Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

AMP-advertenties

Een voor AMP geschikt display-advertentieblok maken

In deze handleiding wordt beschreven hoe u een voor AMP geschikt display-advertentieblok maakt om AdSense-advertenties weer te geven op uw AMP-pagina's. Opmerking: Alle AdSense-functies (zoals Opties voor blokkeren, Rapporten, enzovoort) ondersteunen AMP-advertenties.

Responsieve advertenties op pagina's die geschikt zijn voor AMP, presteren beter dan niet-responsieve advertenties. Andere uitgevers die al responsieve AMP-advertentieblokken hebben geïmplementeerd, genereerden gemiddeld een 45% hogere RPM* dan voor niet-responsieve advertentieblokken.

*Vertonings-RPM op basis van gegevens van 17 april tot 17 mei 2019.

Monetizing your AMP pages with AdSense

Een display-advertentieblok maken voor uw AMP-pagina's

1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Klik op Advertenties.
  3. Klik op Op advertentieblok.
  4. Klik op Advertenties weergeven.
  5. Geef het advertentieblok een naam. We raden u aan een unieke, beschrijvende naam te gebruiken zodat u het advertentieblok makkelijk kunt terugvinden.
  6. Kies in het gedeelte Advertentieformaat het formaat van de advertenties die u wilt weergeven:
    • We raden aan om Responsief geselecteerd te houden. Responsieve advertenties passen hun formaat automatisch aan de lay-out van de pagina en de apparaten van gebruikers aan. Meer informatie over het responsieve gedrag van display-advertentieblokken.
    • Als u het formaat van de op uw pagina weergegeven display-advertenties zelf wilt specificeren, selecteert u Vast en voert u de vereiste breedte en hoogte in. Houd er rekening mee dat er voor advertentieblokken met een vast formaat een beperkt aantal advertenties beschikbaar is. Dit kan leiden tot lagere inkomsten dan het gebruik van responsieve advertenties. Lees voor meer informatie onze richtlijnen voor display-advertentieblokken met een vast formaat.
      Tip: Bekijk voorbeelden van de meest voorkomende vaste advertentieformaten.
  7. Klik op Opslaan en code ophalen.
  8. Klik op AMP.
  9. Kopieer en plak het AMP-script tussen de <head></head>-tags van uw AMP-pagina.

Dit script laadt de vereiste amp-ad-bibliotheken. Meer informatie over de component amp-ad vindt u hier: https://www.ampproject.org/docs/reference/components/amp-ad

10. Kopieer de AMP-advertentiecode en plak deze tussen de <body></body>-tags van uw AMP-pagina's. Als u niet zeker weet hoe u dat doet, raadpleegt u onze implementatiehandleiding voor code.
  11. Klik op Gereed.

Het duurt meestal een aantal minuten voordat advertenties op de pagina worden weergegeven. In enkele gevallen kan het een uur duren.

De prestaties van uw AMP-advertentieblok bijhouden

Raadpleeg het Contentplatformrapport om de prestaties van uw AMP-advertentieblokken bij te houden.