Mainosmuoto

Tämä ilmaisee, miten mainos näytetään sivuston käyttäjille. Mainos voidaan esimerkiksi näyttää sivun sisällössä (esim. teksti- ja Display-mainokset) tai sivun päällä (esim. ankkurimainokset).

Eri mainosmuodot voivat tukea eri mainostyyppejä (esim. teksti-, Display- ja videomainoksia). Myös mainosmuotojen tukemien yksittäisten mainosten määrä voi vaihdella. Esimerkiksi bannerimainosmuotoa käytettäessä sivulla voidaan näyttää enintään kaksi mainosta vaakasuunnassa, kun taas tornimainosmuodossa voidaan näyttää pystysuunnassa enintään neljä mainosta.