Usean päätelaitteen tukemista koskevia ohjeita

Moninäytön yleiskatsaus

Älypuhelinten yleistymisen myötä käyttäjät ovat nykyään lähes aina yhteydessä verkkoon. Tämä on luonut uusia mahdollisuuksia julkaisijoille olla yhteydessä käyttäjiin. Moninäyttöön perustuvalla lähestymistavalla nämä mahdollisuudet voidaan valjastaa yleisömäärien ja pitkällä aikavälillä myös tuottojen kasvattamiseen.

Miksi moninäyttöstrategia on tarpeen

Käytettävissäsi on erilaisia omiin tietoihisi perustuvia tapoja, joilla voit itse todeta monien eri näyttöjen käytön suhteellisen kasvun:

Tehokkuusraportit

Siirry AdSense‑tilisi Raportit‑sivulle ja avaa Alustat‑raportti.

• Kuinka monta prosenttia liikenteestä on peräisin älypuhelimista?
  • Miltä luvut näyttävät edelliseen vuoteen verrattuna?
  • Miltä älypuhelinten liikenteen kasvu näyttää verrattuna työpöytäliikenteen kasvuun?
Google PageSpeed Insights
Arvioi mobiilituloksiasi testaamalla URL-osoitteesi Google PageSpeed Insights -työkalulla.
  • Millaiset pisteet sait? Jos pisteitä on yli 85, sivun tehokkuus on hyvä.
  • Lisätietoja tulosten analysoinnista on mobiilitietojen analysointia käsittelevässä osiossa.
Mobiililaitesoveltuvuustesti
Mobiililaitesoveltuvuustesti analysoi URL-osoitteen ja ilmoittaa, onko sivun rakenne mobiililaitteille soveltuva. Sivun voidaan katsoa olevan mobiililaitteille soveltuva, jos se täyttää seuraavat Googlebotin havaitsemat ehdot:
  • Siinä vältetään mobiililaitteilla harvinaisten ohjelmistojen, kuten Flashin, käyttöä.
  • Siinä käytetään tekstiä, joka on luettavissa zoomaamatta.
  • Sen sisällön koko määräytyy näytön mukaan siten, ettei käyttäjien tarvitse vierittää sitä vaakasuunnassa tai zoomata sitä.
  • Linkit ovat riittävän kaukana toisistaan, jotta oikean linkin napauttaminen on vaivatonta.

Lisätietoja on käyttäjien mobiililaitteille soveltuville sivuille ohjaamista käsittelevässä blogikirjoituksessa.

Google Analyticsin muokatut hallintapaneelit
Käytä Google Analyticsin muokattua hallintapaneelia käyttäjien käyttäytymisen tutkimiseen.
  • Tutki liikenteen kasvun hallintapaneelin mobiililiikenteen tietoja ja selvitä, mitä laitteita käyttäjäsi käyttävät ja minkälaiset välittömät poistumisprosentit heillä on eri laiteluokissa.
  • Tarkista aktivoitumisen ja uskollisuuden hallintapaneelista laitekohtaiset aktivointitiedot, niin näet tarkemmin, kuinka paljon aikaa käyttäjät käyttävät kussakin laiteluokassa (voit tarkastella keskimääräistä istunnon kestoa).

Yleisiä lähestymistapoja moninäyttösivustojen toteuttamiseen

Monia eri näyttöjä tukevat verkkosivut voidaan toteuttaa kolmella eri tavalla:

• Responsiivinen verkkosuunnittelu: Kätevä suunnittelutekniikka, jossa kaikkia alustoja tukevat verkkosivut luodaan samaa HTML‑koodipohjaa käyttäen.
  • Sivujen dynaaminen näyttäminen: Verkkopalvelin tunnistaa vierailijan laitetyypin ja näyttää muokatun sivun, joka on suunniteltu nimenomaan kyseiselle laitteelle.
  • Erillinen mobiilisivusto: Kolmas vaihtoehto on luoda erillinen mobiilisivusto alkuperäisen pöytäkoneille tarkoitetun sivuston lisäksi.

Moninäyttöresursseja, joiden avulla pääset alkuun

Seuraavien resurssien avulla voit tarjota käyttäjille hyvän mobiilikokemuksen.

• Web Fundamentals

Web Fundamentals on kattava resurssi moninäyttöverkkosivujen kehittämiseen. Siellä on vaiheittaisia ohjeita, joita noudattamalla voit luoda useaa päätelaitetta tukevan sivuston.

• Verkkosivujen luominen moninäyttökuluttajalle

Moninäyttösivustojen luomista käsittelevässä artikkelissa perehdytään useaa päätelaitetta tukeviin sivustoihin liittyviin yleisiin lähestymistapoihin. Mukana on myös vinkkejä erinomaisen käyttökokemuksen luomiseen ja yleisten virheiden välttämiseen. Download

• Google Developers ‑mobiiliopas

Jos haluat luoda käyttäjäystävällisiä monia eri näyttöjä tukevia sivustoja sisällönhallintajärjestelmiä (CMS) käyttämällä, tutustu Google Developers ‑mobiilioppaan osioon, jossa käsitellään verkkosivusto‑ohjelmistojen muokkaamista. Mobiilioppaassa on myös pikaopas, joka helpottaa moninäyttöstrategiaan liittyvien päätösten tekemistä.

Moninäytöllä tulouttaminen

Tutustu moninäyttökäytäntöjä koskeviin usein kysyttyihin kysymyksiin ja varmista, että noudatat AdSense‑ohjelmasääntöjä, kun tuloutat moninäyttösivustosi.