AdSense voor games (AFG, AdSense for Games)

Veelgestelde vragen over AdSense voor games

Hier volgen een aantal veelgestelde vragen over AdSense voor games.

Alles uitvouwen  Alles samenvouwen

Veelgestelde vragen

Welke advertentie-indelingen zijn er beschikbaar voor AdSense voor games?

De volgende advertentie-indelingen zijn beschikbaar voor AdSense voor games:

• Video
    • Standaard InStream: videoadvertenties die niet kunnen worden overgeslagen
    • TrueView: videoadvertenties die kunnen worden overgeslagen
    • Bumper: videoadvertenties van zes seconden
  • Fullslot
    • Beeld- en tekstadvertenties die kunnen worden overgeslagen

Gedetailleerdere beschrijvingen en voorbeelden vindt u op de introductiepagina's van AdSense voor games.

Wat is een fullslot-advertentie en hoe kan ik deze aanvragen?

Een fullslot-advertentie is een AdSense-beeld- of -tekstadvertentie die kan worden overgeslagen en gewoonlijk vóór, tussen of na content wordt weergegeven.

Voor integratie met de IMA HTML5-SDK moeten de volgende parameters worden ingesteld:

1. Stel forceNonLinearFullSlot in op true: adsRequest.forceNonLinearFullSlot = true;
  2. Stel nonLinearAdSlotWidth en nonLinearAdSlotHeight in op de breedte en de hoogte van uw game-eenheid:
    • adsRequest.nonLinearAdSlotWidth = {breedte_van_uw_game};
    • adsRequest.nonLinearAdSlotHeight = {hoogte_van_uw_game};

Zorg ervoor dat in de advertentietag van AdSense voor games beeld en/of tekst worden opgenomen in de parameter ad_type. ad_type=video_image bevat bijvoorbeeld videoadvertenties en fullslot-beeldadvertenties die kunnen worden overgeslagen.

Wat is een videoadvertentie en hoe kan ik deze aanvragen?

Videoadvertenties bestaan uit video-advertentiemateriaal dat voorafgaand aan, in het midden van, of aan het einde van de content wordt afgespeeld. U kunt onderscheid maken tussen:

• Preroll: een videoadvertentie die voorafgaand aan de content wordt geplaatst.
  • Midroll: een videoadvertentie die in het midden van de content wordt geplaatst.
  • Postroll: een videoadvertentie die aan het einde van de content wordt geplaatst.

Voor integratie met de IMA HTML5-SDK moeten de volgende parameters worden ingesteld:

• Stel linearAdSlotWidth en linearAdSlotHeight in op de breedte en de hoogte van uw game-eenheid:
    • adsRequest.linearAdSlotWidth = {breedte_van_uw_game};
    • adsRequest.linearAdSlotHeight = {hoogte_van_uw_game};

Zorg ervoor dat in de advertentietag van AdSense voor games videoadvertenties worden aangevraagd in de parameter ad_type. ad_type=standardvideo vraagt bijvoorbeeld standaard videoadvertenties aan die niet kunnen worden overgeslagen. Meer informatie is beschikbaar in de documentatie over taggen.

Waarom worden videoadvertenties niet weergegeven op mobiele telefoons of tablets?

Op iOS- en Android-apparaten (zowel mobiele telefoons als tablets) moet het afspelen van video worden gestart met een gebruikersactie, zoals tikken of klikken op een koppeling of een afspeelknop. Als videoadvertenties niet correct worden weergegeven op deze apparaten, controleert u of u de initialiseringsmethode aanroept als reactie op een gebruikersactie. Uitgebreide informatie is beschikbaar in de documentatie van de IMA HTML5-SDK.

Welke advertentieformaten ondersteunt AdSense voor games?

AdSense voor games ondersteunt de volgende advertentieformaten:

• Videoadvertenties: variabele formaten
  • Fullslot-tekstadvertenties: variabele formaten
  • Fullslot-beeldadvertenties: 200x200, 250x250, 300x250, 336x280, 450x50, 468x60, 480x70, 728x90
De dekking van mijn advertenties is zo te zien niet erg goed. Wat is de reden?

In de meeste gevallen heeft dit een van de volgende twee oorzaken:

• Voor verkeer buiten de Verenigde Staten kan de dekking voor videoadvertenties heel beperkt zijn. U kunt in dit geval het beste ook andere advertentie-indelingen toevoegen om de inkomsten uit uw account te optimaliseren.
  • De blokkeeropties die u op uw account toepast, kunnen ook van invloed zijn op uw dekking. Houd er rekening mee dat advertenties die u blokkeert, niet meedoen aan de veiling op uw site.
Wat zijn de vereisten om een AdSense voor games-uitgever te worden?

Als u AdSense voor games wilt gebruiken, moet u technisch vaardig zijn met JavaScript en moet u zich aan het AdSense-beleid houden. Bovendien geldt het volgende:

• U kunt AdSense voor games alleen integreren in HTML5-games op internet.
  • Content moet gezinsvriendelijk zijn en worden getarget op gebruikers van dertien jaar en ouder.
  • U moet alle insluitbestemmingen kunnen traceren en volledige controle hebben over waar games worden gedistribueerd.
  • U moet het wettelijke recht hebben inkomsten te genereren uit games.
Wat is het beleid voor AdSense voor games?

AdSense voor games-uitgevers dienen zich te houden aan het specifieke productbeleid en aan het algemene programmabeleid van AdSense.

Mag ik videoadvertenties afspelen zonder geluid?

Nee, u mag videoadvertenties niet zonder geluid afspelen, omdat dit afbreuk doet aan de boodschap die de adverteerder via de advertentie wil uitdragen. Het is tegen ons programmabeleid videoadvertenties zonder geluid af te spelen. Meer informatie vindt u in het specifieke beleid van AdSense voor games.

Welke talen ondersteunt de IMA-SDK?

De IMA-SDK ondersteunt alle talen die AdSense ondersteunt. De dekking van videoadvertenties is echter overheersend in de Verenigde Staten en uitgevers buiten de VS kunnen een slechte dekking van videoadvertentie ervaren.

Ik heb geen toegang tot de broncode van de game. Kan ik toch AdSense voor games implementeren?

Ja. Zolang u de rechten heeft om inkomsten te genereren met de game en de advertenties worden weergegeven volgens het specifieke beleid van AdSense voor games. Als de games waarmee u inkomsten wilt genereren al advertenties bevatten, moet u contact opnemen met de ontwikkelaar van de game en geen inkomsten genereren zonder de wettelijke rechten.

Ik wil video of games insluiten op partnerwebsites of openbare insluitcode vrijgeven. Is dit toegestaan?

Ja, dit is toegestaan. U kunt dit doen door een insluitfragment te maken dat voldoet aan het specifieke beleid voor AdSense voor games.

Houd er rekening mee dat u verantwoordelijk bent voor uw advertentiecode, ongeacht waar deze wordt weergegeven, en voor alle schade aan de adverteerder die voortkomt uit deze plaatsing. Wees dus voorzichtig met het openbaar vrijgeven van uw code. Hier vindt u enkele praktische tips voor deze situatie:

• Probeer waar mogelijk JavaScript-insluittags aan te leveren in plaats van HTML. U weet tenslotte maar nooit wanneer u uw insluitcode moet wijzigen.
  • Maak kanalen voor alle vertrouwde partners en alle openbare insluitfragmenten. Houd bij hoe uw buitenlandse verkeer eruitziet en schakel de advertentieweergave uit als u ongebruikelijk gedrag observeert (bijvoorbeeld veel hogere CTR's). Het heeft geen zin om uw hele account in gevaar te brengen omwille van het genereren van inkomsten uit een verzameling insluitingen.

We wijzen u er ook nog op dat het niet is toegestaan uw AdSense-inkomsten te delen met derden.

Ik wil AdSense voor games graag implementeren. Waar moet ik beginnen?

Als u AdSense voor games wilt implementeren, volgt u de configuratierichtlijnen.

Hoe kom ik aan een uitgever-ID voor AdSense voor games?

Om een uitgever-ID te verkrijgen, moet u de IMA-SDK implementeren en de procedure doorlopen die in de configuratierichtlijnen wordt beschreven. Wanneer u eenmaal uw uitgever-ID heeft, kunt u live advertenties aanvragen en inkomsten gaan genereren.

Hoe ziet een goede beschrijvende URL eruit?

Een goede beschrijvende URL zou er als volgt uitzien:

<html>
<head>
<title>Game Attack | ExampleGamesPublisher.com</title>
</head>
<body>
<h1>Game Attack</h1>
<p>Game Attack is een spel waarin spelers in de kortste tijd door het doolhof moeten navigeren. Er zijn meerdere spelmodussen waaronder een estafettemodus, pvp-modus en de tijdtest. Speel tegen uw vrienden!</p>
<h2>Over ExampleGamesPublisher.com</h2>
<p>ExampleGamesPublisher is sinds 2010 actief en produceert hoogwaardige online webgames voor gebruikers overal ter wereld! We leveren zowel gratis games als exclusieve games alleen voor abonnees, voor gebruikers die punten willen verdienen om te besteden aan coole digitale prijzen!</p>
<h2>Gametags van Game Attack</h2>
<p>Gebruikers gebruiken deze tags om naar games te zoeken op onze website:</p>
<ul>
<li>Gratis</li>
<li>Single-player</li>
<li>Multi-player</li>
<li>Puzzelgame</li>
<li>DeveloperX</li>
</ul>
</body>
</html>
Nu ik mijn echte uitgever-ID gebruik, worden er geen advertenties geretourneerd. Doe ik iets verkeerd?

Nee, waarschijnlijk niet. Laat het systeem een paar uur zijn werk doen. Daarna zouden er advertenties zichtbaar moeten zijn. U moet er ook voor zorgen dat u de parameter voor advertentieverzoeken ad_test heeft uitgeschakeld. Houd er rekening mee dat voor verkeer buiten de Verenigde Staten de dekking voor videoadvertenties mogelijk lager is. We moedigen uitgevers daarom aan om beeld- en tekstadvertenties te gebruiken om uw inkomsten te maximaliseren.

Mag ik inkomsten genereren met video's of games waartoe ik geen toegang heb?

Ja, op voorwaarde dat u over de rechten beschikt om inkomsten te genereren met deze content.

Waarom worden er geen advertenties geretourneerd wanneer ik de test-uitgever-ID gebruik?

Er is mogelijk een probleem met de integratie van uw IMA HTML5-SDK of met uw advertentietag van AdSense voor games. Controleer uw code aan de hand van de technische startershandleiding en zorg dat er geen parameters of HTML-kenmerken ontbreken.

Hebben jullie een VAST-tag waarmee ik kan integreren?

In principe moeten uitgevers videospelers of gamelaunchers gebruiken die kunnen worden geïntegreerd met de IMA-SDK van Google. Als uw advertentieconfiguratie echter voldoet aan VAST en VPAID, kunt u proberen onze IMA Adapter te gebruiken.