Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Policyer

AdSense-konto inaktiverat på grund av ogiltig trafik

Vi förstår att du kan ha frågor om ditt konto och åtgärderna vi vidtar för att skydda våra annonsörer. Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna om konton som har inaktiverats på grund av ogiltig trafik.

Varför inaktiverades mitt konto?

Eftersom vi måste skydda vårt spårningssystem kan vi inte ge utgivare information om deras kontoaktivitet. Här ingår bland annat information om sidor, användare och tjänster från tredje part som kan ha varit inblandade.

Google tar ogiltig trafik på stort allvar. Alla klick och exponeringar analyseras för att avgöra om de passar in i ett användningsmönster som på artificiell väg kan öka en annonsörs kostnader eller en utgivares intäkter. Om vi bedömer att ett AdSense-konto kan utgöra en risk för våra Google Ads-annonsörer kan vi inaktivera kontot för att skydda våra annonsörers intressen.

Läs mer om vanliga orsaker till att AdSense-konton inaktiveras på grund av ogiltig trafik.

Till sist: Enligt våra användarvillkor har Google rätt att efter eget gottfinnande bestämma vad som utgör ogiltig trafik.

Kan mitt konto återställas när det har inaktiverats på grund av ogiltig trafik?

Vi samarbetar gärna med dig om att lösa eventuella problem. Om du anser att beslutet var felaktigt och du i god tro kan hävda att den ogiltiga trafiken inte beror på att du eller någon som du är ansvarig för har begått handlingar eller varit försumlig, kan du överklaga inaktiveringen genom att fylla i formuläret för överklagande av ogiltig aktivitet.

När vi har tagit emot ditt överklagande gör vi vårt bästa för att informera dig snabbt och vidtar lämpliga åtgärder vid behov. Tänk dock på att det inte finns någon garanti för att ditt konto kommer att återställas.

När vi har fattat ett beslut om ett överklagande kanske vi inte behandlar eventuella ytterligare överklaganden.

Har ni några tips på hur man formulerar ett lämpligt överklagande av ogiltig trafik?

Här kommer några tips som kan vara till hjälp när du formulerar ditt överklagande:

• Läs igenom de vanliga orsakerna till att AdSense-konton inaktiveras på grund av ogiltig trafik. Gäller någon av dessa orsaker dig eller ditt innehåll? Har dina vänner klickat på dina annonser för många gånger? Har du köpt trafik som har lett till en ökning av ogiltig trafik? Kan du göra innehållsändringar och/eller ändra beteende för att förhindra att den ogiltiga trafiken uppkommer igen?
  • Granska annonsimplementeringarna på din datorwebbplats, mobilwebbplats och/eller i din app. Fundera på hur den typiska användarresan ser ut och se om annonsimplementeringarna kan leda till att användare klickar på dina annonser av misstag.
  • Ange den e-postadress som är kopplad till det avstängda Google AdSense-kontot i formuläret för överklagande. Det gör det lättare för oss att hitta ditt konto och påskyndar handläggningen.
  • Berätta vilka ändringar du kommer att göra inför framtiden. Vilka system eller beteenden har du infört för att se till att detta inte händer igen? Berätta till exempel hur du har justerat dina annonsimplementeringar, utvärderat dina trafikkällor och så vidare.

Mitt konto har inaktiverats och mitt överklagande har avslagits. Kan jag gå med i programmet på nytt eller registrera ett nytt konto?

Vi förstår att du har frågor om åtgärderna som har vidtagits mot ditt konto. Åtgärderna är resultatet av en noggrann utredning som har utförts av vårt team med specialister med hänsyn till våra annonsörers, utgivares och användares intressen. Även om du är besviken på vårt beslut är det inte möjligt för oss att återställa ditt konto.

Utgivare som har inaktiverats på grund av ogiltig trafik tillåts inte delta i AdSense i framtiden. De får därför inte registrera nya konton.

Google förbehåller sig rätten att inaktivera konton av vilken anledning som helst, inräknat ogiltig trafik oavsett källa.

Mitt konto har inaktiverats eftersom det var relaterat till ett annat inaktiverat konto. Kan ni berätta mer om denna relation?

Precis som när det gäller ogiltig trafik har vi inte möjlighet att ge utgivare någon information om de relationer vi hittar mellan utgivares konton. Vi vidtar dessa försiktighetsåtgärder gentemot alla våra utgivare för att skydda vårt spårningssystem.

Om vi bedömer att ett AdSense-konto kan utgöra en risk för våra Google Ads-annonsörer kan vi inaktivera kontot för att skydda våra annonsörers intressen.

Får jag fortfarande betalt för mina AdSense-intäkter?

Utgivare som inaktiveras på grund av ogiltig trafik och/eller överträdelser av våra utgivarpolicyer kan ha rätt till en sista utbetalning av den del av intäkterna som inte har bedömts som ogiltiga. I samband med att kontot inaktiveras införs en betalningsspärr på 30 dagar för att den slutliga betalningen (i tillämpliga fall) ska kunna beräknas. Efter denna 30-dagarsperiod kan du logga in på AdSense för att se ditt eventuella resterande saldo och begära utbetalning. Avdrag från ditt slutliga saldo för ogiltig trafik och/eller överträdelser av utgivarpolicyer återbetalas till berörda annonsörer när det är lämpligt och möjligt.

Jag har precis fått min pinkod. Vad ska jag göra med den?

Du kan bortse från pinkoden, eftersom utgivare som har inaktiverats på grund av ogiltig klickaktivitet inte får fler utbetalningar.

Jag vill låta en annan AdSense-utgivare placera annonser på min webbplats. Leder det till kontoproblem för dem? Har min webbplats också inaktiverats?

AdSense-utgivare får placera annonser på alla webbplatser som följer programpolicyerna för AdSense och användarvillkoren. Utgivarnas kontostatus behöver inte överensstämma med huruvida en viss webbplats uppfyller våra policyer. Om vi bedömer att det andra utgivarkontot kan utgöra en risk för våra Google Ads-annonsörer kan vi inaktivera det för att skydda våra annonsörers intressen.

Om en person som är släkt med mig skapar ett AdSense-konto, inaktiveras då också hens konto?

Om vi anser att en besläktad utgivares konto kan utgöra en risk för våra Google Ads-annonsörer kan vi inaktivera det för att skydda våra annonsörers intressen.

Kan jag fortfarande få skatteblanketter för betalningarna jag har tagit emot?

Om du redan har fått betalningar från oss eller om du har ett utestående saldo på ditt konto får du vid behov en skatteblankett från oss. Läs mer om hur du betalar skatt på dina intäkter från AdSense.

Mitt konto har återställts. Varför visas inga annonser på mina webbplatser eller i mina appar eller videor?

När ditt AdSense-konto har återställts kan det ta upp till 48 timmar innan alla våra servrar har uppdaterats och annonsvisningen återupptas. Vi beklagar detta och uppskattar ditt tålamod.

Om du är YouTube-utgivare kan du behöva länka din YouTube-kanal till ditt AdSense-konto på nytt. Mer information finns i Skapa ett AdSense-konto för betalningar.