Advertenties aanpassen

Het lettertype van advertenties aanpassen

U kunt een aangepast lettertype instellen als standaardlettertype voor uw account, zodat dit wordt gebruikt in al uw advertentieblokken van AdSense voor inhoud. U kunt ook aangepaste lettertype-instellingen kiezen voor afzonderlijke advertentieblokken.

Beschikbare lettertypen waaruit u kunt kiezen

U kunt kiezen uit de volgende lettertypen:

• Optimaal (aanbevolen): laat Google het beste lettertype kiezen voor uw advertentieblok op basis van prestaties.
  • Arial, Lora, Open Sans, Open Sans Light, Roboto Light, Slabo, Times, Ubuntu Light en Verdana.

Uit onze tests is gebleken dat deze lettertypen het beste presteren op sites van uitgevers. We blijven experimenteren met andere lettertypen en zullen u op de hoogte stellen wanneer er nieuwe lettertype-opties beschikbaar komen.

Een aangepast lettertype selecteren voor uw advertenties

U kunt op twee manieren aangepaste lettertypen instellen: voor alle advertentieblokken van AdSense voor inhoud in uw gehele account of voor afzonderlijke advertentieblokken.

Ga als volgt te werk om een aangepast lettertype in te stellen als standaardlettertype voor al uw advertentieblokken van AdSense voor content:
  1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Klik op Advertenties.
  3. Klik op Advertentiestijlen.
  4. Kies in het dropdownmenu 'Standaardlettertype' de gewenste lettertypefamilie.
  5. Klik op Opslaan.

Deze lettertype-instellingen worden gebruikt in alle advertentieblokken van AdSense voor inhoud die zijn ingesteld op het gebruik van uw standaardlettertypevoorkeuren.

Ga als volgt te werk om aangepaste lettertypen in te stellen voor afzonderlijke advertentieblokken:
Wanneer u een afzonderlijk advertentieblok maakt of updatet, kunt u een custom lettertype kiezen wanneer u de advertentiecode genereert.
  1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Klik op Advertenties.
  3. Ga als volgt te werk om uw custom lettertype te kiezen:
    Voor nieuwe advertentieblokken:
    1. Klik op +Nieuw advertentieblok.
    2. Selecteer een advertentiestijl in het gedeelte 'Tekstadvertentiestijl' van dit advertentieblok en klik op Kopiëren. Kies vervolgens de gewenste lettertypefamilie in het dropdown-menu en klik op Opslaan.
    3. Klik op Opslaan en code ophalen en voeg de code toe aan uw pagina's.

Voor bestaande advertentieblokken:

1. Zoek en selecteer de naam van het advertentieblok in de lijst.
    2. Klik in het gedeelte 'Tekstadvertentiestijl' van dit advertentieblok op Kopiëren en kies de gewenste lettertypefamilie in het dropdown-menu.
    3. Klik op Opslaan. Uw lettertypewijzigingen worden na ongeveer tien minuten doorgevoerd.
Als u de lettertype-instellingen voor een afzonderlijk advertentieblok aanpast, worden wijzigingen die u aanbrengt in de instellingen voor het standaardlettertype van uw account, niet toegepast op dat advertentieblok.