Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account kunt vinden waarmee u het maximale uit AdSense kunt halen.

Advertenties instellen op uw site

U kunt Google advertenties voor u laten plaatsen of zelf handmatig advertentieblokken plaatsen. #automatischeadvertenties #advertentieblokken

Nadat uw AdSense-account is geactiveerd, is het tijd om advertenties op uw site in te stellen. Er zijn 2 manieren om dit te doen: met automatische advertenties of advertentieblokken.

Automatische advertenties

Automatische advertenties bieden een snelle en gemakkelijke manier om als AdSense-uitgever advertenties weer te geven.

Kies automatische advertenties als u op zoek bent naar:

• Automatisering: Google bepaalt voor u welke advertenties waar worden weergegeven zodat u zich alleen bezig hoeft te houden met geweldige content maken.
  • Eenvoud: u heeft met één druk op de knop de controle over alle advertenties.
  • Gebruiksgemak: automatische advertenties werken op mobiele telefoons, tablets en desktops, en zorgen voor een goede advertentiedekking op uw pagina's.

Bekijk meer informatie over automatische advertenties instellen.

Houd rekening met de volgende eigenschappen van automatische advertenties:

• Automatische advertenties werken zoals de naam al zegt automatisch, dus Google kiest de meest effectieve advertentieplaatsingen voor uw advertenties.
  • Google geeft alleen automatische advertenties weer als de kans groot is dat ze goed presteren en een goede gebruikerservaring bieden.

Advertentieblokken

Advertentieblokken zijn geschikt voor AdSense-uitgevers die graag volledige controle over de plaatsing van hun advertenties willen hebben.

Kies advertentieblokken als u op zoek bent naar:

• Controle: kies uit vele advertentietypen en plaats uw advertenties precies waar u wilt dat deze op uw pagina's worden weergegeven.

Bekijk meer informatie over een advertentieblok maken.

Houd rekening met de volgende eigenschappen van advertentieblokken:

• Advertentieblokken moeten handmatig worden ingesteld. Vergeet ze daarom niet op alle pagina's te plaatsen waar u advertenties wilt tonen.
  • Er gelden regels voor waar u advertentieblokken mag plaatsen. Het is aan u om ervoor te zorgen dat uw advertenties voldoen aan het programmabeleid van AdSense.
  • Sommige advertentie-indelingen, zoals anker- en tussenadvertenties, zijn niet beschikbaar voor advertentieblokken.
Tip: Gebruikt u WordPress? Krijg hulp bij het toevoegen van AdSense-code.