Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Möjligheter och experiment

Köra experiment i AdSense

Du skapar, bevakar och väljer vinnaren av #experimenten på sidan Experiment i ditt konto.

I den här artikeln:

Om experiment

Med experiment kan du jämföra en av dina annonsinställningar med en variant för att se vilken av dem som ger bäst resultat. Trafiken till din webbplats delas upp mellan den ursprungliga annonsinställningen och varianten så att respektive resultat kan mätas sida vid sida.

Experiment kan hjälpa dig att fatta rätt beslut om hur du ska ange annonsinställningarna för att öka dina intäkter.

Så här öppnar du sidan Experiment:

• Logga in på ditt AdSense-konto. Klicka på Optimering och sedan på Experiment.

Skapa experimentet

Så här skapar du ett experiment:

• Välj den ursprungliga annonsinställning som du vill jämföra experimentvarianten med.
  • Välj inställningarna som du vill ändra för varianten.
  • Beroende på typen av experiment ska du välja om du vill att Google automatiskt ska tillämpa den vinnande inställningen när experimentet är slut.
    Tips! Med det här alternativet sparar du tid, i synnerhet om du planerar att köra ett stort antal experiment.

Du kan skapa följande typer av experiment:

Bevaka experimentet

På sidan Experiment visas en översikt över dina experiment med aktuell status och aktuellt förlopp. Där visas också vilka experiment som har statusen Resultatet är klart, vilket är den tidpunkt då vi rekommenderar att du utser vinnaren.

Status Innebörd
Aktivt Experimentet pågår och samlar in data.
Resultatet är klart Experimentet har samlat in tillräckligt med data och du kan nu utse en vinnare. Läs om hur du utser vinnaren av ett experiment.
Klart

Något av följande har inträffat:

• Du har utsett vinnaren av experimentet och experimentet har slutförts.
  • Google har utsett vinnaren av experimentet åt dig. Detta beror på om du har valt att Google automatiskt ska utse vinnaren åt dig eller om du har aktiverat automatisk optimering.
  • Du stoppade experimentet utan att välja en vinnare. Kanske körde du till exempel ett experiment från en möjlighet men valde att tillämpa de rekommenderade ändringarna innan experimentet hade slutförts.

Utse vinnaren av experimentet

När experimentet har samlat in tillräckligt med data kan du utse vinnaren. Vi rekommenderar att du väntar tills experimentet har statusen Resultatet är klart innan du väljer en av inställningarna som vinnare.

• Om du utser originalet till vinnare behålls de ursprungliga inställningarna.
  • Om du utser varianten till vinnare används variantinställningarna i ditt konto.

I båda situationerna slutar vi dela upp trafiken och experimentet avslutas.

Obs!
  • Om du har valt att Google ska utse vinnaren av experimentet tillämpas automatiskt de inställningar som ger bäst resultat. Mer information finns i Tolka experimentresultaten.
  • Om experimentet inte har samlat in tillräckligt med data inom tidsgränsen (21 dagar för experiment med sökformat eller 90 dagar för alla andra experimenttyper, om du inte anger en kortare tid) stoppas det automatiskt. Om du har valt att Google ska utse vinnaren återställs inställningarna till hur de var innan du påbörjade experimentet. Annars har du ytterligare 30 dagar på dig att utse vinnaren av experimentet eller, om det gäller experiment med sökformat, tills du redigerar formatet, beroende på vad som inträffar först.
  • Om ett experiment för automatisk optimering inte med säkerhet kan visa att en ändring förbättrar resultatet inom tidsgränsen för experimentet behålls dina ursprungliga inställningar.

Mer information finns i vanliga frågor om experiment.

Tolka experimentresultaten

Experimenten utvärderar resultatet av varianten utifrån den intäktsförändring som tillskrivs formatet. På resultatkortet för ett experiment finns följande mätvärden:

Exempel på mätvärden på resultatkortet för ett experiment med steg.
  1. Uppskattade intäkter per månad beräknade på 100 % av din trafik
    Obs! Det här är en uppskattning och speglar kanske inte det faktiska belopp du får betalt.
  2. Intäkter från trafik som testades med originalet och varianten
  3. Procentuell intäktsökning
  4. Ett sannolikhetsintervall för den ändrade intäktsökning som AdSense har beräknat, med en sannolikhet på 95 %. Klicka på Information vid intäktsprocentvärdet för att se experimentets sannolikhetsintervall.
  5. Om experimentet visar hög sannolikhet att den ena inställningen ger bättre resultat än den andra, eller om det är liten skillnad i resultatet mellan de båda inställningarna, ser du sannolikheten för att den rekommenderade inställningen är bättre än den andra. Exempel: ”80 % sannolikhet att varianten ger bättre resultat än den ursprungliga inställningen” Observera att det här resultatet sannolikt inte blir lika exakt om du avslutar experimentet i förtid.
Observera att äldre experiment kan visa andra mätvärden.