YouTube-kumppaniohjelman yleiskatsaus ja kelpoisuusvaatimukset

YouTube-kumppaniohjelma laajenee, ja useat sisällöntuottajat pääsevät hyödyntämään fanirahoitusta ja Shopping-ominaisuuksia entistä aiemmin. Laajennettu YouTube-kumppaniohjelma on saatavilla ehdot täyttäville sisällöntuottajille näillä alueilla. Jos olet jollakin näistä alueista, lue tästä artikkelista lisää YouTube-kumppaniohjelman muutoksista.

Jos et ole jollakin näistä alueista, YouTube-kumppaniohjelman muutokset eivät koske sinua.

Tarkista, täytätkö laajennetun YouTube-kumppaniohjelman ehdot. Jos et vielä täytä vaatimuksia, valitse YouTube Studion Ansaitse-kohdasta Tilaa ilmoitus. Tällöin ilmoitamme sähköpostitse, kun laajennettu kumppaniohjelma on saatavillasi ja olet ylittänyt kelpoisuuskynnykset.

Liittymällä YouTube-kumppaniohjelmaan sisällöntuottajat voivat käyttää YouTuben materiaaleja ja kaupallistamisominaisuuksia sekä saada apua sisällöntuottajien tukitiimeiltä. Ohjelman kautta sisällöntuottajat voivat myös saada osan sisältönsä mainostuloista. Lisätietoja ominaisuuksista, kelpoisuusehdoista ja ohjelmaan hakemisesta on tässä artikkelissa.

Aloita ansaitseminen YouTubessa

Tilaa YouTube Creators ‐kanava, niin kuulet tuoreimmat uutiset, päivitykset ja vinkit.
Haluatko hakea YouTube-kumppaniohjelmaan, mutta tarvitset ensin apua yleisön kasvattamiseen? Katso vinkkejä fanikunnan luomiseen ja YouTube-kumppaniohjelman hyödyntämiseen.

Liittymisvaatimukset

1. Noudatat YouTube-kanavien kaupallistamiskäytäntöjä.
    1. Ne ovat YouTube-sisällön kaupallistamista koskevia käytäntöjä ja sääntöjä, joiden noudattaminen on YouTube-kumppanuussopimuksen tekemisen edellytys.
  2. YouTube-kumppaniohjelma on saatavana maantieteellisellä alueellasi.
  3. Kanavallasi ei ole voimassa olevia varoituksia yhteisösääntöjen rikkomisesta.
  4. Kaksivaiheinen vahvistus on päällä Google-tililläsi.
  5. Sinulla on pääsy YouTuben lisäominaisuuksiin.
  6. Sinulla on yksi aktiivinen AdSense for YouTube ‐tili, joka on linkitetty kanavaasi. Jos sinulla ei ole ennestään tiliä, olet valmis luomaan tilin YouTube Studiossa (luo uusi AdSense for YouTube ‐tili vain YouTube Studiossa – lue lisää).

Kelpoisuusvaatimukset

Kun tiedät, mitä liittymiseen tarvitaan, kanavasi voi täyttää YouTube-kumppaniohjelman ehdot joko lyhytvideoilla tai pitkillä videoilla. Jos haluat saada ilmoituksen ehtojen täyttymisestä, klikkaa YouTube Studion Ansaitse-kohdasta Ilmoita kun täytän ehdot. Saat sähköposti-ilmoituksen, kun saavutat jommankumman alla kuvatun kelpoisuuskynnyksen.

1. Sinulla on 1 000 tilaajaa sekä 12 edellisen kuukauden ajalta 4 000 ehdot täyttävää julkista katselutuntia.
2. Sinulla on 1 000 tilaajaa sekä 90 edellisen päivän ajalta 10 miljoonaa ehdot täyttävää julkista Shorts-katselukertaa.

Shorts-fiidin kautta tulevia Shorts-videoiden julkisia katselutunteja ei huomioida 4 000 julkisen katselutunnin vaatimuksen täyttymisessä.

Lisätietoja kelpoisuuskynnyksistä

Kynnysten avulla voimme perustellusti arvioida, onko kanavasi käytäntöjemme ja sääntöjemme mukainen. Kun olet hakenut ohjelmaan, kanavallesi tehdään tavalliset tarkastukset, joilla varmistetaan, että se on käytäntöjemme ja sääntöjemme mukainen. Jos ehdot täyttyvät, kanavasi hyväksytään YouTube-kumppaniohjelmaan. Pidä myös mielessä, että YouTube-kumppaniohjelmaan kuuluvia kanavia tarkastetaan säännöllisesti, jotta niiden toiminta on käytäntöjen ja sääntöjen mukaista hyväksynnän jälkeenkin.

Ohjelmaan hakeminen

Kun sinulla on kaikki tarvittava ja kanavasi täyttää hakuehdot, rekisteröidy YouTube-kumppaniohjelmaan joko tietokoneella tai mobiililaitteella.

1. Kirjaudu YouTubeen.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta profiilikuvaasi ja sitten YouTube Studio.
  3. Klikkaa vasemmasta valikosta Ansaitse.
  4. Aloita valitsemalla Hae nyt.
  5. Valitse Aloita, lue perusehdot ja hyväksy ne valitsemalla Hyväksy.
  6. Klikkaa Aloita ja luo AdSense for YouTube ‑tili tai linkitä aiemmin luotu aktiivinen tili.

Lopuksi näet "Kanavan tarkistus" ‑vaiheessa merkinnän Meneillään. Se tarkoittaa, että olemme saaneet hakemuksesi.

Hakemusten tarkastaminen

Kun hyväksyt YouTube-kumppaniohjelman ehdot ja linkität aktiivisen AdSense for YouTube ‑tilin, kanavasi ohjataan automaattisesti tarkastusjonoon. Tarkastajamme ja automaattiset järjestelmämme arvioivat kanavasi kokonaisuudessaan ja varmistavat, että se on kaikkien käytäntöjemme ja sääntöjemme mukainen. Näet hakemuksesi tilan milloin tahansa YouTube Studion kohdasta Ansaitse.

Ilmoitamme päätöksestämme, kun kanavasi on tarkastettu (yleensä noin kuukauden kuluessa).

Hakemusten käsittely voi kuitenkin viivästyä, jos hakemuksia on tavallista enemmän, järjestelmissä on ongelmia tai tarkastusresursseja on saatavilla rajoitetusti. YouTube-kumppaniohjelman hakemukset käsitellään aina saapumisjärjestyksessä. Joskus kanavat pitää tarkastaa useita kertoja, varsinkin jos useat tarkastajat ovat eri mieltä kanavan sopivuudesta YouTube-kumppaniohjelmaan. Tämä voi pidentää päätöksentekoon tarvittavaa aikaa.

Jos ensimmäistä hakemustasi ei hyväksytä, ei hätää. Voit valittaa päätöksestä 21 päivän kuluessa tai jatkaa alkuperäisen sisällön lataamista ja hakea ohjelmaan uudelleen 30 päivän kuluttua. Jos hakemuksesi on hylätty jo aiemmin tai olet jo hakenut uudelleen ohjelmaan, voit yrittää uudelleen 90 päivän kuluttua. Todennäköisesti tarkastajiemme mukaan merkittävä osa kanavastasi ei ole käytäntöjen ja sääntöjen mukaista. Tarkista siis nämä osiot ja myös kanavasi kokonaisuudessaan ja tee muutoksia ennen uutta hakuyritystä. Katso ohjeet hakemusta tukevien muutosten tekemiseen.

Ansainta- ja maksutavan valinta

Kun olet liittynyt YouTube-kumppaniohjelmaan, tutustu YouTube Studiossa katselusivun mainoksiin, Shorts-fiidimainoksiin, kanavajäsenyyksiin, Superominaisuuksiin, Shoppingiin ja muihin mahdollisuuksiin. Pääset käyttämään kaupallistamisominaisuuksia, kun luet ja hyväksyt asiaankuuluvien moduulien ehdot. Lue lisää moduuleista ja niiden vaihtoehdoista.

Kun olet valinnut sinulle sopivat kaupallistamistavat, voit esimerkiksi muokata mainosvalintoja ja laittaa videojulkaisujen kaupallistamisen päälle. Tässä on tavallisimpia kysymyksiä, joita saamme YouTube-kumppaniohjelmaan vastikään liittyneiltä sisällöntuottajilta.

Maksujen vastaanottaminen

Ohjekeskuksesta saat paremman käsityksen ansaintamahdollisuuksista YouTube-kumppanina. Voit myös tutustua AdSense for YouTubeen (Googlen ohjelmaan, jonka kautta YouTube-kumppaniohjelman sisällöntuottajille maksetaan) ja ratkaista yleisiä maksuongelmia.

Pidä kanavasi aktiivisena ja tienaa rahaa

YouTube-kumppaniohjelma kasvaa jatkuvasti, ja meidän on huolehdittava kanavien ekosysteemin toimivuudesta ja aktiivisuudesta. Haluamme keskittää tukemme aktiivisille ja yhteisöön sitoutuneille sisällöntuottajille. Siksi saatamme ottaa kaupallistamisen pois päältä kanavilta, jotka eivät ole ladanneet videota tai julkaisseet sisältöä Yhteisö-välilehdellä vähintään kuuteen kuukauteen.

Usein kysyttyä hakemisesta ja muista aiheista

Entä jos en täytä ohjelman vaatimuksia?

Jos kanavasi ei vielä täytä ohjelman vaatimuksia, jatka alkuperäisen sisällön tekemistä ja kasvata kanavasi yleisöä. Seuraavista voi olla apua kanavasi kasvattamisessa:

Jos kanavallasi on voimassa olevia varoituksia yhteisösääntöjen rikkomisesta, voit hakea mukaan varoitusten vanhennuttua. Voit myös hakea mukaan, jos olet valittanut yhteisösääntöjen rikkomisesta annettavista varoituksista ja valituksesi on hyväksytty. Ohjelman nykyisiä jäseniä ei poisteta, vaikka he saisivat varoituksen yhteisösääntöjen rikkomisesta.

Mitä tarkoitetaan "hyväksyttävillä julkisilla katselutunneilla" ja "hyväksyttävillä julkisilla Shorts-katselukerroilla"?

Hyväksytyt julkiset katselutunnit

Hyväksyttäviä julkisia katselutunteja ovat

• julkisiksi asetettujen pitkien videoiden katselutunnit.

Seuraavien videotyyppien katselutunteja ei huomioida YouTube-kumppaniohjelman kynnysten täyttymisessä:

• yksityiset videot
  • piilotetut videot
  • poistetut videot
  • mainoskampanjat
  • YouTube Shorts ‑videot
  • livestriimit, jotka on piilotettu tai poistettu tai joita ei muunneta tilausvideoiksi (VOD).

Hyväksyttävät julkiset Shorts-katselukerrat

Hyväksyttäviä julkisia Shorts-katselukertoja ovat

• julkisiksi asetettujen lyhytvideoiden katselukerrat Shorts-fiidin kautta.
Shorts-fiidin kautta tulevia Shorts-videoiden julkisia katselutunteja ei huomioida 4 000 julkisen katselutunnin vaatimuksen täyttymisessä. Jos haluat tietää tarkemmin, miten hyväksyttävät Shorts-katselukerrat huomioidaan maksusummien laskemisessa, perehdy YouTube Shorts ‐kaupallistamiskäytäntöihin.

Jos täytän vaatimukset, pääsenkö automaattisesti YouTube-kumppaniohjelmaan?

Et. Kaikki vaatimukset täyttävät kanavat arvioidaan tavallisen tarkastusprosessin mukaisesti. Tiimimme arvioi kanavasi kokonaisuutena ja tarkastaa, noudattaako se YouTube-kanavien kaupallistamiskäytäntöjä. Jotta voit hakea ohjelmaan, kanavallasi ei myöskään saa olla voimassa olevia varoituksia yhteisösääntöjen rikkomisesta. Vain käytäntöjemme ja sääntöjemme mukaiset kanavat voivat hyödyntää kaupallistamista.

Entä jos en enää täytä vaatimuksia hakemisen jälkeen?

Kanavasi lähetetään tarkastettavaksi heti, kun julkisten katselutuntien ja tilaajamäärän raja saavutetaan. Ei haittaa, vaikka tilaajamääräsi tai katselutuntisi laskisivat vaaditulta tasolta tarkastusta odottaessa. Jos olet täyttänyt vaatimukset ja hakenut kumppaniohjelmaan, kanavasi tarkastetaan joka tapauksessa. Huomaa, että kanavan on suoritettava kaikki YouTube-kumppaniohjelman liittymisvaiheet (joihin kuuluvat tällä hetkellä sopimuksen allekirjoittaminen ja AdSense for YouTubeen yhdistäminen), ennen kuin se tarkastetaan.

YouTube pidättää oikeuden kaupallistamisen käytöstä poistamiseen, jos kanavalla ei ole ladattu videoita tai julkaistu yhteisöpostauksia vähintään kuuteen kuukauteen.

Kanava menettää kaupallistamisoikeuden, jos se rikkoo mitä tahansa YouTube-kanavien kaupallistamiskäytäntöä. Kaupallistamisoikeus menetetään katseluajasta ja tilaajamäärästä riippumatta.

En ole enää mukana YouTube-kumppaniohjelmassa (tai en ole koskaan ollutkaan), ja videoissani näkyy mainoksia. Ansaitsenko rahaa näistä mainoksista?

YouTube voi näyttää mainoksia kaikessa alustalla esitetyssä sisällössä. Jos olet aiemmin ollut mukana YouTube-kumppaniohjelmassa (etkä enää ole), sisällössäsi voi yhä näkyä mainoksia. Tässä tapauksessa sinulle ei makseta osuutta mainostuloista.

Jos liityt YouTube-kumppaniohjelmaan myöhemmin uudelleen, voit sen jälkeen ansaita rahaa sisällössäsi esitettävistä mainoksista. Kun haet takaisin YouTube-kumppaniohjelmaan, varmista että kanavasi täyttää tällä sivulla ilmoitetut kelpoisuusehdot.