Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Advertenties instellen op uw site

U kunt Google advertenties voor u laten plaatsen of zelf handmatig advertentieblokken plaatsen. #automatischeadvertenties #advertentieblokken

Nadat uw AdSense-account is geactiveerd, kunt u advertenties op uw site instellen. U kunt dit op 2 manieren doen: met automatische advertenties of advertentieblokken.

Automatische advertenties

Met automatische advertenties kunt u als AdSense-uitgever snel en makkelijk advertenties tonen.

Kies automatische advertenties als u het volgende wilt:

• Automatisering: Google bepaalt voor u welke advertenties waar worden getoond, zodat u zich helemaal kunt richten op aantrekkelijke content maken.
  • Eenvoud: u heeft met één druk op de knop de controle over alle advertenties.
  • Gebruiksgemak: automatische advertenties werken op mobiele telefoons, tablets en desktops, en zorgen voor een goede advertentiedekking op uw pagina's.

Meer informatie over automatische advertenties instellen

Aandachtspunten voor automatische advertenties:

• Automatische advertenties zijn automatisch, dus kiest Google de meest effectieve advertentieplaatsingen voor uw advertenties.
  • Google toont alleen automatische advertenties als de kans groot is dat ze goed presteren en een goede gebruikerservaring bieden.

Advertentieblokken

Advertentieblokken zijn geschikt voor AdSense-uitgevers die graag complete controle over de plaatsing van hun advertenties willen hebben.

Kies advertentieblokken als u het volgende wilt:

• Controle: kies uit vele advertentietypen en plaats uw advertenties precies waar u ze wilt tonen op uw pagina's.

Bekijk meer informatie over een advertentieblok maken.

Houd rekening met de volgende eigenschappen van advertentieblokken:

• Advertentieblokken moeten handmatig worden ingesteld. Vergeet ze daarom niet op alle pagina's te plaatsen waar u advertenties wilt tonen.
  • Er gelden regels voor waar u advertentieblokken mag plaatsen. Het is aan u om te zorgen dat uw advertenties voldoen aan het Programmabeleid van AdSense.
  • Sommige advertentie-indelingen, zoals ankers en tussenadvertenties, zijn niet beschikbaar voor advertentieblokken.
Tip: Gebruikt u WordPress? Krijg hulp bij het toevoegen van AdSense-code.