Bannerannonser

Videoannonser

Videoannonser er en annonsetype som kan vises på AdSense-nettsteder. De kan vises på sider der du har valgt å vise bildeannonser og bruker en annonsestørrelse som støttes. Annonsører kan kjøpe videobeholdning basert på klikk eller visninger. Utgivere ser resultatene for videoannonsene i en videobeholdning basert på inntektene per tusen visninger.

Slik fungerer de:

• Annonsen vises først som et statisk åpningsbilde. Når en bruker ser bildet, telles dette som en annonsevisning.
  • Videoen spilles av hvis brukeren klikker på bildet eller avspillingsknappen.
  • Hvis brukeren klikker på visningsadressen eller annonsen mens den spilles av, kommer brukeren til annonsørens nettsted. Vi teller dette som et klikk i rapportene dine.

Brukerne kan styre volumet og spille av videoen på nytt hvis de ønsker det. Videoen spilles ikke av på nytt automatisk.

Hvordan aktiverer jeg visning av videoannonser på sidene mine?

Du må gjøre to ting for å aktivere visning av videoannonser på sidene:

1. Bruk et av videoannonseformatene som støttes.
  2. Definer at annonseenheten skal vise tekst- og bildeannonser eller bare bildeannonser. Vi anbefaler at du velger både tekst- og bildeannonser for å optimalisere annonsevariasjon og inntekter.

Hvilke annonsestørrelser kan vise videoannonser?

Videoannonser er tilgjengelige i følgende støttede størrelser:

• leaderboard (728 x 90)
  • skyskraper (120 x 600)
  • bred skyskraper (160 x 600)
  • lite kvadrat (200 x 200)
  • kvadrat (250 x 250)
  • stort rektangel (336 x 280)
  • rektangel (300 x 250)

Se eksempler på disse videoannonsestørrelsene.

Hvordan målrettes videoannonser?

Videoannonser målrettes på samme måte som tekst- og bildeannonser målrettes på sidene dine – etter kontekst eller gjennom plasseringsmålretting. Finn ut mer om annonsemålretting.

Hvordan tjener jeg på videoannonser?

Inntektene fra videoannonser avhenger av prissettingen av de spesifikke videoannonsene du viser. Videoannonser kan enten være kostnad per klikk (CPC) eller kostnad per tusende visning (CPM). Når du betales basert på CPC, mottar du inntekter for hvert gyldige klikk på annonsen, dvs. klikk på visningsnettadressen eller avspilling av videoen som sender brukeren til annonsørens nettsted. Når du betales basert på CPM, betales du for visninger av åpningsbildet, i stedet for avspillinger av videoen.

Vil jeg tjene mer med videoannonser?

På samme måte som med tekst- og bildeannonser kan vi ikke garantere hva du kommer til å tjene på videoannonser. Visning av videoannonser sammen med tekst- og bildeannonser på nettstedet gir deg imidlertid et større inntjeningspotensial. Når du øker antall annonsører som kan vise annonser på nettstedet ditt, øker du konkurransen om annonseplassen, og kan dermed få høyere inntekter.

Husk at systemet er optimalisert slik at det til enhver tid viser de annonsene som gir deg størst inntekt. Når vi viser en videoannonse på nettstedet, er det fordi vi vurderer at den har høyere verdi for deg enn tilsvarende tekst- og bildeannonser som kunne ha blitt kjørt på samme annonseplass.