Problemen met advertenties oplossen

Controleren of uw advertentiecode is gewijzigd

Aanpassing van uw AdSense-advertentiecode is niet alleen in strijd met ons programmabeleid, maar kan bovendien leiden tot fouten op uw site, zoals advertenties die onjuist of helemaal niet worden weergegeven.

Als u een WordPress-site gebruikt en advertentiecode in het vak van de WordPress-editor plakt, kan uw advertentiecode soms worden gewijzigd. Dit kan leiden tot problemen met de weergave van advertenties. Wij raden u aan de AdSense Plug-in voor WordPress te gebruiken. Deze zorgt ervoor dat uw advertentiecode correct wordt geïmplementeerd.

Als de advertenties op uw site niet of onjuist worden weergegeven, kunt u controleren of uw advertentiecode correct is geïmplementeerd. U kunt dit doen door deze stappen te volgen:

1. Open een tool voor codevergelijking. Als u er nog geen gebruikt, raden we u aan via Google Zoeken te zoeken naar "code comparison tool" (tool voor codevergelijking) en een van de vele gratis opties te kiezen.
  2. Open de broncode van uw site en zoek de advertentiecode die ervoor zorgt dat advertenties niet correct worden weergegeven.
    Als u uw advertentiecode wilt bekijken, kunt u zoeken naar de ID van het advertentieblok (bijvoorbeeld 1234567890) of uw uitgevers-ID (bijvoorbeeld pub-1234567891234567).
  3. Kopieer de advertentiecode en plak deze in het eerste tekstvak van uw tool voor codevergelijking.
    Houd er rekening mee dat de advertentiecode moet beginnen met <script async src= als u asynchrone advertentiecode gebruikt, of met <script type="text/javascript"> als u synchrone advertentiecode gebruikt. Beide typen advertentiecode moeten eindigen op </script>.
  4. Zoek op de pagina Advertenties in uw AdSense-account naar het advertentieblok waarmee u een probleem ondervindt en klik op Code ophalen. Het vak Advertentiecode wordt geladen met de advertentiecode van het advertentieblok.
  5. Kopieer de advertentiecode en plak deze in het tweede tekstvak van uw tool voor codevergelijking.
  6. Klik in uw tool voor codevergelijking op de knop voor het vergelijken van code en bekijk de resultaten.

De resultaten vergelijken in uw tool voor codevergelijking

Als uw advertentiecode correct is geïmplementeerd, zijn er in de tool voor codevergelijking waarschijnlijk geen verschillen gemarkeerd. Als u toch nog problemen met uw advertenties ondervindt, verwijzen we u naar onze probleemoplosser voor advertenties voor meer ondersteuning.

Als uw advertentiecode niet correct is geïmplementeerd, zijn de verschillen waarschijnlijk gemarkeerd in de tool voor codevergelijking. U kunt bijvoorbeeld de volgende verschillen in uw advertentiecode zien:

• Uw advertentiecode wordt niet volledig weergegeven, bijvoorbeeld omdat de tags <script> en <ins> ontbreken.
  • Uw advertentiecode wordt op één regel weergegeven.
  • Uw advertentiecode bevat extra HTML-tags.
  • De variabelen in uw advertentiecode (zoals google_ad_height of google_page_url) zijn hernoemd of gewijzigd.

Problemen met uw advertentiecode verhelpen

U kunt eventuele fouten met gewijzigde advertentiecode oplossen door de volgende stappen te volgen:

1. Verwijder de advertentiecode die ervoor zorgt dat advertenties op uw site niet correct worden weergegeven.
  2. Kopieer en plak de juiste advertentiecode vanuit uw AdSense-account.

Nadat u uw advertentiecode correct heeft geïmplementeerd, worden de advertenties binnen 48 uur weergegeven (vooropgesteld dat de status van uw account actief is en dat uw site aan het beleid voldoet).