Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Annonseenheter

Opprett bannerannonseenheter

Hvis du vil opprette nye bannerannonseenheter du kan administrere via kontoen din, kan du følge denne fremgangsmåten:

1. Logg på AdSense-kontoen din.
  2. Klikk på Annonser.
  3. Klikk på Etter annonseenhet.
  4. Klikk på Bannerannonser.
  5. Gi annonseenheten et navn. Vi foreslår at du bruker et unikt, beskrivende navn, så du enklere kan finne igjen annonseenheten senere.
  6. Gå til Annonsestørrelse-delen, og velg størrelsen på annonsene du vil vise:
    • Vi anbefaler at du velger Responsiv. Med responsive annonser blir størrelsen automatisk tilpasses siden de vises på og enhetene brukerne benytter seg av. Finn ut mer om den responsive atferden til bannerannonseenheter.
    • Hvis du foretrekker selv å bestemme størrelsen på annonsene som skal vises på siden din, kan du velge Fast og oppgi ønsket høyde og bredde. Vær oppmerksom på bare et begrenset antall annonser kan være tilgjengelige for annonseenheter med fast størrelse. Dette betyr i klartekst at du kan oppnå høyere inntekter med responsive annonseenheter. Du kan finne ut mer om dette i retningslinjene for bannerannonseenheter med fast størrelse.
  7. Klikk på Lagre og hent kode.
  8. Kopiér annonseenhetskoden, og lim den inn mellom <body><body/>-taggene på de sidene der du vil at det skal vises annonser. Hvis du er usikker på hvordan dette skal gjøres, kan det være lurt å se gjennom veiledningen for kodeimplementering.
  9. Klikk på Ferdig.

Som regel vises annonser på siden etter noen minutter, men noen ganger kan det ta opptil en time. Hvis du fortsatt ikke ser annonsene etter en time, må du kontrollere at statusen «Klar» er angitt for nettstedet dittNettsteder-siden din.

Sporing av resultater du oppnår med bannerannonseenheter

Du kan spore resultatene du oppnår med de responsive bannerannonseenhetene dine, i Annonseenheter-rapporten på Rapporter-siden din. Hvis du vil spore størrelsen på annonseenhetene vist via annonseenhetene dine, kan du lese gjennom Reklamestørrelser-rapporten.