AdSense for games (AFG)

IMA-adapter (AFG)

Du kan få intäkter från videopartnerplattformar som inte är integrerade med IMA HTML5 SDK genom att använda VAST- och VPAID-kompatibla spelare. IMA-adapterintegreringen stöder åtkomst till AdSense for Games. Videospelaren måste vara kompatibel med VAST 2 eller 3 samt VPAID 2 JS. Detta fungerar genom att tekniken i IMA SDK används innan annonsen begärs, utan att SDK:t behöver integreras på något annat sätt.

Direkt integrering av IMA SDK är alltid att föredra, eftersom det ger tillgång till fler funktioner än IMA-adaptern, däribland dynamisk tilldelning, frekvenstak, avgränsning gentemot konkurrenter, schemaläggning av annonser med annonsregler, VMAP och andra funktioner. Men om det inte går att integrera IMA SDK direkt kan IMA-adaptern åtminstone ge resultat för AdSense for Games.