Tilpasning av annonser

Velg bort nye annonsetyper

Vi forstår at det er viktig for deg å ha kontroll over hvilke typer annonser som vises på nettsidene dine. Derfor finnes det flere måter å velge bort nye annonsetyper på.

Vær oppmerksom på at når du velger bort en annonsetype, påvirker dette alle relevante annonseenheter og automatiske annonser, noe som igjen kan påvirke inntektene dine.

Tilgjengelige bortvalg

For øyeblikket kan du velge bort følgende annonsetyper:

Personlig tilpassede annonser

• Brukerbaserte annonser: Velg om du vil vise annonser basert på brukernes interesser og demografiske informasjon samt informasjon om Google-kontoene deres. Vær oppmerksom på at du ikke kan velge bort remarketing.

• Tredjepartsannonser: Velg om du ønsker å bruke annonsørens målgruppeinformasjon for å gjøre annonsene på nettstedene dine enda mer relevante.

Tekstannonser

• Forbedrede tekstannonser: Velg om du vil vise tekstannonser med funksjoner som gir bedre resultater, for eksempel produktbilder, annonsørbilder eller klikkbare pilikoner.

Bannerannonser

• Bannerannonser i lignende størrelser: Velg om du vil vise bannerannonser som har lignende størrelser, men som gir deg bedre resultater, i annonseenhetene dine. For å øke konkurransen om visse annonsestørrelser endrer vi av og til bannerannonser i lignende størrelser slik at de passer inn i annonseenhetene. Når dette skjer, vises annonsen med endret størrelse midtstilt øverst i annonseenheten. Det kan for eksempel hende at du ser en annonse på 468 x 60 piksler i en annonseenhet på 320 x 50 piksler. Finn ut mer

• Forbedrede bannerannonser: Velg om du ønsker å vise bannerannonser med funksjoner som gir bedre resultater, for eksempel fremheving når du fører pekeren over et objekt.

• Animerte bannerannonser: Velg om du ønsker å vise ikke-statiske bannerannonser (f.eks. bildeannonser). Du kan for eksempel vise reklamer laget med Adobe Flash eller animerte GIF-formater.

• Utvidbare annonser: Velg om du vil vise rich media-annonser som kan utvides utover den opprinnelige størrelsen på annonseenheten etter en handling fra brukeren. Eksempler på utvidbare annonser omfatter blant annet annonser som utvides for å strømme filmtrailere, klipp fra videospill eller ulike bilder av en salgsvare.

• VPAID-annonser: Velg om du vil vise interaktive VPAID-videoannonser. Med standardformatet VPAID kan annonsører opprette interaktive videoannonser, for eksempel overlegg, gallerier osv. Merk at dette bortvalget bare gjelder interaktive videoannonser i VPAID-format, så det gjelder dermed ikke for TrueView-videoannonser.

Fremgangsmåte for bortvalg

Slik velger du bort annonsetyper:

1. Logg på AdSense-kontoen din.
  2. I navigasjonspanelet til venstre klikker du på Tillat og blokker annonser og deretter Alle nettstedene mine og deretter Annonselevering.
  3. Bruk kontrollene på siden for å blokkere annonsetypene du ikke vil vise på sidene dine.
Vær oppmerksom på at du bare kan velge bort annonsetyper for AdSense for innhold-annonser.