Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Innstillinger for annonselevering

Du kan kontrollere bestemt auksjonsatferd og visse annonseformater i AdSense, for eksempel ved å blokkere brukerbaserte annonser eller tillate andre leverandører av annonseteknologi i kontoen din.

Personlig tilpassede annonser

Brukerbaserte annonser

Velg om du vil vise annonser som er basert på brukernes interesser, demografiske informasjon og Google-kontoinformasjon. Vær oppmerksom på at du ikke kan velge bort remarketing.

Andre leverandører av annonseteknologi

Google tillater at annonsører kan benytte seg av tredjepartsleverandører til å kjøpe annonseplassene dine. Hvis du tillater andre leverandører av annonseteknologi, er det flere annonser som kan vises til brukerne dine, og dette kan potensielt gi deg høyere inntekter.

Merk: Denne kontrollen overstyrer ikke retningslinjene for brukersamtykke i EU, California Consumer Privacy Act eller andre regulerende innstillinger – og heller ikke listen over tillatte nettverk i kontoen din. Du finner mer informasjon om dette her:

Informasjonskapsler fra førsteparter

Informasjonskapsler er små tekstfiler som lastes ned til brukerens nettleser. De kan brukes til å lagre brukerinformasjon og innstillinger. Informasjonskapsler kommer enten fra førsteparter (tilknyttet domenet brukeren besøker) eller fra tredjeparter (tilknyttet et annet domene enn domenet brukeren besøker). Det kan hende at Google bruker informasjonskapsler fra førsteparter når informasjonskapsler fra tredjeparter ikke er tilgjengelige.

Tillat informasjonskapsler fra førsteparter

Velg om du ønsker å tillate informasjonskapsler fra førsteparter fra Google på nettstedet ditt. Hvis du tillater informasjonskapsler fra førsteparter fra Google, kan du oppnå høyere inntekter, ettersom du kan bruke funksjoner som frekvenstak for annonser, og annonser med frekvenstak kan vises på nettstedet ditt.

Bruk informasjonskapsler fra førsteparter til personlig tilpasning

Velg om du ønsker å tillate informasjonskapsler fra førsteparter for personlig tilpasning på nettstedet ditt. Informasjonskapsler fra førsteparter for personlig tilpasning brukes for å vise personlig tilpassede annonser til brukerne dine når informasjonskapsler fra tredjeparter ikke er tilgjengelige. Dermed kan du oppnå høyere inntekter. Du kan bare bruke disse informasjonskapslene for personlig tilpasning hvis du har slått på alternativet Tillat informasjonskapsler fra førsteparter.

Bannerannonser

Bannerannonser i lignende størrelser

Velg om du vil vise bannerannonser i lignende størrelser, men som gir bedre resultater, i annonseenhetene dine. For å øke konkurransen om visse annonsestørrelser endrer vi av og til bannerannonser i lignende størrelser, slik at de passer inn i de aktuelle annonseenhetene. Når dette skjer, vises annonsen med endret størrelse midtstilt øverst i annonseenheten. Du kan for eksempel komme til å se en annonse på 468 x 60 piksler i en annonseenhet på 320 x 50 piksler.

Animerte bannerannonser

Velg om du ønsker å vise ikke-statiske bannerannonser (f.eks. bildeannonser), for eksempel annonser laget med Adobe Flash eller animerte GIF-formater.

VPAID-annonser

Velg om du ønsker å vise interaktive VPAID-videoannonser. Med standardformatet VPAID kan annonsører opprette interaktive videoannonser, blant annet overlegg og gallerier. Merk at denne kontrollen bare gjelder interaktive videoannonser i VPAID-format, så den omfatter dermed blant annet ikke TrueView-videoannonser.

Velg ønskede innstillinger for annonselevering

1. Logg på AdSense-kontoen din.
  2. Klikk på Merkevaresikkerhet etterfulgt av Innhold etterfulgt av Blokkeringskontroller etterfulgt av Administrer annonseleveringen.
  3. Bruk kontrollene til å velge hvilke typer annonser du vil tillate Av eller blokkere På.
Merk: Disse innstillingene kan bare benyttes i AdSense for innhold-annonser.