Productspecifiek beleid

Beleid voor video-uitgevers

Dit beleid is van toepassing op AdSense-uitgevers, en op Google Ad Manager-partners die Google Monetization gebruiken (Voorkeursdeal, Programmatic Guaranteed, privéveiling en open veiling), die inkomsten genereren met video-advertenties in een veiling, inclusief advertenties die worden weergegeven in InStream-content, audiocontent of in outstream-plaatsingen (bijv. games, InArticle, InFeed). Overal waar een videoadvertentie in aanmerking komt voor weergave (in een game, in een videospeler met InStream-video of in een zelfstandige outstream-plaatsing), wordt beschouwd als de videoadvertentieplaatsing.

De beleidsvereisten vallen onder de volgende kernprincipes:

Voor specifieke advertentie-indelingen gelden daarnaast eigen, aanvullende vereisten:

Gebruik ondersteunde implementaties

Gebruik van door Google ondersteunde video-implementaties is vereist om ons in staat te stellen de gebruikerservaring te optimaliseren, merkmetingen mogelijk te maken, bescherming te bieden tegen ongeldig verkeer en om eigen indelingen te maken, zoals TrueView.

• InStream-advertenties: Videoadvertentieplaatsingen naast video- of audiocontent moeten gebruikmaken van de SDK voor interactieve media van Google of de SDK voor mobiele advertenties van Google op ondersteunde platforms, tenzij wordt deelgenomen aan een officieel Google-bètaprogramma waarin een andere methode is toegestaan.
    • Uitgevers mogen geen producten voor interactieve media-advertenties gebruiken om inkomsten te genereren met op YouTube gehoste video's. Uitgevers die inkomsten willen genereren met video's op YouTube, kunnen dat doen via het YouTube-partnerprogramma.
  • Outstream-advertenties: Videoadvertentieplaatsingen moeten om in aanmerking te komen voor outstream-advertenties door Google geleverde outstream-oplossingen gebruiken: op internet, Google-uitgeverstags; in apps, de SDK voor mobiele advertenties van Google.
    • De SDK voor interactieve media-advertenties van Google is niet toegestaan voor outstream-plaatsingen, plaatsingen in games uitgezonderd.

Geef een nauwkeurige beschrijving van de voorraad

Gebruik metadata en declaraties om de voorraad nauwkeurig te beschrijven, zodat adverteerders correct worden geïnformeerd waar hun advertenties worden weergegeven.

• Zorg ervoor dat er nauwkeurige URL's van hoge kwaliteit voor metadata en beschrijvingen worden verstrekt en onderhouden voor alle video- en audiocontent waarmee inkomsten kunnen worden gegenereerd en voor internetgames (zie De parameter voor de beschrijvings-URL in advertentietags instellen).
  • Videoadvertentieplaatsingen moeten standaard hoorbaar zijn of op de juiste manier zijn gedeclareerd als gedempte plaatsing.
    • Opmerking: Voor outstream-plaatsingen met de indelingenbibliotheken van Google worden gedempte declaraties automatisch correct afgehandeld.
  • Plaats alleen InStream-videoadvertentieplaatsingen met geldige InStream-content.
    • Video-diavoorstellingen die content markeren die beschikbaar is op een site zonder originele videocontent, worden niet beschouwd als geldige InStream-content.
    • InStream-videoadvertenties mogen niet worden weergegeven in outstream-videoadvertentieplaatsingen, ook niet in in-banner videoadvertentieplaatsingen.
    • In-banner videoadvertentieplaatsingen omvatten, maar zijn niet beperkt tot:
      • videoadvertenties die worden weergegeven in een display-banneradvertentie op een webpagina of in een app,
      • videoadvertenties die worden weergegeven in de zijbalk aan de onderzijde van de pagina, bijvoorbeeld in een ruimte van 300 x 250 op desktops,
      • videoadvertenties die worden weergegeven in plaatsingen zonder bijbehorende videocontent, afgezien van outstream-plaatsingen,
      • videoadvertenties die worden weergegeven in plaatsingen die schakelen tussen display-advertentieblokken en video-advertenties, ongeacht of er bijbehorende videocontent is.
  • Geef nauwkeurig aan wat het formaat van de videoadvertentieplaatsing is.

Bescherm de adverteerderswaarde

Voor de bescherming van de adverteerderswaarde is het belangrijk dat gebruikers interactie met videoadvertenties moeten kunnen aangaan. Videoadvertenties moeten correct worden weergegeven in videoadvertentieplaatsingen. Videoadvertentieplaatsingen mogen gebruikers niet verrassen en mogen er niet toe leiden dat gebruikers zich op onverwachte of niet-standaard manieren gaan gedragen.

• Alle videoadvertentieplaatsingen moeten een standaard hoogte-breedteverhouding van 4:3 of 16:9 hanteren voor horizontale video's, 3:4 of 9:16 voor verticale video's of 1:1 voor vierkante video's.
  • Videoadvertentieplaatsingen voor InArticle- en InFeed-videoadvertenties moeten ten minste 256 pixels bevatten voor beide afmetingen (met uitzondering van 300 x 250 en 320 x 180, die ook zijn toegestaan). Alle andere videoadvertentieplaatsingen moeten ten minste 256 pixels bevatten in de langere afmeting en minimaal 144 pixels in de kortere afmeting.
  • De advertentiecontent of advertentiebeheeropties mogen niet worden verborgen of verwijderd en de weergave ervan mag niet worden gewijzigd.
  • Advertenties mogen niet in de buurt van of over besturingselementen (afspelen, pauzeren, volume, etc.) van games of videospelers worden geplaatst.
  • Advertenties moeten worden weergegeven totdat de gebruiker de pagina of content verlaat, tenzij anders vermeld bij specifieke advertentie-indelingen (zie Aanvullende vereisten voor specifieke advertentie-indelingen hieronder).

Respecteer de gebruiker

Videoadvertenties moeten worden weergegeven in een omgeving die de beleving en tijd van gebruikers eerbiedigt:

• Voor InStream-advertenties moet de totale duur van videocontent langer zijn dan de totale duur van videoadvertenties.
  • Voor outstream-advertenties, inclusief advertenties in games, moet de duur van de content die aan de gebruiker wordt aangeboden, langer zijn dan de totale duur van advertenties die vereist is om de content te bekijken of om de interactie met de content aan te gaan.
  • Advertenties mogen niet automatisch onder de vouw worden afgespeeld. Ook mogen ze niet worden weergegeven als de muisaanwijzer erop wordt geplaatst.
    • Op desktops is automatisch afspelen alleen toegestaan als ten minste 50% van het advertentieblok zichtbaar is in een kijkvenster van 1024 x 768.
    • Op mobiele apparaten is automatisch afspelen alleen toegestaan als ten minste 50% van het advertentieblok zichtbaar is in een kijkvenster van 360 x 600.
  • Er mag nooit meer dan één videoadvertentieplaatsing tegelijk worden afgespeeld.
  • Aanvullende beleidsregels zijn van toepassing op videoadvertentieplaatsingen in een vastgezette videospeler (een videospeler die op een vaste locatie op het scherm wordt weergegeven):
    • Een vastgezette videospeler moet beginnen als een in-page-videospeler die niet is vastgezet.
      • Terwijl de gebruiker door de pagina scrollt, moet de video overgaan van afspelen in een in-page-videospeler naar afspelen in een vastgezette videospeler die zichtbaar blijft terwijl de gebruiker door de pagina scrollt.
    • De in-page-videospeler moet volledig zichtbaar zijn op de pagina voordat wordt overgegaan naar de vastgezette videospeler.
    • Als de vastgezette videospeler met meer dan één zijde in-page-videoadvertenties, in-page-advertenties, in-page-content of in-page-navigatie bedekt, moet de vastgezette videospeler de optie bieden om deze te kunnen sluiten.
      • De optie om te sluiten moet zichtbaar zijn zonder dat de gebruiker de muisaanwijzer op de video hoeft te plaatsen of op de video hoeft te tikken.

Aanvullende vereisten voor specifieke advertentie-indelingen

TrueView- en videoadvertenties die kunnen worden overgeslagen

Met Google Ads kunnen adverteerders die kopen op YouTube hun budget uitbreiden naar sites en apps die samenwerken met Google, om bijvoorbeeld onze eigen TrueView-indeling te kunnen gebruiken. De volgende aanvullende beleidsregels zijn van toepassing om in aanmerking te komen voor advertenties die kunnen worden overgeslagen, waaronder TrueView-advertenties:

• Videoadvertentieplaatsingen moeten standaard hoorbaar zijn.
  • Scrollen-en-afspelen-advertenties zijn niet toegestaan voor TrueView.
  • Voor midrolls moet de duur van de videocontent minimaal tien minuten zijn.

Outstream-advertenties

Outstream-advertentieplaatsingen liggen 'buiten de stream', dat wil zeggen: het zijn videoadvertentieplaatsingen zonder bijbehorende video. Dit omvat veel verschillende advertentie-indelingen. De volgende aanvullende beleidsregels zijn van toepassing om in aanmerking te komen voor de weergave van outstream-advertenties:

• Outstream-advertenties moeten duidelijk herkenbaar zijn als advertenties. Meer informatie over advertentieattributie.
  • Automatisch afspelen van video-advertentieplaatsingen buiten de stream, uitgezonderd interstitials en plaatsingen van advertenties met beloning, moet standaard worden gedempt, tenzij de gebruiker er expliciet voor heeft gekozen het geluid in te schakelen.
    • Voor interstitial-plaatsingen kan audio worden ingeschakeld of uitgeschakeld bij de eerste laadactie, afhankelijk van de telefooninstellingen van de gebruiker. Als een interstitial bijvoorbeeld laadt wanneer het geluid van de telefoon uit staat, moet de interstitial in een gedempte staat worden geladen.
  • Alle outstream-videoadvertenties, behalve interstitials, mogen pas beginnen met afspelen wanneer ten minste 50% van de pixels in de speler zichtbaar is in het kijkvenster. Ze moeten stoppen met afspelen wanneer minder dan 50% van de pixels in de speler zichtbaar is in het kijkvenster, tenzij de gebruiker interactie heeft gehad met de afspeelknop in de bedieningselementen van de videoadvertentie.
  • Outstream-videoadvertentieplaatsingen mogen vóór, tijdens of na de weergave van de videoadvertentie niet leiden tot een dynamische aanpassing van de pagina. Met andere woorden, de plaatsing mag de content niet omhoog of omlaag verplaatsen in het kijkvenster van de gebruiker. De plaatsing mag niet uitvouwen naar volledig scherm als er over wordt gescrolld.
  • Alle outstream-videoadvertentieplaatsingen, behalve interstitials, moeten samen met de andere content in de app of op de pagina meescrollen. 'Sticky' implementaties van outstream-advertenties zijn niet toegestaan.
  • InArticle-advertenties moeten tussen de alinea's worden geplaatst en InFeed-advertenties moeten in een feed met items worden geplaatst.

Outstream-video voor Ad Manager omvat veel verschillende advertentie-indelingen.

Voor bepaalde indelingen, zoals InArticle, InFeed en native video, zorgen de door Google geleverde outstream-oplossingen ervoor dat uw beleid aan deze vereisten voldoet.

Voor indelingen waarmee u het gedrag van de speler kunt bepalen, moet u aan het bovenstaande voldoen.