Problemen oplossen en veelvoorkomende fouten verhelpen

Mijn CTR/pagina-RPM is gedaald

Een daling in de CTR/pagina-RPM kan worden veroorzaakt door een siteontwerp dat niet is geoptimaliseerd of door slechte targeting. Bezoekers zien uw advertenties wel, maar klikken er niet op omdat ze deze niet relevant vinden, of ze zien uw advertenties helemaal niet. Een lage CTR/pagina-RPM leidt vaak tot lagere inkomsten.

Als u trends voor uw CTR/pagina-RPM wilt analyseren en specifieke veranderingen wilt identificeren die mogelijk tot een daling hebben geleid, kunt u de periode van uw rapporten verlengen tot ten minste de afgelopen 30 dagen. U kunt ook de functie Vergelijken met andere datums gebruiken om te zien of er vorige maand of vorig jaar een vergelijkbare daling heeft plaatsgevonden. Zo kunt u seizoenstrends ontdekken die mogelijk van invloed zijn op uw inkomsten.

Als uw inkomsten zijn gedaald als gevolg van een lagere CTR/pagina-RPM, kunt u de volgende stappen uitvoeren:

Het rapport 'Advertentieformaten' met statistieken voor actieve weergave
Ga naar de pagina Rapporten en selecteer Advertentieformaten. Selecteer vervolgens de statistiekgroep Actieve weergaven.

The Ad sizes report with Active View metrics

Een hogere CTR/pagina-RPM wordt doorgaans geassocieerd met een betere zichtbaarheid. Gebruik het rapport om specifieke advertentieblokken te identificeren die een laag percentage 'Zichtbaar voor Actieve weergave' hebben. Nadat u deze advertentieblokken heeft geïdentificeerd, kunt u proberen de plaatsing ervan op uw website te optimaliseren. Dit doet u bijvoorbeeld door de advertentieblokken naar een populairder deel van uw pagina te verplaatsen. Meer informatie over zichtbaarheid en Actieve weergave.

Het rapport 'Platforms'
Ga naar uw pagina Rapporten en selecteer vervolgens Platforms. Bekijk in de tabel onder het diagram uw verkeer op desktops ten opzichte van uw verkeer op mobiele apparaten.

The Platforms report

Als u een hoog aantal paginaweergaven op mobiele apparaten heeft, zorg er dan voor dat uw website is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. Nog beter is het vaak om over te stappen op responsieve advertentieblokken. Deze bieden een optimale gebruikerservaring ongeacht het schermformaat.

Heeft u een lage CTR op mobiele apparaten? (U kunt dit nagaan door de statistiekgroep Klikken te selecteren en vervolgens in uw rapport Platforms de waarde CTR te selecteren.) Als uw CTR op mobiele apparaten en tablets laag is, zorg er dan voor dat uw site is geoptimaliseerd voor mobiele advertenties. Raadpleeg voor meer informatie onze richtlijnen voor meerdere schermen.

Crawler-fouten
Controleer uw AdSense-account op crawler-fouten. Als we uw pagina's niet kunnen crawlen, kunnen we ook geen relevante advertenties op uw pagina's weergeven. Bovendien is onze crawler minder effectief in het bepalen van de betekenis van afbeeldingen of dynamische inhoud. Daarom raden we uitgevers aan tekstuele content aan hun pagina's toe te voegen. Houd er rekening mee dat wanneer u wijzigingen aanbrengt op uw site, het tot 48 uur kan duren voordat onze crawler uw pagina's opnieuw bezoekt en uw advertentietargeting updatet. Meer informatie over de AdSense-crawler.
Verbeterde tekst- en display-advertenties
Heeft u zich onlangs afgemeld voor verbeterde tekst- en display-advertenties? Houd er dan rekening mee dat als u ervoor kiest deze advertentie-indelingen niet weer te geven, dit tot een lagere CTR/pagina-RPM en CPC kan leiden.
PageSpeed Insights
Controleer de prestaties van uw pagina's met PageSpeed ​​Insights van Google. PageSpeed ​​Insights kan u helpen uw pagina's op alle apparaten sneller te maken.

Praktische tips voor het verbeteren van uw CTR/pagina-RPM

Hier vindt u enkele praktische tips waarmee u uw CTR/pagina-RPM kunt verbeteren:

Raadpleeg voor meer informatie het overzicht AdSense-optimalisaties.