Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Problemen met dalende inkomsten oplossen

Vaststellen wat het probleem is dat de daling van inkomsten heeft veroorzaakt

Als u de oorzaak van de inkomstendaling wilt vinden, moet u eerst vaststellen wat de belangrijkste statistieken zijn die uw inkomsten beïnvloeden. Uw opbrengsten worden door meerdere factoren beïnvloed, maar over het algemeen zijn dit de belangrijkste statistieken: kosten per klik (CPC), klikfrequentie (CTR) en vertoningen. U kunt deze statistieken bekijken op de pagina Rapporten in uw AdSense-account.

Is your Google AdSense revenue declining?

1. Kijk hoe uw account in het verleden heeft gepresteerd. Maak een nieuw rapport en verleng de periode met ten minste de afgelopen drie maanden om trends of specifieke problemen te identificeren.

2. Controleer welke wijzigingen u in uw account heeft aangebracht en wanneer u dat heeft gedaan. Zo krijgt u inzicht in de oorzaak van de gedaalde opbrengsten.

3. Als u weet op welke datum de daling is begonnen, kunt u gaan kijken wat het probleem precies is. Controleer bijvoorbeeld op welk platform uw opbrengst is gedaald. Als u ziet dat de daling alleen op mobiele apparaten heeft plaatsgevonden, kan dat duiden op een slechte advertentie-implementatie, wijzigingen op uw mobiele site, lage paginasnelheid, enzovoort.

4. Voeg de statistieken voor CTR, CPC en vertoningen toe aan uw rapport en probeer te achterhalen welke statistiek de daling heeft veroorzaakt. De opbrengst wordt berekend door CPC, CTR en vertoningen met elkaar te vermenigvuldigen. Een wijziging in een van deze statistieken leidt tot een wijziging in de totale opbrengst. Bekijk welke statistiek een vergelijkbare trend vertoont met uw opbrengst.

Opmerking: We raden aan alle stappen in deze handleiding uit te voeren om erachter te komen waardoor de inkomsten zijn gedaald. Neem geen contact op met support, tenzij uw statistieken aanzienlijk zijn gedaald of als u al meer dan een week een daling ziet.

Volgende stap: Inkomsten dalen vanwege CPC.