Tilpasning av annonser

Velg bort nye annonseformater

Vi forstår at det er viktig for deg å ha kontroll over hvilke typer annonser som vises på nettsidene dine. Derfor finnes det flere måter å velge bort nye annonseformater på.

Vær oppmerksom på at når du velger bort annonseformater, påvirkes alle relevante annonseenheter, ikke bare én individuell annonse. Dette kan ha innvirkning på inntektene dine.

Tilgjengelige alternativer

For øyeblikket kan du velge bort følgende formater:

Brukerbaserte annonser

• Personlig tilpassede annonser (tidligere kalt interessebaserte annonser): Velg om du vil vise annonser som er personlig tilpasset på bakgrunn av brukerens interesser og demografiske informasjon (f.eks. «Sportsentusiaster» eller «Aldersgruppe: 18–34»). Denne informasjonen kan være basert på brukerens Google-konto eller hentet fra andre kilder, som beskrevet her. Merk deg at du kan velge bort remarketing.

• Tredjepartsannonser: Bestem deg for om du ønsker å bruke annonsørens målgruppeinformasjon for å gjøre annonsene på nettstedene dine enda mer relevante.

Tekstannonser

• Forbedrede tekstannonser: Velg om du vil vise tekstannonser med funksjoner som gir bedre resultater, for eksempel produktbilder, annonsørbilder eller klikkbare pilikoner.

Bannerannonser

• Bannerannonser i lignende størrelser: Velg om du vil vise bannerannonser som har lignende størrelser, men som gir deg bedre resultater, i annonseenhetene dine. For å øke konkurransen om visse annonsestørrelser endrer vi av og til bannerannonser i lignende størrelser slik at de passer inn i annonseenhetene. Når dette skjer, vises annonsen med endret størrelse midtstilt øverst i annonseenheten. Det kan for eksempel hende at du ser en annonse på 468 x 60 piksler i en annonseenhet på 320 x 50 piksler. Finn ut mer

• Forbedrede bannerannonser: Velg om du ønsker å vise bannerannonser med funksjoner som gir bedre resultater, for eksempel fremheving når du fører pekeren over et objekt.

• Animerte bannerannonser: Velg om du ønsker å vise ikke-statiske bannerannonser (f.eks. bildeannonser). Du kan for eksempel vise reklamer laget med Adobe Flash eller animerte GIF-formater.

• Utvidbare annonser: Velg om du ønsker å vise interaktive medieannonser som kan utvides utover den opprinnelige størrelsen til annonseenheten etter en brukerstartet handling. Eksempler på utvidbare annonser omfatter blant annet annonser som utvides for å strømme filmtrailere, klipp fra videospill eller ulike bilder av en salgsvare.

• VPAID-annonser: Velg om du vil vise interaktive VPAID-videoannonser. Med standardformatet VPAID kan annonsører opprette interaktive videoannonser, for eksempel overlegg, gallerier osv. Merk at dette bortvalget bare gjelder interaktive videoannonser i VPAID-format, så det gjelder dermed ikke for TrueView-videoannonser.

Slik velger du bort formater

Slik velger du bort nye annonseformater:

1. Klikk på Tillat og blokkér annonser i navigasjonspanelet til venstre.
  2. Kontrollér at det er merket av for «Innhold».
  3. Klikk på Annonselevering-fanen på den vannrette linjen øverst på siden.
  4. Bruk kontrollene på siden til å blokkere annonseformatene du ikke vil vise på nettsidene dine.
Du kan bare velge bort annonseformater for AdSense for innhold-annonser.