Hakumainokset

Custom Search ‑mainoksia koskevat käytännöt

Johdanto

Nämä käytännöt koskevat Googlen AdSense for Search (AFS) ‑palvelujen käyttöä Custom Search ‑mainosten protokollan kautta.

Selvyyden vuoksi todettakoon, että näissä käytännöissä

• "mainokset" tarkoittavat Googlen toimittamia mainoksia, eivät mitään sellaisia mainoksia (tai muita mainontatuotteita tai ‑palveluita), jotka eivät ole Googlen toimittamia
  • "sisältö" tarkoittaa kaikkea sitä, mitä tarjoat käyttäjille, esimerkiksi julkaisijan luomaa, jaettua ja käyttäjien luomaa sisältöä, orgaanisia hakutuloksia, mainoksia (sekä Googlen että kolmansien osapuolten toimittamia) ja linkkejä muille sivustoille tai muihin sovelluksiin
  • vaatimus siitä, että johonkin tarvitaan Googlen hyväksyntä, koskee vain Googlen palvelujen (esimerkiksi Googlen toimittamien mainosten) käyttöä.

Sinun on varmistettava, että käytät Googlen palveluja näiden käytäntöjen mukaisesti. Tämä koskee myös kaikkea sisältöä sellaisilla sivustoilla, joilla Googlen palvelut on otettu käyttöön. Jos käytäntöjä ei noudateta, Google saattaa ryhtyä korjaaviin toimenpiteisiin, esimerkiksi 1) jäädyttää Googlen palvelujen tarjoamisen, 2) vaatia sinua lopettamaan Googlen palvelujen käyttämisen tai muokkaamaan palvelujen toteutusta tai 3) käyttää sovellettavien Google AdSense online-käyttöehtojen mukaisia oikeuksiaan tai johonkin muuhun asiaankuuluvaan, sinun ja Googlen väliseen sopimukseen perustuvia oikeuksiaan.

Käytännöt

AdSense Custom Search ‑mainosten käyttö edellyttää sekä Googlen AdSense-ohjelmakäytäntöjen että alla olevien lisäkäytäntöjen hyväksymistä.

Seuraavat käytännöt koskevat Custom Search ‑mainosten kaikkia toteutustapoja (eli tietokoneilla, mobiililaitteilla ja mobiilisovelluksissa näkyviä mainoksia):

1. Googlelle välitetyn hakulausekemuuttujan on vastattava käyttäjän hakutarkoitusta
    Custom Search ‑mainoksia saa käyttää vain sellaisilla hakutulossivuilla, jotka on palautettu jommassakummassa seuraavista ilmaistun selkeän hakutarkoituksen perusteella:
    • Hakulauseke, jonka käyttäjä on lisännyt suoraan hakukenttään ja lähettänyt sen kautta ja jota ei ole muokattu tai suodatettu. Hakukentässä ei saa olla esitäytettyjä hakutermejä. Julkaisijat eivät myöskään saa luoda linkkejä, jotka sisältävät esitäytettyjä hakutermejä.
    • Vaihtoehtoinen hakulauseke, joka vastaa Googlen vaihtoehtoisia hakulausekkeita koskevien käytäntöjen määritelmää ja täyttää niiden vaatimukset.
  2. Custom Search ‑mainospyyntöjä saa olla vain yksi per käyttäjän tekemä valinta
    Valintoja ovat esimerkiksi klikkaus tai skrollaus, joka käynnistää uusien hakutulosten asynkronisen latautumisen.
  3. Haettavissa olevan sisällön on täytettävä tietyt ehdot
    AdSense-ohjelmakäytäntöjen mukaan haettavissa oleva sisältö ei saa koostua pääosin tekijänoikeudella suojatusta sisällöstä tai sisällöstä, joka on sivuston sisältöä koskevien sääntöjen vastaista.
  4. Koodia saa käyttää vain hakutulossivuilla
    Mainosyksiköitä saa sijoittaa vain hakutulossivuille.
  5. Mainosten on oltava selvästi tunnistettavissa ja erotuttava hakutuloksista.
  6. Käyttäjiä ei saa houkutella kannustimilla
    Käyttäjille ei saa tarjota korvausta mainosten katsomisesta tai hakujen tekemisestä.
  7. Mainosten on näyttävä sivuilla, joilla on hakutuloksia
    Mainosten on tarkoitus täydentää sivuston antamia hakutuloksia eikä toimia varsinaisina tuloksina.
  8. Custom Search ‑mainoksia ei saa täydentää AdSense for Content (AFC)-, Google Ad Manager- tai AdMob-mainoksilla
    Pyyntötyyppejä ei saa sekoittaa yhdessä sijoittelussa esimerkiksi niin, että Custom Search ‑mainosten tuloksia täydennetään AdSense for Content-, Google Ad Manager- tai AdMob-tuloksilla. Saman sijoittelun pyyntötyyppejä ei myöskään saa vaihdella esimerkiksi niin, että toisilla katselukerroilla näkyy Custom Search ‑mainoksia ja toisilla AdSense for Content-, Google Ad Manager- tai AdMob-mainoksia.
  9. Custom Search ‑mainoksia ei saa sijoittaa sivulle, jonka muissa mainosyksiköissä näkyy samanaikaisesti Google Ads ‑tekstimainoksia.

10. Mainosten määrää suhteessa orgaanisiin tuloksiin on rajoitettu
    Mainosten määrä ei saa ylittää niiden hakutulosten määrää, jotka käyttäjän hakulauseke tuottaa.

11. Custom Search ‑mainoksia ei saa ilman Googlen kirjallista lupaa ottaa käyttöön hakutulossivuilla, joiden tuloksista huomattava osa on seuraavanlaista sisältöä:

• Videot
    • Kuvat
    • Uutiskoonnit
    • Henkilöt
    • Musiikki
    • Sisältö, joka on peräisin mistä tahansa muusta Googlen palvelusta kuin Googlen Ohjelmoitavasta hakumoottorista (esim. YouTube-rajapinnasta).

Tietokoneita koskevat käytännöt

1. Sivulla saa olla enintään kolme mainosyksikköä. Hakutulossivulle saa sijoittaa enintään kolme mainosyksikköä. Voit lisätä myös yhden linkkiyksikön sekä yhden sellaisen AdSense for Content- tai Ad Exchange ‑yksikön, jonka asetuksiksi on valittu kuvamainos ja sijoitteluun kohdistettu mainos.

2. Mainosten määrää suhteessa orgaanisiin tuloksiin on rajoitettu.

• Mainosten määrä ei saa ylittää niiden hakutulosten määrää, jotka käyttäjän hakulauseke tuottaa.
    • Hakutulosten ylä- tai alapuolella voi olla enintään viisi mainosta (yksi yksikkö). Mainokset eivät saa peittää yli kolmasosaa hakutulossivun osasta, joka on näkyvissä sivua vierittämättä.
    • Hakutulosten reunoilla olevissa mainosyksiköissä voi olla enintään kahdeksan mainosta.

Mobiiliverkkoa ja tabletteja koskevat käytännöt

1. Sivulla saa olla enintään kaksi mainosyksikköä
    Hakutulossivua kohden saa tehdä enintään yhden Custom Search mobiililaitteille ‑mainospyynnön, ja sivulla saa olla enintään kaksi Custom Search mobiililaitteille ‑mainosyksikköä. Näytöllä ei koskaan saa näkyä kuin yksi mainosyksikkö kerrallaan.
  2. Sivun ylä- ja alaosan mainosyksikössä saa olla enintään kolme mainosta kummassakin.
  3. Käyttäjälle saa näkyä kerrallaan vain yksi Custom Search mobiililaitteille ‑mainosyksikkö.

Mobiilisovelluksia koskevat käytännöt

1. On-frame-mainoksia (sovelluksen ylä- tai alareunaan kiinnitettyjä mainoksia) ei saa käyttää.
  2. In-frame-mainosten (mobiilisovelluksen sivulle sijoitettujen mainosten) määrää on rajoitettu
    Mainoksia saa olla enintään kolme sekä sivun ylä- että alaosan mainosyksikössä. Jos sivun yläosassa ei ole mainosyksikköä, alaosan mainosyksikössä saa olla enintään neljä mainosta.
  3. Käyttäjälle saa näkyä kerrallaan vain yksi Custom Search mobiilisovelluksille ‑mainosyksikkö.