Mainosten muokkaaminen

Mainoskoko-opas

Seuraavien taulukoiden avulla voit valita parhaiten sivuillesi sopivat mainoskoot, jotka toimivat mahdollisimman tehokkaasti:

Tehokkaimmat mainoskoot
Muut tuetut mainoskoot
Alueelliset mainoskoot

Tehokkaimmat mainoskoot

Mainoskoko Kuvaus Tekstimainokset Näyttömainokset Mobiiliteksti- ja näyttömainokset*
300 x 250

Näytä todellisessa koossa
Tunnetaan myös nimellä "keskikokoinen suorakaide". Tarjoaa paremman mainosjakauman, mikä voi lisätä tuloja käytettäessä sekä teksti- että kuvamainoksia.

Toimii tehokkaasti tekstisisältöön tai artikkelien loppuun sijoitettuna.
336 x 280

Näytä todellisessa koossa
Tunnetaan myös nimellä "suuri suorakaide". Tarjoaa paremman mainosjakauman, mikä voi lisätä tuloja käytettäessä sekä teksti- että kuvamainoksia.

Toimii tehokkaasti tekstisisältöön tai artikkelien loppuun sijoitettuna.

728 x 90

Näytä todellisessa koossa
Tunnetaan myös nimellä "jättibanneri". Tarjoaa paremman mainosjakauman, mikä voi lisätä tuloja käytettäessä sekä teksti- että kuvamainoksia.

Toimii tehokkaasti sijoitettuna pääsisällön yläpuolelle ja keskusteluryhmäsivustoihin.

300 x 600

Näytä todellisessa koossa
Kutsutaan toisinaan puolen sivun mainokseksi. Tämä muoto tarjoaa suuremman tilan mainostajan viestille sekä paremman sitouttamisen.

300 x 600 on nopeimmin yleistyvä koko näyttökertojen määrän perusteella arvioituna. Tämä on myös osoitus trendistä, jonka mukaisesti julkaisijat tarjoavat visuaalisesti tehokkaampia mainoskokoja, joita tuotemerkkimainostajat suosivat.

320 x 100

Näytä todellisessa koossa
Tunnetaan myös nimellä "suuri mobiilibanneri". Voidaan käyttää vaihtoehtona 320 x 50- ja 300 x 250 -mainoksille.

Nämä mainokset tarjoavat mainostajille kaksikertaisen korkeuden tavalliseen "mobiilijättibanneriin" verrattuna.

Alkuun

Muut tuetut mainoskoot

Mainoskoko Kuvaus Tekstimainokset Näyttömainokset Mobiiliteksti- ja näyttömainokset*
320 x 50 Tunnetaan myös nimellä "mobiilijättibanneri". Tämä muoto on mobiililaitteille optimoitu banneri.

Näiden mainosten on osoitettu toimivan hyvin suurina älypuhelinmainoksina – erityisesti sivun alareunassa.

468 x 60 Tunnetaan myös nimellä "banneri". Se sopii pieniin tiloihin, joihin 728 x 90 -jättibanneri ei mahdu.

Tähän mainoskokoluokkaan kuuluvien näyttömainosten saatavuus on kuitenkin yleensä rajoitettu, mikä voi heikentää mainoksen optimaalista tehokkuutta.

234 x 60 Tunnetaan myös nimellä "puolibanneri". Tämä muoto mahtuu pieniin tiloihin.

Tämä koko ei toimi aina yhtä tehokkaasti kuin muut pienen koon ja saatavilla olevien näyttömainosten rajoitetun käytettävyyden takia.

120 x 600 Tämä muoto tunnetaan myös nimellä "torni", ja se mahtuu kapeampiin tiloihin, joissa ei voida käyttää "leveä torni" -kokoisia (160 x 600) mainoksia.

Tähän mainoskokoon kuuluvien näyttömainosten saatavuus on rajoitettu, mikä voi heikentää mainoksen optimaalista tehokkuutta.

120 x 240 Tunnetaan myös nimellä "pystybanneri". Se sopii pieniin tiloihin.

Tämä koko ei toimi aina yhtä tehokkaasti kuin muut pienen koon ja saatavilla olevien näyttömainosten rajoitetun käytettävyyden takia.

160 x 600 Tunnetaan myös nimellä "leveä torni". Tarjoaa paremman mainosjakauman, mikä voi lisätä tuloja käytettäessä sekä teksti- että kuvamainoksia.

Tehokkain käytettäessä verkkosivujen sivupalkkien vieressä.

300 x 1 050 Tunnetaan myös nimellä "muotokuva". Brändikeskeinen muoto, joka toimii hyvin sijoitettuna sisällön viereen sivun oikealle tai vasemmalle puolelle. Tämä muoto on hyvin integroitavissa useimpien sivustojen sisältöön ja asetteluun, ja se tarjoaa mainostajille mahdollisuuden luoda mukaansa tempaavaa, luovaa sisältöä mainosyksikössä.
Mainostajien tarve suuremmille mainosmuodoille on kasvussa, mutta käytettävissä olevien tämän kokoisten näyttömainosten määrä on tällä hetkellä rajallinen.

970 x 90 Tunnetaan myös nimellä "suuri jättibanneri". Tämä mainosmuoto suurenee 970 x 415 -kokoon ja työntää samalla muut sivun elementit varovasti alaspäin. Käyttäjän ensimmäinen näyttökerta tuottaa automaattisen alas aukeavan käyttökokemuksen. Kaikilla seuraavilla näyttökerroilla suoritetaan käyttäjän käynnistämä alaspäin aukeaminen, joka laajenee käyttäjän klikatessa.

Tämä koko soveltuu ihanteellisesti teräväpiirtosisällön, kuten videoiden, valokuvien, animaatioiden ja sovellusten, näyttämiseen.

970 x 250 Tunnetaan myös nimellä "billboard". Brändikeskeinen muoto, joka toimii hyvin sijoitettuna merkittävään kohtaan sivulla, kuten sivun pääsisällön yläpuolelle.
Mainostajien tarve suuremmille mainosmuodoille on kasvussa, mutta käytettävissä olevien tämän kokoisten näyttömainosten määrä on tällä hetkellä rajallinen.

250 x 250 Tunnetaan myös nimellä "neliö". Se sopii pieniin tiloihin, joihin isot suorakaiteet eivät mahdu.

Tähän mainoskokoluokkaan kuuluvien näyttömainosten saatavuus on kuitenkin yleensä rajoitettu, mikä voi heikentää mainoksen optimaalista tehokkuutta.
200 x 200 Tunnetaan myös nimellä "pieni neliö". Se sopii pieniin tiloihin, joihin isot suorakaiteet eivät mahdu.

Tähän mainoskokoluokkaan kuuluvien näyttömainosten saatavuus on kuitenkin yleensä rajoitettu, mikä voi heikentää mainoksen optimaalista tehokkuutta.
180 x 150 Tunnetaan myös nimellä "pieni suorakaide". Se sopii pieniin tiloihin.

Tämä koko ei aina toimi yhtä tehokkaasti kuin muut pienen koon ja saatavilla olevien näyttömainosten rajoitetun käytettävyyden takia.

125 x 125 Tämä muoto tunnetaan myös nimellä "painike", ja se mahtuu pieniin tiloihin.

Tämä koko ei aina toimi yhtä tehokkaasti kuin muut pienen koon ja saatavilla olevien näyttömainosten rajoitetun käytettävyyden takia.

Alkuun

Alueelliset mainoskoot

Seuraavat mainoskoot ovat saatavana vain AdSense-julkaisijoille Norjassa, Ruotsissa, Suomessa, Venäjällä, Ukrainassa, Kazakstanissa, Armeniassa, Azerbaidžanissa, Valko-Venäjällä, Kirgisiassa, Moldovassa, Tadžikistanissa, Turkmenistanissa ja Uzbekistanissa:
Mainoskoko Kuvaus Tekstimainokset Näyttömainokset Mobiiliteksti- ja näyttömainokset*
240 x 400 Tunnetaan myös nimellä "pystysuuntainen suorakaide". Suosituin mainoskoko Venäjällä.
980 x 120 Tunnetaan myös nimellä "panoraama". Suosituin koko Ruotsissa ja Suomessa. Voidaan käyttää myös korvaavana kokona Norjassa.

Toimii tehokkaasti sijoitettuna pääsisällön yläpuolelle.

250 x 360 Tunnetaan myös nimellä "kolminkertainen laajeneva mainos". Toiseksi suosituin koko Ruotsissa.

Toimii tehokkaasti sijoitettuna verkkosivun sivupalkkien viereen.

930 x 180 Tunnetaan myös nimellä "yläbanneri". Erittäin suosittu mainoskoko Tanskassa.

Toimii tehokkaasti sijoitettuna pääsisällön yläpuolelle.

580 x 400 Tunnetaan myös nimellä "verkkobanneri". Hyvin suosittu mainoskoko Norjassa.

Toimii tehokkaasti tekstisisältöön sijoitettuna.

Seuraavat mainoskoot ovat saatavilla vain Puolassa oleville AdSense-mainostajille:
Mainoskoko Kuvaus Tekstimainokset Näyttömainokset Mobiiliteksti- ja näyttömainokset*
750 x 300 Tunnetaan myös nimellä "kolminkertainen billboard". Kolmanneksi suosituin koko Puolassa. Voidaan käyttää vaihtoehtona "kaksinkertaiselle billboardille".
750 x 200 Tunnetaan myös nimellä "kaksinkertainen billboard". Suosituin koko Puolassa.

Toimii hyvin aseteltuna verkkosivun valikon ylä- tai alapuolelle.

750 x 100 Tunnetaan myös nimellä "billboard". Hyvin suosittu koko Puolassa.

Toimii hyvin sekä brändin mainoskampanjoissa että suoravastausmarkkinointikampanjoissa.

*älypuhelin

Alkuun