AdSense peleille ‑tagien IMA‑parametrit

AdSense for video‑ ja AdSense peleille ‑tuotteissa käytettävien tagien rakenne eroaa AdSense sisällölle ‑tuotteen tagien rakenteesta. Niissä on käytettävä interaktiivista multimediaa käyttävien mainosten tagia ja ne palauttavat mainoksia vain silloin, kun niitä kutsutaan videotoistimesta tai pelikäynnistysohjelmasta, joka on yhteensopiva Googlen interaktiivista multimediaa käyttävien mainosten ohjelmistokehityspaketin kanssa ja/tai joka on VAST- ja VPAID-yhteensopiva (esimerkiksi interaktiivisten mediamainosten sovitin).

Näitä tageja voi tavallisesti luoda AdSense peleille -taginluontitoiminnolla. Alla on kattava luettelo eri kriteereistä, joita näille tageille voi asettaa. AdSense peleille ‑tageissa on vain muutamia pakollisia parametreja, jotta ne voivat näyttää mainoksia. Voit saada haluamasi mainosvastaukset lisäämällä valinnaisia parametreja, kuten esimerkiksi kanavan tunnuksen, enimmäis‑/vähimmäiskeston ja kielen.

IMA‑mainostagin parametri Pakollinen parametri
ad_type Kyllä
client Kyllä
description_url Kyllä – on oltava URL‑koodattu
channel Ei – suositeltu, jos käytettävissä
adsafe Ei – suositeltu
videoad_start_delay Ei – suositeltu
hl Ei – suositeltu
max_ad_duration Ei – suositeltu
min_ad_duration Ei – suositeltu
sdmax Ei – suositeltu
adtest Ei
cust_age Ei
cust_gender Ei
host Ei
h_ch Ei

URL-perusosoite

Seuraava URL‑osoite on kaikkien alla kuvattujen kyselyparametrien perusosa:
https://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?

Pakolliset parametrit

ad_type
(Merkkijono) Määrittää halutun mainoksen tyypin. Tyypit täytyy erottaa toisistaan alaviivalla (_).

Arvot

• video: Kaikki videomainokset – sama kuin standardvideo_skippablevideo_bumpervideo.
  • skippablevideo: Vain ohitettavissa olevat videomainokset. Tämä voi edellyttää julkaisijalta lisäoikeuksia ohitettavien mainosten vastaanottamiseksi.
  • bumpervideo: Sallii kuuden sekunnin ei‑ohitettavat videomainokset.
  • standardvideo: Vain ei‑ohitettavat videomainokset.
  • image: Sallii kuvamainokset, jotka sopivat määritettyyn epälineaariseen paikan kokoon.
  • text: Sallii tekstimainokset.

Esimerkkejä

• &ad_type=video_text_image
    • Kaikki muodot sallitaan.
  • &ad_type=video_text
    • Kaikki videomuodot ja tekstimainokset sallitaan.
  • &ad_type=standardvideo_image
    • Vain tavalliset videomainokset, joita ei voi ohittaa, ja kuvamainokset sallitaan.

client

(Merkkijono) Julkaisijan verkko‑omaisuuden tunnus.

Esimerkki: &client=ca-games-pub-4968145218643279

description_url

(Merkkijono) Videota kuvaavan HTML-sivun täydellinen URL-koodattu URL-osoite. Arvo description_url voidaan luoda dynaamisesti palvelinpuolen ohjelmointikielellä tai manuaalisesti URL-verkkokoodaustyökalulla.

Esimerkki: &description_url=http%3A%2F%2Fmyurl.com%2Fpage%3Fkey%3Dvalue%26key2%3Dvalue2

URL‑esimerkki

Seuraava URL‑esimerkki sisältää pienimmän määrän pakollisia parametreja. https://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?client=ca-video- afvtest&ad_type=video&description_url=http%3A%2F%2Fmyurl.com%2Fpage%3Fkey%3Dvalu e%26key2%3Dvalue2

Tämä valinta pyytää videomainoksia julkaisijalle ca-video-afvtest käyttämällä kuvauksen URL‑osoitetta http:// myurl.com/page?key=value&key2=value2

Valinnaiset parametrit

channel

(Merkkijono) Plus-merkeillä erotettu luettelo kanavista, joita käytetään AdSense-kohdistukseen ja raportointiin. Mainospyynnössä voi välittää enintään viisi kanavaa.

Esimerkki: &channel=mychannel+otherchannel+targetingchannel

adsafe

(Merkkijono) Määrittää näytettävien mainosten suodattamiseen käytettävän asetuksen. Oletusarvo on "high".

Arvot

• high (oletusarvo): Palauttaa koko perheelle sopivia mainoksia. Ei palauta ei koko perheelle -tyyppistä tai aikuisille suunnattua seksuaalista sisältöä.
  • medium: Palauttaa koko perheelle sopivia mainoksia ja ei koko perheelle -tyyppisiä mainoksia (kuten vedonlyöntiin tai lääkkeisiin liittyviä mainoksia). Ei palauta mainoksia, jotka sisältävät vain aikuisille suunnattua seksuaalista sisältöä.

Esimerkki: &adsafe=high

adtest

(Merkkijono) Määrittää, onko kyseessä käyttöönottotesti. Mahdolliset arvot ovat "on" ja "off". Jos arvo on "on", näyttökertoja ja klikkauksia ei tallenneta AFV-tilille. Tätä parametria ON KÄYTETTÄVÄ testauksen aikana. Oletusarvo on "off", jos parametria ei ole määritetty.

Arvot

• off (oletusarvo): Kaikki mainokset laskutetaan normaalisti. Tätä asetusta tulisi käyttää tuotantokäytössä.
  • on: Tämä asetus varmistaa, että mainosten näyttökertoja tai klikkauksia ei kirjata testauksen aikana.

Esimerkki: &adtest=on

videoad_start_delay

(Kokonaisluku) Videon alusta laskettuna aika millisekunteina, jolloin mainos toistetaan. Oletusarvo on videon aikana toistettava mainos eli arvon "1" avulla määritetty aika.

Arvot:

• -1: määrittää videon jälkeisen mainoksen, joka näytetään sisällön lopussa.
  • 0: Määrittää videota edeltävän mainoksen, joka näytetään ennen sisällön toiston alkamista.
  • Mikä tahansa positiivinen kokonaisluku: määrittää videon aikana toistettavan mainoksen, joka toistetaan, kun sisältöä on toistettu millisekunteina määritetty aika.

Esimerkki:

• &videoad_start_delay=-1: Mainos toistetaan videon jälkeen.
  • &videoad_start_delay=15000: Mainos toistetaan 15 sekunnin kuluttua sisällön toiston aloittamisesta.

cust_age

(Kokonaisluku) Määrittää käyttäjän iän. Tarkkaa ikää tuetaan. Samoin tuetaan ikäryhmää, joka on määritetty osoitteessa com.google.ads.ima.api.Demographics.

Esimerkki:

• &cust_age=1001: ikä 18–24
  • &cust_age=38: täsmälleen 38.

cust_gender

(Kokonaisluku) Määrittää käyttäjän sukupuolen niin kuin se on määritetty kohdassa com.google.ads.ima.api.Demographics.

Arvot:

• 1 – mies
  • 2 – nainen

Esimerkki:

• &cust_gender=1: mies
  • &cust_gender=2: nainen.

host

(Merkkijono) Isännän tunnus, jota käytetään kolmisuuntaiseen tuoton jakamiseen.

Esimerkki: &host=ca-host-test – jakaa tuoton tämän isännän kanssa

h_ch

(Merkkijono) Plus-merkillä eroteltu luettelo merkkijonoista, jotka ilmaisevat isännän AdSense-kohdistuksen/raportoinnin kanavatunnukset.

Esimerkki: &h_ch=kanava1+kanava2+kanava3 – ilmoittaa isännälle näistä lisäkanavista ja käyttää niitä kohdistukseen.

ht_id

(Luku) Tason tunnus, jota voidaan käyttää tuottotason jakamiseen julkaisijan ja isännän välillä.

Esimerkki: &ht_id=2 – tason 2 isäntä

hl

(Merkkijono) Kielikoodi, jota käytetään mainosten pyytämiseen kyseisellä kielellä. Tämä voi olla mikä tahansa ISO 639-1 (kaksikirjaiminen) tai ISO 639-2 (kolmikirjaiminen) koodi. Kelvollisten koodien luettelo.

Esimerkki:

• &hl=en: englanti
  • &hl=es: espanja.

max_ad_duration

(Kokonaisluku) Ilmaisee videon enimmäiskeston, joka on palautettava millisekunteina. Oletusarvo on 100 sekuntia, jos muuta ei ole määritetty.

Esimerkki: &max_ad_duration=30000 – ei-ohitettavien mainosten enimmäiskesto on 30 sekuntia

min_ad_duration

(Kokonaisluku) Määrittää videon vähimmäiskeston, joka on palautettava millisekunteina. Oletusarvo on 0 sekuntia, jos arvoa ei ole määritetty.

Esimerkki:

• &min_ad_duration=15000: Palautettujen ei-ohitettavien mainosten keston on oltava vähintään 15 sekuntia.
  • &min_ad_duration=0: Kestoa rajoittaa ainoastaan max_ad_duration-arvo.

sdmax

(Kokonaisluku) Määrittää ohitettavien mainosten enimmäispituuden millisekunteina. Oletusarvo on rajoittamaton, jos arvoa ei ole määritetty.

Esimerkki: &sdmax=120000 – palautettujen ohitettavissa olevien mainosten kesto ei voi olla 2 minuuttia pidempi.