Käytännöt

AdSense-ohjelmakäytännöt

Kaikkien julkaisijoiden on noudatettava Googlen julkaisijakäytäntöjä ja seuraavia käytäntöjä, joten lue ne huolellisesti. Jos et noudata näitä käytäntöjä eikä Google ole myöntänyt lupaa niistä poikkeamiseen, pidätämme oikeuden lopettaa mainostamisen sivustollasi ja poistaa AdSense-tilisi käytöstä milloin tahansa. Jos tilisi poistetaan käytöstä, et voi enää osallistua AdSense-ohjelmaan.

Saatamme muuttaa käytäntöjä milloin tahansa, joten käy tarkistamassa päivitykset täältä usein. Verkossa julkaistujen käyttöehtojemme mukaan on sinun vastuullasi pysyä ajan tasalla käytännöistä ja noudattaa niitä. Näistä käytännöistä saa poiketa vain Googlen luvalla.

Julkaisijat saavat sijoittaa AdSense-koodia sivuille, joiden sisältö on Googlen julkaisijarajoitusten alaista, mutta tällaisen sisällön yhteydessä näkyy todennäköisesti vähemmän mainoksia kuin muun, rajoittamattoman sisällön yhteydessä.

Laajenna kaikki Tiivistä kaikki

Kelpaamattomat klikkaukset ja impressiot

Julkaisijat eivät saa klikata omia mainoksiaan tai käyttää mitään keinoja (eivät myöskään manuaalisia menetelmiä) impressioiden tai klikkausten keinotekoiseen lisäämiseen.

Lue lisää

Google-mainosten klikkausten on perustuttava käyttäjien aitoon kiinnostukseen. Kaikki menetelmät, jotka tuottavat Google‑mainosten klikkauksia tai impressioita keinotekoisesti, ovat kiellettyjä. Kiellettyihin menetelmiin kuuluvat muun muassa toistuvat manuaaliset klikkaukset tai impressiot, klikkauksia ja impressioita automaattisesti luovat työkalut sekä robottien tai vilpillisten ohjelmistojen käyttäminen. Omien mainosten klikkaaminen mistä tahansa syystä on ehdottomasti kielletty.

Käyttäjien houkutteleminen klikkaamaan tai katsomaan mainoksia (mainospaikat, jotka eivät tarjoa palkkiota)

Palkkion tarjoavia mainospaikkoja lukuun ottamatta julkaisijat eivät saa pyytää muita klikkaamaan tai katsomaan mainoksiaan tai käyttää vilpillisiä menetelmiä klikkausten tai katselukertojen hankkimiseen. Kiellettyä on muun muassa korvauksen tarjoaminen käyttäjille mainosten katsomisesta tai hakujen tekemisestä, lupaukset kerätä rahaa kolmansille osapuolille kyseisellä toiminnalla tai kuvien sijoittaminen yksittäisten mainosten viereen.

Lue lisää

Haluamme taata käyttäjille ja mainostajille hyvän käyttökokemuksen. Siksi AdSense-ohjelmaan osallistuvat julkaisijat eivät saa

• palkita käyttäjiä mainosten katsomisesta tai hakujen tekemisestä tai luvata kolmannelle osapuolelle korvausta tällaisesta toiminnasta
  • kehottaa käyttäjiä klikkaamaan Google-mainoksia esimerkiksi seuraavilla ilmaisuilla: "klikkaa mainoksia", "tue meitä" tai "käy näillä sivustoilla"
  • kiinnittää käyttäjän huomiota mainoksiin nuolilla tai muilla graafisilla keinoilla
  • sijoittaa harhaanjohtavia kuvia yksittäisten mainosten läheisyyteen
  • sijoittaa mainoksia sivun päällä kelluviin ikkunoihin
  • muokata mainoksia niin, että niitä ei voi erottaa sivun muusta sisällöstä
  • muokata sivuston sisältöä niin, että sitä on vaikea erottaa mainoksista
  • sijoittaa harhaanjohtavia otsikoita Google-mainosyksiköiden yläpuolelle. Mainoksen tunnisteena voi olla "Sponsoroidut linkit" tai "Mainokset" mutta ei esimerkiksi "Suosikkisivustot" tai "Päivän parhaat tarjoukset".

Liikenteen lähteet

Google-mainoksia ei saa sijoittaa sivuille, jotka saavat liikennettä tietyistä lähteistä. Julkaisijat eivät esimerkiksi saa osallistua ohjelmiin, joissa maksetaan klikkauksista. He eivät saa myöskään lähettää ei‑toivottuja sähköposteja eivätkä käyttää ohjelmistosovelluksen toiminnan käynnistämiä mainoksia. Online-mainontaa käyttävien julkaisijoiden on lisäksi varmistettava, että heidän sivunsa ovat Googlen laskeutumissivuja koskevien laatusääntöjen mukaisia.

Lue lisää

Haluamme taata miellyttävän käyttökokemuksen sekä internetin käyttäjille että Google-mainostajille. Siksi Google-mainoksia sisältävät sivustot eivät saa

• käyttää klikkauksia tai impressioita luovia kolmansien osapuolten palveluita, esimerkiksi klikkauksista ja selauksesta maksavia ohjelmia, automaattisia selausohjelmia tai klikkaustenvaihto-ohjelmia
  • mainostaa ei-toivotuilla massasähköposteilla tai mainoksilla kolmansien osapuolten verkkosivustoilla
  • näyttää Google-mainoksia, ‑hakukenttiä tai ‑hakutuloksia esimerkiksi työkalupalkkien ja muiden ohjelmistosovellusten toiminnan seurauksena
  • latautua ohjelmistolla, joka voi käynnistää ponnahdusikkunoita, ohjata käyttäjiä ei-toivotuille sivustoille, muokata selainasetuksia tai muulla tavoin häiritä sivustolla liikkumista (velvollisuutenasi on varmistaa, ettei mikään mainosverkosto tai kumppanijäsen käytä tällaisia menetelmiä ohjatakseen liikennettä sivuille, jotka sisältävät AdSense-koodisi)
  • vastaanottaa liikennettä online-mainonnasta, ellei sivusto noudata Googlen laskeutumissivuja koskevia laatusääntöjä. Käyttäjien on esimerkiksi pystyttävä helposti löytämään se, mitä mainoksesi lupaa.

Mainoksen toiminta

Julkaisijat saavat tehdä muutoksia AdSense-mainoskoodiin, mikäli kyseiset muutokset eivät keinotekoisesti paranna mainoksen tuloksia tai aiheuta vahinkoa mainostajille. Lue lisää artikkelista AdSense-mainoskoodin muuttaminen.

Mainoksen sijoittelu

Julkaisijoiden kannattaa kokeilla erilaisia mainossijoitteluja ja -muotoja. AdSense-koodia ei kuitenkaan saa sijoittaa sopimattomiin paikkoihin, kuten ponnahdusikkunoihin, sähköposteihin tai ohjelmistoihin. Julkaisijoiden on myös noudatettava jokaisen käyttämänsä tuotteen käytäntöjä. Lisätietoa on mainossijoittelukäytäntöjä koskevassa artikkelissa.

Katso kaikki mainossijoittelua koskevat käytännöt

Google-mainoksia, ‑hakukenttiä tai ‑hakutuloksia ei saa

• integroida minkäänlaiseen ohjelmistosovellukseen, kuten työkalupalkkeihin (ei koske AdMobia)
  • näyttää ponnahdusikkunoissa tai taakse jäävissä ponnahdusikkunoissa (koskee myös tapauksia, joissa Google-mainoksia, ‑hakukenttiä tai ‑hakutuloksia sisältävä sivu latautuu ponnahdusikkunaan tai taakse jäävään ponnahdusikkunaan)
  • sijoittaa sähköpostiviesteihin tai sivuille, joiden tärkeintä sisältöä ovat sähköpostiviestit
  • sijoittaa sivuille, joiden tärkein sisältö on dynaamista (kuten livechat, pikaviestit tai automaattisesti päivittyvät kommentit)
  • sijoittaa muulle kuin sisältöpohjaiselle sivulle (ei koske AdSense for search- ja AdSense for mobile search ‑palveluja)
  • sijoittaa sivuille, joiden ensisijainen tarkoitus on mainostaminen
  • sijoittaa sivuille, joiden URL-osoitteessa tai sisällössä luvatta käytetyt logot, tavaramerkit tai muut brändiominaisuudet voivat saada käyttäjät luulemaan, että sivut liittyvät Googleen
  • sijoittaa muihin Googlen tuotteisiin tai palveluihin, niiden sisälle tai rinnalle tavalla, joka rikkoo kyseisen tuotteen tai palvelun käytäntöjä.
  • sijoittaa sivuille, joilla on kehystettyä sisältöä. Sisällön kehystys tarkoittaa sitä, että sivustolla tai sovelluksessa näkyy kehyksen tai ikkunan sisällä jokin toinen sivusto, jonka omistajalta ei ole pyydetty lupaa kyseisen sisällön näyttämiseen.

Sivuston toiminta

Google-mainoksia sisältävillä sivustoilla tulisi olla helppo liikkua. Sivustot eivät saa muuttaa käyttäjien asetuksia, uudelleenohjata käyttäjiä ei‑toivotuille sivustoille, käynnistää latauksia tai sisältää haittaohjelmia, ponnahdusikkunoita tai taakse jääviä ponnahdusikkunoita, jotka häiritsevät sivustolla liikkumista.

Harhaanjohtava sivustonavigointi

Julkaisijat eivät saa pyrkiä lisäämään klikkausten tai katselukertojen määrää vilpillisillä menetelmillä, joilla mainokset sijoitetaan siten, että niitä voidaan luulla valikko-, navigointi- tai latauslinkeiksi. Muista, että jokaisen julkaisijan on varmistettava mainostensa toteutus siten, että se noudattaa mainosten sijoittelukäytäntöjä.

Tällä tarkoitetaan muun muassa

• perättömiä väittämiä striimattavasta sisällöstä tai latauksista
  • linkitystä olemattomaan sisältöön
  • käyttäjien uudelleenohjausta epäolennaisille tai harhaanjohtaville verkkosivuille
  • muun tyyppisiä navigointeja, joiden tavoitteena on tarkoituksellisesti johtaa käyttäjiä harhaan
  • sivuja, joilla mainokset on sijoitettu paikkoihin, jotka on yleensä tarkoitettu navigointielementeille.

Verkkosisällön katselukehysten tekniset vaatimukset sovelluksissa

Sovelluskehittäjien, jotka haluavat ansaita rahaa julkaisemalla AdSense- ja Ad Manager ‐palveluissa näkyviä Display-mainoksia verkkosisällön katselukehyksen kautta, on käytettävä jotakin seuraavista integrointivaihtoehdoista:

1. WebView API for Ads
    Sovelluskehittäjien kannattaa integroida WebView API for Ads, jotta WebView-instanssit (Android: WebView, iOS: WKWebView) voidaan rekisteröidä Google Mobile Ads SDK:lla.

developer documentationLue lisää Androidia ja iOS:ää koskevista kehittäjäohjeista.

Jos Google Mobile Ads SDK on käytössä ja julkaisija noudattaa kaikkia sovellettavia ohjelmakäytäntöjä ja ohjeita, sovelluksen sisäisiä AdMob- ja Ad Manager ‑mainoksia voi näkyä WebView'n vieressä.

Muistathan, että WebView'ssä näkyvään sisältöön sovelletaan samaa sisältökäytäntöä kuin selaimessa näkyvään sisältöön.
  2. Muut tuetut katselukehykset:

Arkaluontoiset tapahtumat

Arkaluontoinen tapahtuma on odottamaton tapahtuma tai kehityskulku, joka aiheuttaa merkittäviä riskejä Googlen mahdollisuuksille tarjota laadukasta, relevanttia ja totuudellista tietoa sekä vähentää epäsensitiivistä ja hyötymistarkoituksessa luotua sisältöä keskeisistä ja kaupallistetuista ominaisuuksista. Saatamme ryhtyä toimenpiteisiin, jos jokin arkaluontoinen tapahtuma aiheuttaa tällaisia riskejä.

Tuotekohtaiset käytännöt

Päivitetty viimeksi: 9.2.2024