Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Gezinnen

Een site of advertentieverzoek taggen voor behandeling als content die bedoeld is voor kinderen

Op 1 juli 2013 zijn wijzigingen ingegaan in de Children's Online Privacy Protection Act (COPPA). Deze wijzigingen kunnen van invloed zijn op uw gebruik van Google-producten. COPPA is van toepassing op websites en services die zijn gericht op kinderen in de Verenigde Staten jonger dan dertien jaar en sites en services voor een algemeen publiek met gebruikers in de Verenigde Staten waarvan bekend is dat ze jonger dan dertien jaar zijn. Andere landen definiëren de leeftijd van kinderen in hun wetgeving mogelijk anders of passen mogelijk andere regels toe op minderjarige gebruikers. Als u Google-producten gebruikt om advertenties weer te geven in landen buiten de Verenigde Staten, moet u rekening houden met deze andere vereisten. Meer informatie over de minimumleeftijd voor Google-accounts.

Een site taggen

Als u gebruikmaakt van de advertentieservices van Google en wilt dat we uw site of delen van uw site behandelen als content die is bedoeld voor kinderen, kunt u een van de volgende methoden gebruiken om ons op de hoogte te stellen:

Als u uw site tagt voor behandeling als content die is bedoeld voor kinderen, zorgen wij dat op interesses gebaseerd adverteren en remarketingadvertenties voor die content worden uitgezet. Het kan enige tijd duren voordat deze aanduiding van kracht is.

Een advertentieverzoek van een site of app taggen

Om u meer controle te geven over hoe uw content wordt behandeld, kunt u afzonderlijke advertentieverzoeken taggen als content die is bedoeld voor kinderen. Als u een advertentieverzoek tagt als content die is bedoeld voor kinderen, zetten we voor dat advertentieverzoek op interesse gebaseerd adverteren en remarketingadvertenties uit. Als u de tag opneemt in een advertentieverzoek, heeft deze voorrang op eventuele toepasselijke instellingen op siteniveau.

Stel dat u een site met tv-recensies heeft en u weet dat de actieve gebruiker op de site een kind is. In plaats van uw hele site te taggen als content die is bedoeld voor kinderen, kunt u alleen de advertentieverzoeken die aan het kind worden weergegeven taggen, zodat op interesses gebaseerd adverteren en remarketingadvertenties niet worden weergegeven in die vertoning.

De onderstaande richtlijnen beschrijven hoe u uw advertentieverzoeken kunt markeren als content die is bedoeld voor kinderen:

Typische advertentiecode (synchroon)

Als u synchrone advertentiecode gebruikt, kunt u hieronder zien hoe u een tag voor behandeling als content die is bedoeld voor kinderen, toevoegt aan uw advertentiecode:

<script type="text/javascript"><!--
google_ad_client = "ca-pub-1234567890123456";
google_ad_slot = "0123456789";
google_ad_width = 125;
google_ad_height = 125;
google_tag_for_child_directed_treatment = 1;
//-->
</script>
<script type="text/javascript" src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
</script>

De markering als content die is bedoeld voor kinderen is van kracht wanneer u de bijgewerkte advertentiecode heeft gekopieerd en geplakt in de HTML-broncode van uw pagina's.

Asynchrone advertentiecode

Als u asynchrone advertentiecode gebruikt, kunt u hieronder zien hoe u een tag voor behandeling als content die is bedoeld voor kinderen, toevoegt aan uw advertentiecode:

<script async
src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1234567890123456" crossorigin="anonymous"></script>
<ins class="adsbygoogle"
    style="display:inline-block;width:728px;height:90px"
    data-ad-client="ca-pub-1234567890123456"
    data-ad-slot="0123456789"
    data-tag-for-child-directed-treatment="1"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

De markering als content die is bedoeld voor kinderen is van kracht wanneer u de bijgewerkte advertentiecode heeft gekopieerd en geplakt in de HTML-broncode van uw pagina's.

Bekijk het gedeelte over hoe u op kinderen gerichte content instelt op de ontwikkelaarssite voor de SDK voor mobiele advertenties van Google voor Android en iOS voor informatie over het taggen van een advertentieverzoek vanuit een app.

Als contenteigenaar die een eigen site of app beheert, heeft u doorgaans controle over hoe uw content wordt behandeld inzake COPPA. Zelfs zonder melding van u kan Google krachtens onze eigen verplichtingen in het kader van COPPA uw site of app behandelen als content die is bedoeld voor kinderen. In dat geval proberen we u op de hoogte te stellen en kunt u de Search Console, de functie voor het taggen van advertentieverzoeken voor sites of de functie voor het taggen van advertentieverzoeken voor apps gebruiken om een bepaalde manier van behandelen op te geven.

Houd er rekening mee dat u op grond van de COPPA of de wetten van andere landen mogelijk andere wettelijke verplichtingen heeft. Bekijk de richtlijnen van de Amerikaanse FTC en van toezichthouders in de landen waar u adverteert en overleg met uw eigen juridisch adviseur. Vergeet niet dat de tools van Google zijn ontworpen om naleving eenvoudiger te maken en niet om een uitgever te ontdoen van diens wettelijke verplichtingen.