Vianetsintä ja tavallisten ongelmien ratkaiseminen

Mainoskoodin tarkistaminen muokkausten varalta

AdSense-mainoskoodin muokkaaminen on ohjelmasääntöjen vastaista. Lisäksi se voi aiheuttaa sivustollasi ongelmia, joiden seurauksena mainokset näkyvät virheellisesti tai eivät näy lainkaan.

Jos käytät WordPress-sivustoa ja liität mainoskoodin editoriruutuun, koodi saattaa joskus muuttua. Tästä voi seurata ongelmia mainosten näyttämisessä. Suosittelemme käyttämään WordPressin AdSense-laajennusta. Sillä voit varmistaa, että mainoskoodisi otetaan käyttöön oikeassa muodossa.

Jos mainokset eivät näy sivustollasi oikein tai ne eivät näy lainkaan, tarkista seuraavien ohjeiden avulla, että mainoskoodisi on otettu käyttöön oikeassa muodossa:

1. Avaa koodinvertailutyökalu. Voit hakea Googlesta ilmaisia englanninkielisiä koodinvertailutyökaluja esimerkiksi hakusanoilla "code comparison tool".
  2. Avaa sivustosi lähdekoodi ja tarkista, mikä mainoskoodeista ei näytä mainoksia oikein.
    Etsi virheellistä mainoskoodia joko mainosyksikön tunnuksella, esim. 1234567890, tai julkaisijan tunnuksellasi, esim. pub-1234567891234567.
  3. Kopioi mainoskoodi ja liitä se koodinvertailutyökalun ensimmäiseen tekstiruutuun.
    Huomaa, että mainoskoodin alussa tulisi olla <script async src=, jos käytössä on asynkroninen mainoskoodi tai <script type="text/javascript">, jos käytössä on synkroninen mainoskoodi. Molempien mainoskoodien lopussa tulisi olla </script>.
  4. Etsi AdSense-tilisi Mainokset-sivulta ongelmia aiheuttava mainosyksikkö ja klikkaa Hanki koodi. Mainosyksikön mainoskoodi latautuu Mainoskoodi-ruutuun.
  5. Kopioi mainoskoodi ja liitä se koodinvertailutyökalun toiseen tekstiruutuun.
  6. Vertaile koodeja työkalun avulla.

Koodien vertailu työkalun avulla

Jos koodi on otettu käyttöön oikeassa muodossa, työkalun tuloksissa ei yleensä näy koodien välisiä eroavaisuuksia. Jos eroavaisuuksia ei löydy ja mainoksissasi on edelleen ongelmia, käytä mainosten vianetsintäominaisuutta.

Jos mainoskoodi on virheellinen, koodien eroavaisuudet näkyvät tuloksissa korostettuina. Työkalu voi näyttää esimerkiksi seuraavanlaisia eroavaisuuksia:

• Mainoskoodisi ei näy kokonaan, vaan siitä puuttuu esimerkiksi <script>- tai <ins>-tagi.
  • Koko mainoskoodi näkyy yhdellä rivillä.
  • Mainoskoodissa on ylimääräisiä HTML-tageja.
  • Mainoskoodin muuttujat (kuten google_ad_height tai google_page_url) on nimetty uudelleen tai niitä on muutettu.

Mainoskoodin virheiden korjaaminen

Voit korjata mainoskoodisi virheet noudattamalla seuraavia ohjeita:

1. Poista toimimaton mainoskoodi sivustoltasi.
  2. Kopioi oikea mainoskoodi AdSense-tililtäsi ja liitä se sivustosi lähdekoodiin.

Mainoksesi alkavat näkyä 48 tunnin sisällä mainoskoodin korjaamisesta (jos tilisi on aktiivinen ja sivustosi on sääntöjen mukainen).