Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account kunt vinden waarmee u het maximale uit AdSense kunt halen.

Richtlijnen voor meerdere schermen

Optimalisatietips voor mobiel internet

Spreek gebruikers aan op elk apparaat

Met een website die geschikt is voor mobiele apparaten, heeft u een belangrijke troef in handen, maar het ook belangrijk om uw mobiele doelgroep een optimale gebruikerservaring te bieden. Door weloverwogen keuzes te maken met betrekking tot het ontwerp van uw mobiele website, uw content en de advertentieplaatsing, kunt u de betrokkenheid van gebruikers vergroten. Meer betrokkenheid kan leiden tot een toename van de opbrengst van mobiele advertenties op de lange termijn.

Tips

Hier volgen enkele tips om uw website te optimaliseren voor mobiel internet:

Plaats een advertentieblok van 320 x 100 boven de vouw

Als u een advertentieblok van 320 x 100 implementeert, kunnen ook display-advertenties van 320 x 50 concurreren om weergave. Dat kan resulteren in hogere inkomsten per duizend vertoningen (RPM). Bovendien leidt implementatie op uw site van deze grote mobiele banners mogelijk tot een hogere klikfrequentie en dus tot meer inkomsten.

We raden u aan uw advertentieblok van 320 x 100 boven de vouw te plaatsen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de waardevolste advertentiepositie de positie direct boven de vouw is. Bekijk voor meer informatie het artikel The Importance of Being Seen van Google (Engelstalig).

Wist u dat?

Wist u dat 61% van de gebruikers aangeeft direct naar een andere site te gaan als ze op een mobiele site niet meteen vinden wat ze zoeken? Bron: What Users Want Most from Mobile Sites Today (alleen beschikbaar in het Engels).

Gebruik het voor mobiele apparaten geoptimaliseerde advertentieblok van 300 x 250 onder de vouw

Het advertentieblok van 300 x 250 correspondeert met een populair advertentieformaat dat door adverteerders over de hele wereld wordt gebruikt. Dit heeft geleid tot een ruim advertentieaanbod en toegenomen concurrentie. Een goed gepositioneerd advertentieblok van 300 x 250 kan dan ook leiden tot een hogere RPM en dus mogelijk tot meer inkomsten.

Onderzoek van Google wijst uit dat een advertentieblok van 300 x 250 dat net onder de vouw wordt geplaatst, een zichtbaarheidspercentage van ongeveer 50% kan opleveren. Het is dan ook een prima manier om de impact van uw advertentieruimte te maximaliseren. Raadpleeg voor meer informatie het artikel The Importance of Being Seen van Google (alleen beschikbaar in het Engels).

Wist u dat?

Wist u dat u met gegevens voor 'Actieve weergave' uw waardevolle voorraad onder de vouw kunt vinden en maximaliseren? Bron: The Importance of Being Seen (Engelstalig)

Verkort de laadtijd van uw mobiele pagina's

In een recente enquête van Google, gehouden onder 570 gebruikers, gaf bijna de helft van de respondenten aan dat wachten tot langzame pagina's zijn geladen voor hen de grootste ergernis vormt wanneer ze op het mobiele internet surfen. Tegenwoordig worden er meer zoekopdrachten via Google uitgevoerd op mobiele apparaten dan op computers. Het is daarom van groot belang dat uw mobiele pagina's snel worden geladen.

We raden u aan het volgende te doen om de laadtijd van uw pagina's te verkorten:

Wist u dat?

Wist u dat 40% van de gebruikers een website verlaat als deze er langer dan 3 seconden over doet om te laden? Bron: Mobile Apps: What Consumers Really Need and Want (Engelstalig).

Bekijk onze Implementatiegids voor meerdere schermen voor meer optimalisatietips voor verschillende schermen.
Voorbeeld van optimalisaties voor het infoblad van uw mobiele site. Eenvoudige optimalisaties voor uw mobiele site
Download onze handleiding van 1 pagina met praktische tips en voor meer hulp bij de optimalisatie van uw mobiele site: Simple optimizations for your mobile site