Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Slik fungerer AdSense

Med Google AdSense kan publisister tjene penger på innholdet sitt på nettet. Annonser knyttes til nettstedet ditt med utgangspunkt i innholdet og besøkende på nettstedet. Annonsene er laget og betalt av annonsører som ønsker å markedsføre produktene sine. Ettersom prisen varierer fra annonse til annonse, varierer også beløpene du tjener.

Kort oversikt over AdSense

1. Du gjør annonseplassene dine tilgjengelig

2. Annonsene som byr høyest, vises på nettstedet ditt

3. Du får betalt.

Du gjør annonseplassene dine tilgjengelige ved å lime inn annonsekode på nettstedet ditt, og deretter velger du hvor du vil at annonsene skal vises. Annonsører deltar i en sanntidsauksjon om annonseplassene dine. De mest lønnsomme annonsene vises på nettstedet ditt. For å forsikre oss om at du får betalt, tar vi oss av faktureringen av annonsører og nettverk for annonsene på nettstedet ditt.

Registrer deg for AdSense

Vanlige spørsmål

For at du skal få bedre oversikt over hvordan AdSense fungerer, har vi samlet noen vanlige spørsmål fra publisister:

Vis alle  Skjul alle

Om AdSense

Hva er AdSense?
AdSense er en enkel og kostnadsfri løsning du kan bruke til å tjene penger ved å vise annonser ved siden av innholdet ditt på nettet. Med AdSense kan du vise relevante og engasjerende annonser til besøkende på nettstedet ditt, og du kan tilpasse annonsenes utseende og preg til nettstedet.
Hvordan skiller AdSense seg fra andre annonsenettverk?
I AdSense-programmet leveres annonser fra Google Ads til nettstedet ditt. Deretter betaler Google deg for annonsene som vises på nettstedet ditt, med utgangspunkt i brukernes klikk på annonser eller annonsevisninger til brukerne, avhengig av annonsetypen. AdSense gir deg umiddelbar, automatisk tilgang til en stor kilde til etterspørsel fra annonsører, noe som innebærer konkurranse om annonseplassene dine, mer relevante annonser og annonser for alt innholdet ditt på nettet.
Må jeg velge hvilke annonser som skal vises på nettstedet mitt?
Nei, AdSense viser automatisk annonser som er målrettet mot innholdet ditt eller målgruppen din. Finn ut hvordan Google målretter annonser mot nettstedet ditt
Hvem bestemmer hvilke annonser som skal vises på nettstedet mitt?
Hvilke annonser som skal vises på sidene dine, velges automatisk ut gjennom annonseauksjoner i AdSense. Annonsene som byr høyest, vises på nettstedet ditt. Finn ut mer om annonseauksjonen.
Kan jeg se annonsene på nettstedet mitt?
Ja, du kan se annonsene som kjører på nettstedet ditt. Husk at du ikke skal klikke på dine egne annonser. Dette er ikke tillatt i henhold til programretningslinjene for AdSense.
Hvis jeg oppdager en annonse jeg ikke liker, kan jeg fjerne den fra nettstedet mitt?
Ja. På Merkevaresikkerhet-siden i AdSense-kontoen din kan du gjennomgå enkeltannonser og velge om de kan bli vist på sidene dine eller ikke. Les gjennom veiledningen til hvordan du kan tillate og blokkere annonser på nettstedet ditt.

Kostnader

Må jeg betale for å bruke AdSense?
Nei, AdSense er kostnadsfritt. I tillegg betaler Google deg for klikk, visninger og annen interaksjon med Google-annonser som vises på nettstedet ditt. Hvis du vil ha mer informasjon om inntektene du kan få gjennom AdSense, kan du lese artikkelen om inntekter via AdSense.

Registrer deg

Hvordan registrerer jeg meg for AdSense?
Hvis du er klar til å komme i gang med AdSense, kan du registrere deg her. Vi gjennomgår nettstedet ditt for å kontrollere at det er i tråd med programretningslinjene.

Retningslinjer

Har AdSense retningslinjer jeg må overholde?
Publisister som velger å bruke tjenesten, må overholde programretningslinjene for AdSense. Ved brudd på retningslinjene kan vi suspendere AdSense-kontoen din. I de fleste tilfeller foretrekker vi å samarbeide med publisistene for å sørge for at retningslinjene overholdes. Vi forbeholder oss imidlertid retten til ikke å vise annonser som bryter med retningslinjene, slå av annonseleveringen til sider som bryter retningslinjene, holde tilbake betaling eller stenge tilhørende kontoer.

Vær oppmerksom på at vi når som helst kan endre retningslinjene, og at du ifølge vilkårene selv har ansvaret for å holde deg oppdatert på og overholde programretningslinjene.

Hvordan håndhever dere programretningslinjene?
Vi kontrollerer kontinuerlig at AdSense-publisister overholder programretningslinjene. Hvis vi oppdager brudd på retningslinjene eller vilkårene, kan vi sperre kontoen til publisisten midlertidig eller avslutte den.