Advertentietargeting

Een site of advertentieverzoek taggen voor behandeling van inhoud die bedoeld is voor kinderen

Op 1 juli 2013 zijn wijzigingen ingegaan in de Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA). Deze wijzigingen kunnen van invloed zijn op uw gebruik van Google-producten. COPPA is van toepassing op websites en services die zijn gericht op kinderen jonger dan dertien jaar en sites en services voor een algemeen publiek met gebruikers waarvan bekend is dat ze jonger dan dertien jaar zijn.

Een site taggen

Als u gebruikmaakt van de advertentieservices van Google en u wilt dat we uw site of delen van uw site behandelen als inhoud die is bedoeld voor kinderen, kunt u een van de volgende methoden gebruiken om ons op de hoogte te stellen:

Als u uw site tagt voor behandeling van inhoud die is bedoeld voor kinderen, zorgen wij dat op interesses gebaseerd adverteren en remarketingadvertenties voor die inhoud zijn uitgeschakeld. Het kan enige tijd duren voordat deze aanduiding van kracht is.

Een advertentieverzoek van een site of app taggen

Om u meer controle te geven over hoe uw inhoud wordt behandeld, kunt u afzonderlijke advertentieverzoeken taggen als inhoud die is bedoeld voor kinderen. Als u een advertentieaanvraag tagt als inhoud die is bedoeld voor kinderen, schakelen wij op interesse gebaseerd adverteren en remarketingadvertenties uit voor dat advertentieverzoek. Het opnemen van de tag in een advertentieverzoek heeft voorrang op van toepassing zijnde instellingen op siteniveau.

Stel dat u een site met tv-recensies heeft en u weet dat de actieve gebruiker op de site een kind is. In plaats van uw hele site te taggen als inhoud die is bedoeld voor kinderen, kunt u alleen de advertentieverzoeken die aan het kind worden weergegeven taggen, zodat op interesses gebaseerd adverteren en remarketingadvertenties niet worden weergegeven in die vertoning.

De onderstaande richtlijnen beschrijven hoe u uw advertentieverzoeken kunt markeren als inhoud die is bedoeld voor kinderen:

Typische advertentiecode (synchroon)

Als u synchrone advertentiecode gebruikt, kunt u hieronder zien hoe u een tag voor behandeling van content die is bedoeld voor kinderen toevoegt aan uw advertentiecode:

<script type="text/javascript"><!--
google_ad_client = "ca-pub-0123456789abcdef";
google_ad_slot = "0123456789";
google_ad_width = 125;
google_ad_height = 125;
google_tag_for_child_directed_treatment = 1;
//-->
</script>
<script type="text/javascript" src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
</script>

De markering als inhoud die is bedoeld voor kinderen is van kracht wanneer u de bijgewerkte advertentiecode heeft gekopieerd en geplakt in de HTML-broncode van uw pagina's.

Asynchrone advertentiecode

Als u asynchrone advertentiecode gebruikt, kunt u hieronder zien hoe u een tag voor behandeling van content die is bedoeld voor kinderen toevoegt aan uw advertentiecode:

<script async
src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<ins class="adsbygoogle"
    style="display:inline-block;width:728px;height:90px"
    data-ad-client="ca-pub-0123456789abcdef"
    data-ad-slot="0123456789"
    data-tag-for-child-directed-treatment="1"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

De markering als inhoud die is bedoeld voor kinderen is van kracht wanneer u de bijgewerkte advertentiecode heeft gekopieerd en geplakt in de HTML-broncode van uw pagina's.

Raadpleeg het gedeelte over inhoud instellen die bedoeld is voor kinderen op de ontwikkelaarssite voor de SDK voor mobiele advertenties van Google voor Android en iOS voor informatie over het taggen van een advertentieverzoek vanuit een app.

Als de inhoudseigenaar die uw site of app beheert, heeft u doorgaans controle over hoe de inhoud wordt behandeld inzake COPPA. Zelfs zonder melding van u kan Google uw site of app behandelen als inhoud die is bedoeld voor kinderen krachtens uw eigen verplichtingen in het kader van COPPA. In deze gevallen proberen we u op de hoogte te stellen en kunt u de Search Console, de functie voor het taggen van advertentieverzoeken voor sites of de functie voor het taggen van advertentieverzoeken voor apps gebruiken om een bepaalde manier van behandelen op te geven.

Let op dat u mogelijk andere wettelijke verplichtingen heeft op grond van COPPA. Raadpleeg de richtlijnen van de FTC en overleg met uw eigen juridisch adviseur. Vergeet niet dat de tools van Google zijn ontworpen om naleving eenvoudiger te maken en niet om een uitgever te ontdoen van zijn wettelijke verplichtingen.