Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Beleidsproblemen verhelpen

Beleidsproblemen oplossen die van invloed zijn op de advertentieweergave

Gebruik het Beleidscentrum om problemen snel en efficiënt op te lossen en zo de impact op uw advertentieweergave te beperken. Als u het probleem heeft opgelost, kunt u een beoordeling van uw site aanvragen.

Ga naar: De oorzaak van het probleem vaststellen | Een beoordeling aanvragen | Beoordelingsstatus

De oorzaak van het probleem vaststellen

Klik op Oplossen in de kolom Actie om de problemen op uw site op te lossen. U wordt naar de pagina Probleemgegevens geleid. Hier vindt u een beschrijving van het probleem dat we op uw site hebben aangetroffen. Dit geldt ook voor gevallen waarin de advertentieverzoeken afkomstig zijn van uw pagina's die u heeft ingesloten in de sites met problemen. Lees de beschrijving zorgvuldig door om te bepalen wat u op uw site moet aanpassen.

Tip: Screenshots bekijken

Screenshots tonen voorbeelden van de beleidsproblemen die op uw pagina's zijn gevonden. Op basis hiervan kunt u deze problemen begrijpen en opsporen. Als u een screenshot wilt bekijken, klikt u op Afbeelding kiezen in de kolom Screenshots.

Onthoud dat alleen beleidsschendingen moeten worden opgelost. Beperkingen voor uitgevers zijn geen verplichte wijzigingen, maar voor content met dit soort beperkingen worden advertenties wel beperkt weergegeven. Bekijk meer informatie over typen problemen en weergavestatussen voor advertenties.

Als u nog niet precies weet wat de oorzaak van het probleem is, gaat u naar het gedeelte beleid in het AdSense Helpcentrum of naar de Help-community van Google AdSense.

Tip: Bepaal welke problemen prioriteit hebben

Als u veel sites met problemen heeft, kunt u de filters in het Beleidscentrum gebruiken om te bepalen welke sites het eerst moeten worden aangepast. U kunt bijvoorbeeld filteren op de sites met het hoogste aantal beïnvloede advertentieverzoeken of op alle sites waarvoor de advertentieweergave is uitgezet. Dat is de strengste handhavingsmaatregel.

U kunt ook filteren op alle problemen die moeten worden opgelost, zodat u daar prioriteit aan kunt geven. Problemen met de status Moet worden opgelost zijn beleidsschendingen waarvoor u actie moet ondernemen. Bekijk meer informatie over het gebruik van het Beleidscentrum.

Resolving Policy Issues

Een beoordeling aanvragen

Nadat u de vereiste wijzigingen heeft aangebracht voor een beleidsschending en/of de optionele wijzigingen voor een beperking voor uitgevers, kunt u een beoordeling van uw site aanvragen.

Opmerking: Als u wilt dat de weergave van advertenties voor sites wordt hervat, moet u een beoordeling aanvragen voor elke site met beleidshandhavingsmaatregelen in het Beleidscentrum.

Een beoordeling van uw site aanvragen:

1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Klik op Beleidscentrum.
  3. Klik op Oplossen naast de site die u wilt laten beoordelen.
  4. Klik op Beoordeling aanvragen in het gedeelte Problemen gevonden.
    Opmerking: De knop Beoordeling aanvragen is inactief als uw site onlangs is beoordeeld en meerdere keren is afgewezen. Check de opgegeven datum om te zien wanneer u een nieuwe beoordeling voor uw site kunt aanvragen.
  5. Bekijk de informatie in het dialoogvenster en beschrijf de wijzigingen die u heeft aangebracht om te voldoen aan het Programmabeleid of leg uit waarom u denkt dat een schending mogelijk niet van toepassing is.
  6. Vink het selectievakje aan om te bevestigen dat u klaar bent voor een beoordeling.
  7. Klik op Beoordeling aanvragen.

Beoordelingsstatus

In de kolom Status in het Beleidscentrum vindt u updates over uw beoordeling. Als de status Wordt beoordeeld is, wordt uw site beoordeeld en is er nog geen beslissing genomen.

Als de beoordeling is afgewezen, krijgt u een melding per e-mail en in het gedeelte Problemen gevonden. Bekijk de gegevens van de beleidsschending opnieuw om ervoor te zorgen dat u de juiste wijzigingen aanbrengt in uw site. Nadat u het beleid opnieuw heeft gelezen en aanvullende wijzigingen heeft aangebracht, kunt u een nieuwe beoordeling aanvragen.

Als de site na beoordeling is goedgekeurd, wordt de handhavingsmaatregel verwijderd uit het Beleidscentrum en krijgt u een melding via e-mail.

Checking Issue Status in the Policy Center