Inkomstendaling

Problemen met dalende inkomsten oplossen

Deze handleiding geeft u inzicht in de diverse factoren die kunnen leiden tot een daling van uw inkomsten en helpt u hieraan gerelateerde problemen op te lossen. Hiervoor gaan we in op de belangrijkste aanjagers van uw inkomsten en op de voornaamste rapporten. Daarnaast geven we u een aantal tips waarmee u uw inkomsten kunt optimaliseren.

Vaststellen waarom uw inkomsten zijn gedaald

Als u de oorzaak van de inkomstendaling wilt vinden, moet u eerst vaststellen wat de belangrijkste statistieken zijn die uw inkomsten beïnvloeden. Uw opbrengsten worden door meerdere factoren beïnvloed, maar over het algemeen zijn dit de belangrijkste statistieken: paginaweergaven, CTR, pagina-RPM en CPC. U kunt deze statistieken bekijken op de pagina Prestatierapporten in uw AdSense-account.

Het rapport 'Gehele account per dag'

Het handigste rapport om mee te beginnen, is 'Gehele account per dag'. Ga als volgt te werk om dit rapport weer te geven:

• Klik in het linkernavigatievenster op Prestatierapporten. Klik op Veelvoorkomende rapporten en selecteer Gehele account per dag.The Entire account by day report
    We raden u aan de periode te verlengen tot ten minste de afgelopen 30 dagen. Zo krijgt u een beter beeld van patronen en trends.

Belangrijke statistieken

Gebruik het rapport 'Gehele account per dag' om de volgende belangrijke statistieken te onderzoeken. Houd er rekening mee dat u telkens verschillende statistieken en/of statistiekgroepen moet selecteren.

Paginaweergaven
  • Rapport: Gehele account per dag
  • Statistiekgroep: Overzicht
  • Statistiek: Paginaweergaven
  • Waar u op moet letten: ga na of het aantal paginaweergaven de afgelopen weken is gedaald.
CTR/pagina-RPM
  • Rapport: Gehele account per dag
  • Statistiekgroep: Klikken
  • Statistiek: CTR en pagina-RPM
  • Waar u op moet letten: ga na of uw CTR of pagina-RPM de afgelopen weken is gedaald.
CPC
  • Rapport: Gehele account per dag
  • Statistiekgroep: Klikken
  • Statistiek: CPC
  • Waar u op moet letten: ga na of uw CPC de afgelopen weken is gedaald.

Volgende stappen

Als u heeft vastgesteld welke statistiek uw inkomsten vooral beïnvloedt, klikt u op een van de links hieronder om te zien wat de volgende stappen zijn:

Heeft u vragen?

Vraag het de community