Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Betalningar

Vanliga frågor om betalning

Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna om AdSense-betalningar.

Vanliga frågor om betalningar

Utöka alla  Komprimera alla När får jag betalt?

Betalningsperioden för AdSense är en månad. Förutsatt att du har utfört stegen för att få betalt betalar vi dig mellan den 21 och 26 i månaden. Under denna period kan du se en rad på sidan Transaktioner där det står att betalningen behandlas. Läs mer om tidsplaner för betalning.

Med EFT tar det mellan fyra och tio dagar innan pengarna finns på ditt bankkonto efter att betalningsprocessen har inletts. Med elektroniska överföringar kan det kan ta upp till 15 arbetsdagar innan pengarna kommer in på ditt bankkonto. Du hittar mer information i felsökningsverktyget för EFT och felsökningsverktyget för elektroniska överföringar.

Kan jag få betalt i förväg?

Nej, vi kan inte under några omständigheter göra betalningar utanför vår vanliga betalningsplan.

Finns det någon alternativ betalningsmetod?

Om en betalningsmetod inte visas på sidan Lägg till betalningsmetod betyder det att den ännu inte kan användas i ditt land. Vi meddelar dig om en ny betalningsmetod blir tillgänglig i ditt land.

Flera betalningar saknas på sidan Transaktioner. Hur kan jag se min fullständiga transaktionshistorik?

I standardvyn på sidan Transaktioner visas transaktioner i ditt konto från de senaste tre månaderna. Om du vill se din fullständiga transaktionshistorik väljer du Hela tiden som datumintervall.

Min EFT-betalning skickades till ett avslutat bankkonto. Vad gör jag nu?

Om din betalningsmetod är EFT och din betalning utfärdades till ett bankkonto som nyligen har avslutats skickas betalningen automatiskt tillbaka inom några dagar och dina intäkter återbetalas till ditt konto.

Om du har ett nytt bankkonto som har verifierats i ditt konto utfärdas den returnerade betalningen igen om några dagar. Du kan förvänta dig att hela processen tar ungefär en vecka.

När får jag ett spårningsnummer för checkleveransen från mitt lokala fraktföretag?

Vi tillhandahåller inte spårningsnummer för checkleveranser.

Min check skickades till en gammal adress. Hur kan jag få en ny check?
Begär en ny checkbetalning genom att följa dessa anvisningar.
Vilken är avsändaradressen för Western Union-betalningar?

Du hittar avsändaradressen på ditt betalningskvitto. Läs mer om hur du tar emot betalningar från Western Union.

Måste jag verifiera mitt bankkonto med en provöverföring om jag vill ta emot betalningar via elektronisk överföring?

Nej, du behöver inte verifiera ditt konto för elektroniska överföringar. Läs mer om hur du tar emot betalningar via elektronisk överföring.

Kan jag ta emot betalningar via banköverföring om min bank finns i ett annat land än den registrerade adressen i mina betalningsinställningar?

Nej. Din bank (eller filial) måste finnas i samma land som den registrerade adressen i dina betalningsinställningar. Om den inte finns i samma land godkänns inte SWIFT-koden när du anger uppgifter om din nya betalningsmetod.

Säljare i EES: Du kan registrera dig för betalningsalternativet SEPA (Single Euro Payments Area, det gemensamma eurobetalningsområdet) om det är tillgängligt i ditt land. Läs mer om hur du tar emot betalningar via SEPA.

Kan jag ändra betalningsvalutan?

Tyvärr är det inte möjligt att ändra betalningsvalutan.

Kan jag skänka mina AdSense-intäkter till välgörande ändamål?

Just nu erbjuder vi inte möjligheten att skänka dina intäkter från AdSense till välgörenhet direkt från ditt konto. När du väl har fått din AdSense-betalning avgör du dock själv hur du vill använda dina pengar.

Om du väljer att skänka dina intäkter ber vi dig undvika att placera text på dina webbplatser om att du skänker alla eller en del av intäkterna till välgörenhet. Eftersom detta kan dra onödig uppmärksamhet till annonserna, och eftersom vi inte kan kontrollera hur intäkterna faktiskt används, är sådana uttalanden inte tillåtna enligt programpolicyerna för AdSense.

Vart skickar jag min faktura?

Bara utgivare som är momsregistrerade i Irland behöver skicka fakturor till oss. I så fall måste du skicka din faktura via e-post till AdSenseVAT@google.com. Skicka inte en pappersfaktura.

Tillhandahåller Google AdSense officiella betalningsdokument?

Ja, du får ett kvitto vid varje betalning. Du kan uppvisa kvittot för banken eller skattemyndigheten som betalningsbevis från AdSense. Du hittar kvittot genom att klicka på Betalningar och sedan på Betalningsuppgifter. Klicka på länken för automatisk betalning i avsnittet Transaktioner.

Om du behöver visa upp ditt avtal med AdSense kan du skriva ut användarvillkoren för AdSense. När du registrerade dig för AdSense godkände du villkoren, vilket utgör den rättsliga grunden för förhållandet mellan dig (ditt företag) och AdSense.

Obs! Observera att vi inte kan tillhandahålla utskrivna, undertecknade eller stämplade dokument.