Sääntörikkomukset

Sääntörikkomusten korjaaminen Käytäntökeskuksessa

AdSense-käytäntökeskuksessa on tarkat tiedot sivustoillasi, sivustosi osioissa tai sivuillasi havaituista sääntörikkomuksista sekä ohjeet mainosten näyttöä koskevien ongelmien ratkaisemiseen ja tarkastuksen pyytämiseen muutosten tekemisen jälkeen.

Käytäntökeskuksesta näet

• sivut tai sivustot, joilta sääntörikkomuksia on löytynyt
  • perustelut sivuston, sivuston osion tai sivun sääntörikkomukselle
  • tarvittavat korjaustoimenpiteet AdSense-ohjelmasääntöjen noudattamiseksi
  • ohjeet sivun tai sivuston tarkistuksen pyytämiseen, kun rikkomukset on korjattu.

Tässä artikkelissa:

Sääntörikkomusten suodattaminen ja lataaminen

Voit etsiä ja järjestää sääntörikkomustietoja Käytäntökeskuksen suodatus- ja latausvaihtoehtojen avulla:

• Klikkaa Suodatin filter icon nähdäksesi vain tietyt sivustot, sivustojen tilan tai vain tietyt sanktiopäivät.
  • Klikkaa Lataa download icon ladataksesi CSV-tiedoston, jossa on kaikkien sivustojen tai yksittäisten sivustojen kaikki rikkomuksia sisältävät sivut tai osiot.

Sivustotason sanktiot

Jos olet saanut sivustoasi koskevan käytäntöilmoituksen, tutustu alla oleviin lisätietoihin sanktiosta ja siitä, mitä toimia sinulta edellytetään.

Varoitus

Varoitus tarkoittaa, että vähintään yksi sivustoistasi on tällä hetkellä ohjelmasääntöjen vastainen. Sivustoon on tällöin tehtävä tarvittavat muutokset, jotta se on jälleen käytäntöjemme mukainen. Joillakin sivuston sivuilla voi olla myös sivutason tai osiotason sanktioita, joiden vuoksi mainosten näyttöä on rajoitettu.

Jos muutoksia ei tehdä, sivustoosi tai tiliisi voi kohdistua lisätoimia.

Mainosten näyttö poistettu käytöstä

Mainosten näyttö poistettu käytöstä tarkoittaa, että jokin sivustoistasi on tällä hetkellä ohjelmasääntöjen vastainen, minkä vuoksi mainosten näyttö on poistettu käytöstä sivustollasi. Sinun on tarkistettava koko sivustosi ja tehtävä tarvittavat muutokset, jotta se on jälleen käytäntöjemme mukainen. Lisätietoja on tässä artikkelissa, jossa käsitellään mainosten näyttämisen keskeyttämistä sivustollasi.

Kun olet tehnyt tarvittavat muutokset, voit pyytää sivuston tarkistusta seuraavasti:

1. Kirjaudu AdSense-tilillesi.
  2. Klikkaa Tili.
  3. Valitse Käytäntökeskus.
  4. Etsi Rikkomuksia sisältävät sivustot ‑osiosta sivustotason rikkomuksen sisältävä sivusto ja klikkaa sitä.
  5. Klikkaa alanuolta Alanuoli, niin näet tarkat tiedot rikkomuksesta.
  6. Klikkaa Pyydä tarkastusta.
  7. Täytä lomake ja klikkaa Pyydä tarkastusta.

Sivustot tarkastetaan yleensä viikon kuluessa, mutta toisinaan tarkastus voi kestää kauemmin. Jos tarkastuksessa ei ilmene sääntörikkomuksia, mainosten näyttämistä sivustollasi jatketaan.

Suosittelemme, että tarkistat kaikki sivustosi ohjelmasääntörikkomusten varalta välttääksesi jatkossa sivustotason sanktiot. Muista, että voimme poistaa tilisi käytöstä milloin tahansa, jos ohjelmasääntöjen rikkominen jatkuu.

Osiotason sanktiot

Osiotason sanktio rajoittaa mainosten näyttöä vain sivuilla, jotka kuuluvat sivustosi sääntörikkomuksia sisältävään osioon (esim. example.com/hakemisto/). Mainosten näyttöä jatketaan normaalisti osioissa, joihin ei liity sivu-, osio- tai sivustotason sanktioita.

Jos olet saanut sivustosi osiota koskevan käytäntöilmoituksen, tutustu alla oleviin lisätietoihin sanktiosta ja siitä, mitä toimia sinulta edellytetään.

Mainosten näyttöä rajoitettu

Mainosten näyttämistä on rajoitettu ‑sanktio tarkoittaa, että johonkin sivustosi osioon kuuluvat sivut ovat tällä hetkellä ohjelmasääntöjen vastaisia, minkä vuoksi mainosten näyttöä on rajoitettu kyseisillä sivuilla.

Kun olet korjannut osion kaikki sääntörikkomukset, voit pyytää osion tarkistusta. Tarkastuspyynnöillä on kuitenkin kuukausittainen enimmäisraja. Voit myös halutessasi lopettaa mainosten näytön sivuilla poistamalla AdSense-mainoskoodin sivuiltasi. Sääntörikkomus poistetaan Käytäntökeskuksesta automaattisesti 7–10 päivän kuluessa. Jos käytät automaattisia mainoksia, luo uusi URL-osoiteryhmä, valitse sivut, joilla haluat lopettaa mainosten näytön, ja jätä kaikki mainosmuodot valitsematta.

Kun olet tehnyt tarvittavat muutokset, voit pyytää osion tarkistusta seuraavasti:

1. Kirjaudu AdSense-tilillesi.
  2. Klikkaa Tili.
  3. Valitse Käytäntökeskus.
  4. Etsi Rikkomuksia sisältävät sivustot ‑osiosta osiotason rikkomuksen sisältävä sivusto ja klikkaa sitä.
  5. Klikkaa alanuolta Alanuoli, niin näet tarkat tiedot rikkomuksesta.
  6. Klikkaa Pyydä tarkastusta.
  7. Täytä lomake ja klikkaa Pyydä tarkastusta.

Sivustot tarkastetaan yleensä viikon kuluessa, mutta toisinaan tarkastus voi kestää kauemmin. Jos tarkastuksessa ei ilmene sääntörikkomuksia, mainosten näyttöä osiossa jatketaan.

Mainosten näyttö poistettu käytöstä

Mainosten näyttö poistettu käytöstä tarkoittaa, että johonkin sivustosi osioon kuuluvat sivut ovat tällä hetkellä ohjelmasääntöjen vastaisia, minkä vuoksi mainosten näyttö on poistettu käytöstä sivuillasi. Nämä rikkomukset on korjattava, minkä jälkeen sinun on pyydettävä tarkistusta erillisen tarkistusmenettelyn mukaisesti.

Muutosten jälkeistä tarkastusta ei tässä tilanteessa välttämättä voi pyytää Käytäntökeskuksesta. Esimerkiksi joillakin tekijänoikeuksia ja haittaohjelmia koskevilla sääntörikkomuksilla on oma tarkistusmenettelynsä. Jos sisältösi on poistettu DMCA-lakiin perustuvan tekijänoikeusloukkauksen vuoksi, voit jättää vastailmoituspyynnön täällä. Jos kyseessä on haittaohjelmarikkomus, avaa Google Search Console ja pyydä tarkastusta.

Sivutason sanktiot

Sivutason sanktio rajoittaa mainosten näyttöä vain niillä sivuilla, joilla on sääntörikkomuksia. Mainosten näyttöä jatketaan normaalisti sivuilla, joihin ei liity sivu-, osio- tai sivustotason sanktioita.

Jos olet saanut sivuasi koskevan käytäntöilmoituksen, tutustu alla oleviin lisätietoihin sanktiosta ja siitä, mitä toimia sinulta edellytetään.

Mainosten näyttöä rajoitettu

Mainosten näyttämistä on rajoitettu ‑sanktio tarkoittaa, että sivusi on tällä hetkellä ohjelmasääntöjen vastainen, minkä vuoksi mainosten näyttöä on rajoitettu kyseisellä sivulla.

Kun olet korjannut sivun kaikki sääntörikkomukset, voit pyytää sivun tarkistusta. Tarkastuspyynnöillä on kuitenkin kuukausittainen enimmäisraja. Voit myös halutessasi lopettaa mainosten näytön sivuilla poistamalla AdSense-mainoskoodin sivuiltasi. Sääntörikkomus poistetaan Käytäntökeskuksesta automaattisesti 7–10 päivän kuluessa. Jos käytät automaattisia mainoksia, luo uusi URL-osoiteryhmä, valitse sivu, jolla haluat lopettaa mainosten näytön, ja jätä kaikki mainosmuodot valitsematta.

Kun olet tehnyt tarvittavat muutokset, voit pyytää sivun tarkistusta seuraavasti:

1. Kirjaudu AdSense-tilillesi.
  2. Klikkaa Tili.
  3. Valitse Käytäntökeskus.
  4. Etsi Rikkomuksia sisältävät sivustot ‑osiosta sivutason rikkomuksen sisältävä sivusto ja klikkaa sitä.
  5. Klikkaa alanuolta Alanuoli, niin näet tarkat tiedot rikkomuksesta.
  6. Klikkaa Pyydä tarkastusta.
  7. Täytä lomake ja klikkaa Pyydä tarkastusta.

Sivustot tarkastetaan yleensä viikon kuluessa, mutta toisinaan tarkastus voi kestää kauemmin. Jos tarkastuksessa ei ilmene sääntörikkomuksia, mainosten näyttöä sivulla jatketaan.

Mainosten näyttö poistettu käytöstä

Mainosten näyttö poistettu käytöstä tarkoittaa, että jokin sivuistasi on tällä hetkellä ohjelmasääntöjen vastainen, minkä vuoksi mainosten näyttö on poistettu käytöstä sivullasi. Nämä rikkomukset on korjattava, minkä jälkeen sinun on pyydettävä tarkistusta erillisen tarkistusmenettelyn mukaisesti.

Muutosten jälkeistä tarkastusta ei tässä tilanteessa välttämättä voi pyytää Käytäntökeskuksesta. Esimerkiksi joillakin tekijänoikeuksia ja haittaohjelmia koskevilla sääntörikkomuksilla on oma tarkistusmenettelynsä. Jos sisältösi on poistettu DMCA-lakiin perustuvan tekijänoikeusloukkauksen vuoksi, voit jättää vastailmoituspyynnön täällä. Jos kyseessä on haittaohjelmarikkomus, avaa Google Search Console ja pyydä tarkastusta.

Tilitason sanktiot

Jäädyttäminen

Jos tilisi jäädytetään, syynä on vähintään yksi AdSensen ohjelmasääntörikkomus. Jäädytysjakson aikana sinun kannattaa selvittää virheellisen liikenteen lähteet, tunnistaa ja estää epäilyttävä liikenne sekä ryhtyä toimiin, joilla voit varmistaa sen, että mainosliikenteesi on ohjeidemme ja käytäntöjemme mukaista. Lue lisätietoja tilin hyvämaineisuuden säilyttämisestä.

Jäädytyksen aikana mainoksia ei näytetä ja tilille lisätään maksun lykkäys. Lisäksi saatamme vähentää osan tilisi viimeisistä tuloista ja hyvittää summan mainostajille. Mainosten näyttö jatkuu automaattisesti jäädytysjakson jälkeen ja maksun lykkäys poistetaan. Jatkamme käytäntöjen noudattamisen valvontaa. Huomaathan, että tilin jäädyttämisestä ei voi tehdä tarkastuspyyntöä. Lisätietoja on artikkelissa, jossa käsitellään tilin jäädyttämistä virheellisen liikenteen tai käytäntörikkomusten vuoksi.

Jos tililläsi havaitaan muita ongelmia jäädytysjakson aikana tai sen jälkeen, tilisi voidaan poistaa käytöstä pysyvästi.

Olet vastuussa siitä, että verkko-omaisuutesi noudattaa aina ohjelmasääntöjämme. Suosittelemme, että tarkistat kaikki sivustosi ja sivusi säännöllisesti rikkomusten varalta.

Käytäntökeskuksen UKK

Alla on vastauksia usein kysyttyihin Käytäntökeskusta koskeviin kysymyksiin.

Olen poistanut AdSense-mainoskoodini. Miksi Käytäntökeskuksessa näkyy edelleen sivutason rikkomus?

Voi kestää jopa viikon, että järjestelmämme tarkastaa sivusi uudelleen. Sivutason rikkomus poistetaan Käytäntökeskuksesta vasta, kun olemme varmistaneet, ettei sivulla ole enää AdSense-mainoskoodia.

Miksi en voi tehdä sivutason rikkomusta koskevaa tarkastuspyyntöä?

Esimerkiksi seuraavat voivat olla syitä siihen, ettet voi lähettää sivutason rikkomusta koskevaa tarkastuspyyntöä:

• Sinua koskeva tarkastusten kuukausikohtainen raja on täynnä.
  • Aiempi sivua koskeva tarkastus on meneillään.
  • Kyseessä on tietyntyyppinen sääntörikkomus, jota koskevaa tarkastuspyyntöä ei voi tehdä Käytäntökeskuksen kautta. Esimerkiksi joillakin tekijänoikeuksia ja haittaohjelmia koskevilla sääntörikkomuksilla on oma tarkistusmenettelynsä. Jos sisältösi on poistettu DMCA-lakiin perustuvan tekijänoikeusloukkauksen vuoksi, voit jättää vastailmoituspyynnön täällä. Jos kyseessä on haittaohjelmarikkomus, avaa Google Search Console ja pyydä tarkastusta.

Miksi sivutason rikkomusta koskeva tarkastus on peruutettu?

Tarkastus on peruutettu, koska tarkastajamme ei päässyt sivullesi tai koska sivullasi ei ollut AdSense-mainoskoodia. Sivun tarkastaminen edellyttää, että sivulle on mahdollista päästä ja että se sisältää AdSense-mainoskoodin.

Näkyykö AdSense-etusivullani punaisella merkitty ilmoitus, jos minulla on sivutason rikkomus?

Ei. Voit kuitenkin perehtyä kaikkiin sivutason rikkomuksiin Käytäntökeskuksessa. Sivutason rikkomuksista lähetetään myös ilmoitus sähköpostitse.

Mitä eroa on AdSense-käytäntöraporttien sähköposteilla ja muilla AdSense-käytäntöihin liittyvillä sähköposteilla?

AdSense-käytäntöraporttien sähköpostit sisältävät tietoja pelkästään sivutason rikkomuksista ja sanktioista. Ilmoitukset sivusto- ja tilitason sanktioista lähetetään erillisinä sähköpostiviesteinä.

Näytetäänkö Käytäntökeskuksessa kaikki Googlen ohjelmasääntöjen vastaiset sivut?

Ei. Käytäntökeskuksessa näytetään vain sellaiset sääntörikkomuksia sisältävät sivut, joilta on tullut mainospyyntöjä 7–10:n viime päivän aikana. Tietyt sivut (esimerkiksi sivut, joilla on hyvin vähän päivittäistä liikennettä) eivät näy Käytäntökeskuksessa. Olet vastuussa siitä, että verkko-omaisuutesi noudattaa aina ohjelmasääntöjämme. Suosittelemme, että tarkistat kaikki sivustosi ja sivusi säännöllisesti rikkomusten varalta.