niet geplaatst op sites met content die afkomstig is van andere sites of met auteursrechtelijk beschermde content. Dit is een beleidsschending en kan ertoe leiden dat uw advertenties worden uitgeschakeld of uw account wordt gesloten.

Voor meer praktische tips voor uw site bekijkt u de kwaliteitsrichtlijnen voor webmasters.

Klaar voor AdSense?

Als u tevreden bent over uw antwoorden op deze vragen, kunt u zich aanmelden voor AdSense.