Implementatie van advertentiecode

Een advertentieblok maken

Volg de onderstaande stappen om een nieuw advertentieblok voor AdSense te maken dat u in uw account kunt beheren.

1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Klik op Advertenties.
  3. Klik op Advertentieblokken.
  4. Klik op +Nieuw advertentieblok.
  5. Geef uw advertentieblok een naam. U kunt het beste een unieke, beschrijvende naam gebruiken om dit advertentieblok later te kunnen terugvinden.
  6. Kies in het gedeelte 'Advertentieformaat' het formaat van de advertenties die u wilt weergeven:
    1. We raden u aan de optie 'Aanbevolen advertentieformaten' geselecteerd te laten. Als u andere advertentieformaten wilt bekijken, selecteert u een andere optie in het dropdownmenu Weergeven.
      Over het algemeen leveren brede advertentieblokken betere resultaten op. We raden u aan een van onze aanbevolen advertentieformaten te gebruiken. Van deze formaten is bekend dat ze op tal van verschillende sites goede resultaten opleveren. Bij advertentieformaten die goed presteren op mobiele apparaten, wordt een pictogram van een mobiel apparaat weergegeven mobile icon.
    2. (Optioneel) Klik op Voorbeeld als u een voorbeeld wilt zien van hoe een advertentie eruitziet.
    3. Selecteer het gewenste advertentieformaat.
  7. Selecteer in het dropdown-menu Advertentietype het type advertentie dat u op uw pagina's wilt weergeven.
    We raden u ten zeerste aan zowel tekst- als beeldadvertenties weer te geven. Door meer advertentietypen weer te geven, kunt u meer inkomsten genereren.
  8. (Optioneel) Pas een advertentiestijl toe op uw tekstadvertenties.
    Details weergeven
    Advertentiestijlen bieden u controle over hoe tekstadvertenties eruit komen te zien op uw site. Meer informatie over hoe u de juiste advertentiestijl kiest.
    Als u een tekstadvertentiestijl wilt toepassen, kunt u het volgende doen in het gedeelte 'Tekstadvertentiestijl':
    • U kunt een bestaande advertentiestijl selecteren. Meer informatie over onze vooraf gedefinieerde advertentiestijlen.
    • U kunt een bestaande advertentiestijl bewerken. Selecteer de advertentiestijl die u wilt bewerken, klik op Kopiëren, wijzig de instellingen voor kleur en lettertype en klik vervolgens op Opslaan. De bewerkte stijl wordt opgeslagen als een nieuwe aangepaste advertentiestijl.
      Of:
    • U kunt uw eigen aangepaste advertentiestijl maken. Klik op Nieuwe stijl maken, kies uw eigen voorkeuren voor kleur en lettertype en klik op Opslaan.
  9. (Optioneel) Stel een aangepast kanaal in om uw advertentieblok bij te houden.
    Details weergeven
    Aangepaste kanalen zijn een geavanceerde functie waarmee u bepaalde advertentieblokken kunt groeperen en de prestaties kunt bijhouden. Meer informatie over aangepaste kanalen. Als u een aangepast kanaal wilt toevoegen om uw advertentieblok bij te houden, voert u een van de volgende stappen uit in het gedeelte 'Aangepaste kanalen':
    • Selecteer een bestaand aangepast kanaal uit de lijst door op de pijlknop te klikken.
      Of:
    • Klik op Nieuw aangepast kanaal maken en ga als volgt te werk in het venster 'Nieuw aangepast kanaal toevoegen' dat wordt weergegeven:
      1. Geef uw aangepaste kanaal een naam die duidelijk beschrijft welke typen advertentieblokken u bijhoudt met het kanaal en waaraan u het kanaal later kunt herkennen. Bijvoorbeeld 'autopagina' of 'blauwe_skyscrapers'.
      2. Selecteer met de pijlknop eventuele extra advertentieblokken die u wilt bijhouden met dit kanaal.
      3. Als u dit aangepaste kanaal wilt weergeven aan adverteerders als advertentieplaatsing die kan worden getarget, vinkt u het selectievakje Dit aangepaste kanaal weergeven als een advertentieplaatsing die adverteerders kunnen targeten aan en geeft u de gevraagde gegevens op. U kunt het selectievakje ook leeg laten om een aangepast kanaal uitsluitend voor trackingdoeleinden te maken.
      4. Klik op Opslaan.
  10. Kies in het dropdownmenu Als er geen advertenties beschikbaar zijn wat u in uw advertentieblok wilt laten weergeven als Google geen getargete advertenties beschikbaar heeft.
  11. Klik op Opslaan en code ophalen.
  12. Laat in het vak Advertentiecode het codetype ingesteld op Asynchroon (de standaardwaarde), tenzij u synchrone advertentiecode wilt gebruiken. Meer informatie over asynchrone advertentiecode.
  13. Kopieer en plak de advertentiecode in de HTML-broncode van uw pagina's op de plekken waar u de advertenties wilt weergeven. Als u niet zeker weet hoe u dit moet doen, kunt u onze Implementatiehandleiding voor code raadplegen.

Nadat u uw website heeft opgeslagen, worden de advertenties na enkele minuten weergegeven.

Als u de instellingen voor dit advertentieblok later wilt wijzigingen, bewerkt u het advertentieblok in de lijst met advertentieblokken op de pagina Advertenties.