AdSense voor games (AFG, AdSense for Games)

IMA Adapter (AFG)

Voor videopartnerplatforms die niet zijn geïntegreerd met de IMA HTML5-SDK kunt u toch inkomsten genereren in spelers die voldoen aan VAST en VPAID. De integratie met de IMA Adapter ondersteunt toegang tot AdSense voor games. De implementatie van de videospeler moet voldoen aan VAST 2 of 3 en aan VPAID 2 JS. Voordat het advertentieverzoek wordt gedaan, wordt eerst de IMA-SDK-technologie uitgevoerd, zonder extra SDK-integratiestap.

Een rechtstreekse IMA-SDK-integratie verdient altijd de voorkeur, omdat daarbij meer functies beschikbaar zijn dan bij gebruik van de IMA Adapter, zoals onder andere dynamische toewijzing, frequency caps, concurrerende scheiding, advertentieplanning met advertentieregels en VMAP. Als een rechtstreekse IMA-SDK-integratie echter niet mogelijk is, krijgt u via de IMA Adapter nog wel toegang tot de vraag vanuit AdSense voor games.